Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Posledný májový deň, posledný deň mesiaca s práčkou Samsung...deň sa končí... ďakujem a želám krásne leto plné super zážitkov a prajem, nech vás žiadny nový fľak len tak nerozhádže 🙂 Majte sa krásne! Silvia
    PS: Keby niečo, budem tu ;)

    samsung_silvia
    31. máj 2012    Čítané 0x

    Spotreba energie pri praní

    Nakoľko práčka spotrebuje asi 11% celkovej spotreby elektrickej energie domácnosti, je potrebné sa pri kúpe všimnúť jej energetickú náročnosť. Ak chceme hospodárnu práčku, rozhodujúcim faktorom je spotreba a následne si v rovnakej hmotnostnej kapacite vybrať tú, čo má najnižšiu spotrebu vody.

    Súčasné práčky majú svoju hospodárnosť zabezpečenú viacerými funkciami, možnosťami výberu výkonových stupňov a plynulej regulácie výkonu. Samozrejmosťou sú aj lepšie ekologické parametre. Čím menej vody práčka spotrebuje, tým menej energie je potrebné na jej zahriatie. Pokiaľ využívame elektrinu v nízkej a vysokej tarife, je vhodné odložiť pranie na čas, keď platí nízka tarifa a spotrebovaná energia bude teda lacnejšia. A takisto, čím nižšia je teplota, tým menej energie je potrebné na jej zahriatie (alebo žiadna, ak je nastavený cyklus prania v studenej vode).

    Existuje 7 tried energetickej hospodárnosti A - G, pričom energetickú triedu A dosahujú energeticky najhospodárnejšie elektrospotrebiče a energetickú triedu G najmenej hospodárne elektrospotrebiče. 

    Spotreba energie je uvádzaná v kWh ako spotreba energie pri štandardnom cykle prania bavlny pri teplote 60 °C. Skutočná spotreba však závisí od toho, ako je spotrebič používaný.

    No dosť bolo teórie, tá sa na nás valí odvšadiaľ (u práčok je energetická trieda určená podľa pomeru spotreby energie pri štandardnom programe prania bavlny pri teplote 60 °C k maximálnej náplni práčky (t. j. koľko elektrickej energie minieme na jeden kilogram bielizne, ak perieme pri štandardnom programe prania bavlny pri teplote 60 °C pri maximálnej náplni práčky) , poďme do praxe. Niežeby som neverila výrobcom, musia mať predsa jednotný objem prania, aby sa nám lepšie porovnávalo, ale odhadovaná spotreba pre hypotetickú štvorčlennú domácnosť (200 štandardných praní za rok pri teplote 60 °C) nie je to, čo sa naozaj na energiu potrebnú na pranie minie.

    Preto som sa rozhodla merať spotrebu na mojej Samsung WF1602WC.

    Bežne používané pracie cykly a objem špinavej bielizne rovnajúci sa dvom malým deťom, ktoré ak nepotrhajú tak aspoň zašpinia. Využívala som všetky výhody ponúkané práčkou – pranie v studenej vode, super eco wash, v takej miere ako mi to ušmudlané veci po mojich dvoch intenzívne umazaných deťoch dovolili. Ja som narátala 21 praní za sledovaný mesiac, v porovnaní so 17 pracími cyklami priemernej štvorčlennej domácnosti. Naša mesačná spotreba energie potrebnej na pranie bola 8,44kWh za mesiac, čo je po zaokrúhlení 102 kWh za rok (13,54 €).

    Odhadovaná ročná spotreba podľa triedy energetickej hospodárnosti pri náplni 6 kg a priemernej cene za elektrinu 4 Sk/kWh (0,1327 €/kWh) pre práčku v energetickej triede A: je Odhadovaná ročná spotreba (E) v kWh E < 228, Odhadovaná ročná spotreba (P) v Sk P < 912, Odhadovaná ročná spotreba (P) v € P < 30,2728. Pre triedu A++ ≤ 152 kWh. 

    Keď si to prerátame na ročné náklady, ročná úspora energie vďaka praniu pri nižsích teplotách je neuveriteľná. Skúste si prerátať, koľko by ste ušetrili vy.

    ORL vysetrenie ukazalo, ze nosna mandla pojde von... buduci tyzden ideme na audiometriu a potom daju bambulkovi termin :(

    samsung_silvia
    28. máj 2012    Čítané 0x

    Šetrite energiu pri praní

    Hlavnou zásadou energeticky úsporného prania je využívanie plnej kapacity práčky. 

