samsung_silvia
18. máj 2012

Zjednodušte si pranie

Pranie môže byť nikdy sa nekončiaca úloha, no nemusí byť niečím, čo vám zaberie všetok čas. Zjednodušte si pranie v domácnosti pomocou týchto tipov a zistite, ako vám môže práčka, ako je napríklad model s technológiou Samsung Eco Bubble, pomôcť eliminovať v celom procese časť otrockej práce.

Pranie by nebolo také náročné, keby zahŕňalo iba samotné pranie a sušenie bielizne. Najmä ak máte deti, viete, že je to len zlomok celého procesu. Skôr než sa vôbec dostanete k praniu, vám môže oddelenie čistého šatstva porozhadzovaného po zemi od špinavej bielizne pripadať ako úloha pre kriminalistu, ktorý skúma miesto činu.


Vo väčšine domácností je pranie procesom, ktorý pozostáva z troch fáz: zhromaždenie bielizne, jej pranie a vysušenie a jej opätovné rozdelenie do skríň. Všetky tri kroky môžu byť plné útrap, no existuje niekoľko vecí, ktoré počas nich môžete urobiť, aby ste skrátili potrebný čas a námahu.

  • Investujte do košov na bielizeň. Množné číslo. V dokonalom svete by ste sa mohli spoľahnúť na staršie deti, aby špinavú bielizeň priniesli priamo do práčovne. Prečo by ste do každej miestnosti, v ktorej spia členovia vašej domácnosti, nemohli umiestniť kôš na bielizeň – a pokiaľ možno, na dostrel? Prvý zákon o praní hovorí, že čím ďalej sa dieťa nachádza od koša na bielizeň, tým väčšia je pravdepodobnosť, že jeho šaty skončia na podlahe.
  • Nakladajte doplna. Ak budete prať a sušiť malé množstvá bielizne, nebudete efektívne využívať energiu – ani svoju, ani energiu domácnosti. Poobzerajte sa po veľkokapacitnej práčke a sušičke, do ktorých možno naložiť viac bielizne. Napríklad práčka Samsung Eco Bubble™ 12 kg s plnením spredu zvládne až 12 kilogramov bielizne. Jej technológia VRT Plus navyše znižuje vibrácie, takže prať môžete začať kedykoľvek bez toho, aby ste sa museli zaoberať tým, či niekto práve nespí alebo neštuduje.
  • Eliminujte triedenie. Technológia Eco Bubble vytvára špeciálne bubliny, ktoré rozpúšťajú prací prostriedok hneď po spustení pracieho programu, vďaka čomu prostriedok rýchlejšie prenikne do bielizne. Stručne povedané, pranie so studenou vodou (15°C) prináša rovnaké výsledky ako pri použití teplej vody (40°C), vďaka čomu sa využíva len 30 percent energie.1 Technológia Eco Bubble je tiež ohľaduplnejšia k bielizni.
  • Získajte pokoj, ktorý hľadáte. Pri výbere novej práčky alebo sušičky hľadajte model so zabezpečenými dvierkami a displejom s detským zámkom. Budete tak môcť nechať práčku alebo sušičku spustenú bez toho, aby sa museli niečoho obávať. Niektoré práčky (vrátane práčky Eco Bubble) sú dokonca vybavené snímačmi, ktoré pri zistení úniku vody automaticky vypnú celé zariadenie.
  • Poverte rozdelením niekoho iného. Prečo by ste posledný krok – rozdelenie čistej bielizne tam, kam patrí – nemohli delegovať na niekoho iného? Starším deťom prideľte skladanie (alebo aspoň odloženie) bielizne. Párovať ponožky môžu dokonca aj veľmi malé deti – najmä, ak to nazvete ponožkovým pexesom. Ak do poslednej fázy procesu zapojíte celú rodinu, jej členovia budú s väčšou pravdepodobnosťou spolupracovať aj na začiatku toho ďalšieho – napríklad tak, že svoje šaty vhodia do správneho koša na bielizeň.
  • Dokončite to. Nikdy nenechávajte bielizeň stáť v poslednej fáze príliš dlho. Ak čistú bielizeň necháte vytiahnutú a neupracete ju, vytvoríte tým zmätok a budete mať prácu navyše. Ak sa vaša dcéra v tínedžerskom veku niekedy prehrabávala kopou čistej bielizne a hľadala tričko, ktoré si dnes večer musí obliecť, určite to chápete. Vo výslednej halde bielizne budete mať problém odlíšiť čisté šaty od špinavých.

Či už je vaša rodina veľká alebo sa len začala rozrastať, zjednodušením jednotlivých krokov pri praní môžete získať čas na iné, zábavnejšie aktivity. Môžete dokonca objaviť úplne nové činnosti. Čo tak pozrieť si hokej?

Začni písať komentár...

Odošli