rebeka
19. dec 2016
65 

Šťastné a Veselé! ... Ako na ne?

5 dní do Vianoc. A mňa stále ešte nechytila tá správna vianočná nálada. Manžel chorý, deti choré ... samozrejme postupne, a aj ja som ľahla. Nenapečené, nenachystané, nenaladené.

Jediné, čo u nás trošku pripomína, že sa závratne blížia Vianoce je adventný veniec na stole so 4 spálenými knôntmi, vyjedené adventné kalendáre detí a pár zabalených darčekov. 

Tak som sa teda rozhodla vziať si na pomoc knižku: Pripravujeme si Vianoce z vydavateľstva Svojtka, ktorú dostala moja 7 ročná dcérka na Mikuláša.

Najprv som ju skepticky prelistovala.

Klasické zimno-vianočné obrázky, jednoduché, krátke texty, veľmi príjemné grafické spracovanie a červená krúžková väzba. (Tá sa mi na prvý pohľad páčila najviac.)

Potom som si knižku prelistovala stránku po stránke. Santa Klausa a sobov tam nie je zbytočne veľa. Striedajú sa s anjelikmi, tučniakmi a vianočnými stromčekmi. 

Čo sa teda dá v knižke nájsť? Objavila som pár skutočne krásnych a jednoduchých papierových dekorácií, ktoré s deťmi zvládneme vyrobiť a potešiť sa s nimi aj "na poslednú chvíľu". Pekné papierové hviezdičky a reťaze na niekoľko spôsobov. Dokonca návod na vytvorenie snehovej gule s glitrami.

Rôzne papierové fotorámiky, menovky a dekorácie sa striedajú s hrami a receptami na jednoduché vianočné koláčiky. Podľa návodu a pod dohľadom ich spravia deti aj samé. Mne ale spravil radosť hlavne návod, ako zo starých CD spraviť vianočné ozdoby. To bude upratané a ozdobené zároveň 😀
Tak nám držte palce, ideme VYRÁBAŤ vianočnú atmosféru.

Beky

Pripravujeme si Vianoce
vyavateľstvo Svojtka

Začni písať komentár...

Odošli