    Kapacita bubna veľkokapacitnej práčky Samsung Eco Bubble je 12 kg. Ide o najväčší objem dávky bielizne, ktorý je v Európe k dispozícii pri práčke bežnej veľkosti. Vďaka tejto práčke môžu väčšie rodiny prať menej často bez toho, aby sa im doma hromadila špinavá bielizeň a praním strávili príliš veľa času. Väčšia kapacita môže znamenať veľkú spotrebu energie. Avšak pomocou inteligentného senzora hmotnosti od spoločnosti Samsung môže práčka Samsung Eco Bubble dokonca energiu ušetriť. Tento senzor zistí, koľko bielizne sa práve nachádza v bubne a vypočíta, koľko vody a energie bude treba na jeho pranie. Nový farebný LCD displej na prednej strane navyše ukazuje, ktorý prací program spotrebuje najmenej energie, preto dochádza k optimálnemu využitiu energie. Prostredníctvom všetkých týchto pokročilých technológií využíva práčka Samsung Eco Bubble, a to aj napriek svojej veľkej kapacite, najlepšie energiu v rámci triedy A+++. 

    Veľkou prednosťou technológie Eco Bubble je úspora energie.

    Jej dômyselnosť spočíva v tom, že práčky na to, aby dobre vyprali bielizeň, už nepotrebujú horúcu vodu. Pomocou mydlových bublín je možné vyprať bielizeň v studenej vode rovnako dobre ako vo vode s teplotou 40°C, ktorá je dnes využívaná mnohými ľuďmi, čím sa znižujú nároky na spotrebu energie, ktorá je potrebná na ohrev vody.

    V porovnaní s bežným praním bavlnenej bielizne pri 40°C možno ušetriť praním v studenej vode až 70 % energie (pranie v studenej vode Super Eco pri 15°C). 

    Program predpierania použite len na skutočne silne znečistenú bielizeň

    Práčka Samsung Eco Bubble je prvá práčka na trhu s technológiou vytvárajúcou bubliny, čím zaručuje vynikajúcu účinnosť prania už od samotného začiatku pracieho cyklu, takže aj v studenej vode perie ako v teplej. Pracím prostriedkom nasýtené bubliny prenikajú hlbšie do tkaniny a rýchlejšie do nej vsakujú. Tým šetria energiu a bielizeň perfektne vyperú. Pretože sa prací prášok rozpúšťa rovnomernejšie, špeciálny generátor bublín v práčkach Samsung Eco Bubble zabraňuje aj zanechávaniu zvyškových mydlových škvŕn na oblečení. 

    Zabráňte usadeninám na výhrevnom telese

    Keramické výhrevné telesá zabraňujú vytváraniu usadenín vápnika, ktoré pohlcujú viac elektrickej energie. Bežné výhrevné telesá vyžadujú použitie špeciálnych čistiacich prípravkov, ktoré tieto usadeniny rozpúšťajú. Schopnosť keramických výhrevných telies rýchlo sa zohriať okrem toho zvyšuje energetickú účinnosť, vďaka čomu bude váš ďalší účet za elektrinu nižší.

    samsung_silvia
    26. máj 2012    Čítané 0x

    Čo robiť a nerobiť pri praní

    Užívajte si svoje šatstvo dlho vďaka týmto pravidlám prania

    Nič nezapôsobí viac ako svieža a čistá košeľa – šatstvu však nedáva nič zabrať viac než jeho pranie. Nemusí to však tak byť – ak periete správne. V tomto článku nájdete niekoľko pravidiel, na ktoré by ste mali myslieť, keď budete prať.

    Toto pri praní robte

    Perte šatstvo v studenej vode. Používanie studenej vody nemusí znamenať, že šatstvo nebude čisté. Rôzne funkcie, ako je napríklad funkcia Ecobubble, ktorou sú vybavené mnohé pračky Samsung, rozpúšťajú prací prostriedok pred spustením programu. Čistiace látky tak preniknú hlbšie do látky a odstraňujú škvrny bez toho, aby šatstvo uvarili. Používaním studenej vody navyše znížite svoje účty za energie. 

    Používajte vhodné nastavenie textílií. Jemné textílie sa opotrebujú oveľa rýchlejšie, ak ich budete prať použitím programu určeného pre uteráky. Pračky Samsung sú vybavené rôznymi nastaveniami určenými pre bežné aj menej bežné textílie, ako je napríklad systém Outdoor Care pre vodu odpudzujúce textílie, ako je napríklad Gore-Tex, a režim starostlivosti o vlnenú bielizeň, ktorý zabraňuje zbiehaniu a zachováva charakteristický vzhľad a vlastnosti vlnených odevov. Prostredníctvom režimu vlastného cyklu vám pračky Samsung umožňujú tiež ukladať najčastejšie používané nastavenia. 

    Používajte pracie prostriedky bez bielidla, ktoré zachovávajú farby. Pomáha to zachovať jasné farby a zároveň odstrániť odolné škvrny. Bežné bielidlá s obsahom chlóru sú vhodné na biele šatstvo.

    Šatstvo po vysušení okamžite zaveste. Bude menej pokrčené a nebudete ho musieť tak intenzívne žehliť – žehlenie je činnosť, ktorá poškodzuje vlákna tým, že ich stláča a vystavuje ďalšiemu – často extrémnemu – teplu. Bubon so vzorom, ktorým sú vybavené mnohé sušičky Samsung, minimalizuje pokrčenie tým, že obkolesuje odevy a tkaniny vzduchovým vankúšom.

    Toto pri praní nerobte

    Nepokúšajte sa odstrániť škvrny z drahých alebo inak cenných odevov. Nechajte to na chemickú čistiareň. A nezabúdajte, že čím skôr necháte odevy vyčistiť, tým väčšia bude šanca, že sa podarí odstrániť všetky stopy.

    Nepoužívajte viac pracieho prostriedku, než je potrebné. Nadmerné množstvo pracieho prostriedku nevyčistí šatstvo o nič viac – v skutočnosti môže spôsobiť problémy. V tkaninách sa môže usádzať mydlo, vďaka čomu bude šatstvo tuhšie a skráti sa jeho životnosť. Časom môže zaniesť samotnú pračku, v ktorej sa budú vytvárať plesne. Používanie väčšieho množstvo pracieho prostriedku, než je potrebné, je doslova splachovaním peňazí do odtoku.

    Nesušte vyprané šatstvo dlhšie, než je potrebné. Nadmerné sušenie spôsobuje zbiehanie šatstva a poškodzuje jeho tkaniny. To isté platí pre nadmerné teplo. Správajte sa teda k svojmu šatstvu a tkaninám ohľaduplne. Mnohé odevy možno účinne vyčistiť na nižšom, bezpečnejšom a lacnejšom nastavení teploty.

    Proces odplienkovania uspesne zacal... pracka dostane zabrat :p

    Maminka podme k babicke nech mi povie ci som fesak....

    samsung_silvia
    18. máj 2012    Čítané 0x

    Zjednodušte si pranie

    Pranie môže byť nikdy sa nekončiaca úloha, no nemusí byť niečím, čo vám zaberie všetok čas. Zjednodušte si pranie v domácnosti pomocou týchto tipov a zistite, ako vám môže práčka, ako je napríklad model s technológiou Samsung Eco Bubble, pomôcť eliminovať v celom procese časť otrockej práce.

    Pranie by nebolo také náročné, keby zahŕňalo iba samotné pranie a sušenie bielizne. Najmä ak máte deti, viete, že je to len zlomok celého procesu. Skôr než sa vôbec dostanete k praniu, vám môže oddelenie čistého šatstva porozhadzovaného po zemi od špinavej bielizne pripadať ako úloha pre kriminalistu, ktorý skúma miesto činu.



    Vo väčšine domácností je pranie procesom, ktorý pozostáva z troch fáz: zhromaždenie bielizne, jej pranie a vysušenie a jej opätovné rozdelenie do skríň. Všetky tri kroky môžu byť plné útrap, no existuje niekoľko vecí, ktoré počas nich môžete urobiť, aby ste skrátili potrebný čas a námahu.

    • Investujte do košov na bielizeň. Množné číslo. V dokonalom svete by ste sa mohli spoľahnúť na staršie deti, aby špinavú bielizeň priniesli priamo do práčovne. Prečo by ste do každej miestnosti, v ktorej spia členovia vašej domácnosti, nemohli umiestniť kôš na bielizeň – a pokiaľ možno, na dostrel? Prvý zákon o praní hovorí, že čím ďalej sa dieťa nachádza od koša na bielizeň, tým väčšia je pravdepodobnosť, že jeho šaty skončia na podlahe.
    • Nakladajte doplna. Ak budete prať a sušiť malé množstvá bielizne, nebudete efektívne využívať energiu – ani svoju, ani energiu domácnosti. Poobzerajte sa po veľkokapacitnej práčke a sušičke, do ktorých možno naložiť viac bielizne. Napríklad práčka Samsung Eco Bubble™ 12 kg s plnením spredu zvládne až 12 kilogramov bielizne. Jej technológia VRT Plus navyše znižuje vibrácie, takže prať môžete začať kedykoľvek bez toho, aby ste sa museli zaoberať tým, či niekto práve nespí alebo neštuduje.
    • Eliminujte triedenie. Technológia Eco Bubble vytvára špeciálne bubliny, ktoré rozpúšťajú prací prostriedok hneď po spustení pracieho programu, vďaka čomu prostriedok rýchlejšie prenikne do bielizne. Stručne povedané, pranie so studenou vodou (15°C) prináša rovnaké výsledky ako pri použití teplej vody (40°C), vďaka čomu sa využíva len 30 percent energie.1 Technológia Eco Bubble je tiež ohľaduplnejšia k bielizni.
    • Získajte pokoj, ktorý hľadáte. Pri výbere novej práčky alebo sušičky hľadajte model so zabezpečenými dvierkami a displejom s detským zámkom. Budete tak môcť nechať práčku alebo sušičku spustenú bez toho, aby sa museli niečoho obávať. Niektoré práčky (vrátane práčky Eco Bubble) sú dokonca vybavené snímačmi, ktoré pri zistení úniku vody automaticky vypnú celé zariadenie.
    • Poverte rozdelením niekoho iného. Prečo by ste posledný krok – rozdelenie čistej bielizne tam, kam patrí – nemohli delegovať na niekoho iného? Starším deťom prideľte skladanie (alebo aspoň odloženie) bielizne. Párovať ponožky môžu dokonca aj veľmi malé deti – najmä, ak to nazvete ponožkovým pexesom. Ak do poslednej fázy procesu zapojíte celú rodinu, jej členovia budú s väčšou pravdepodobnosťou spolupracovať aj na začiatku toho ďalšieho – napríklad tak, že svoje šaty vhodia do správneho koša na bielizeň.
    • Dokončite to. Nikdy nenechávajte bielizeň stáť v poslednej fáze príliš dlho. Ak čistú bielizeň necháte vytiahnutú a neupracete ju, vytvoríte tým zmätok a budete mať prácu navyše. Ak sa vaša dcéra v tínedžerskom veku niekedy prehrabávala kopou čistej bielizne a hľadala tričko, ktoré si dnes večer musí obliecť, určite to chápete. Vo výslednej halde bielizne budete mať problém odlíšiť čisté šaty od špinavých.


    Či už je vaša rodina veľká alebo sa len začala rozrastať, zjednodušením jednotlivých krokov pri praní môžete získať čas na iné, zábavnejšie aktivity. Môžete dokonca objaviť úplne nové činnosti. Čo tak pozrieť si hokej?

    samsung_silvia
    16. máj 2012    Čítané 0x

    Eco bubble technológia

    Generátor bublín vytvára bubliny, ktoré zabepečujú, že sa čistiaci prostriedok dostane do vlákna až 40-krát rýchlejšie ako pri praní s vysokou koncentráciou kvapaliny. To znamená, že teplota prania sa môže znížiť bez toho, aby to malo vplyv na výsledky prania. Prať je tak možné už pri teplote 15°C, pričom sa spotrebuje len 30%  energie oproti bežnému cyklu prania pri 40°C a zároveň sa dosiahnu ešte lepšie výsledky prania.

    Práčky Eco Bubble ponúkajú vynikajúce výsledky dokonca aj pri praní v studenej vode, šetria energiu a sú šetrné k jemným tkaninám. Teraz môžu zákazníci využívať všetky jedinečné vlastnosti technológie Eco Bubble aj vo veľkoobjemovej práčke pre 12 kg, alebo v práčke pre 8 kg so zúženou hĺbkou. 

    Teda bublinky lepšie perú, úžasne šetria ale čo je úplne najlepšie páčia sa deťom, takže keď pustím práčku mám minimálne na 10 minút o program pre ne postarané 🙂

    samsung_silvia
    10. máj 2012    Čítané 0x

    Smart servis u vás doma

    Vyložte si nohy na stôl a Samsung servis sa o vás postará!

    Team našich profesionálov je pripravený postarať sa o váš komfort a vaše výrobky Samsung.

    V prípade otázok ohľadom Samsung produktov, potreby poradiť alebo nahlásiť servis, neváhajte a zavolajte na našu bezplatnú INFOLINKU SAMSUNG 0800 726 786

    Informácie o Samsung Servise a podporu k produktom nájdete v sekcii PODPORA na: www.samsung.sk

    samsung_silvia