Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    ZDRAVIE | Vedeli ste, že oregáno pomáha správnemu fungovaniu srdca, tlmí kŕče v pokazenom žalúdku a pri črevným zápaloch. Pri pravidelnom používaní dokonca pôsobí ako antidepresívum. Používate oregano vo svojej kuchyni?

    POZVÁNKA | Myjava opäť po roku ožíva folklórom. Príďte sa kultúrne vyžiť na Medzinárodný folklórny festival už od 17. 6. do 19. 6. http://www.myjava.sk/mff-myjava-2016/ a navštívte aj našu predajňu VINO SARDO. Radi vám predstavíme naše produkty a môžete ochutnať a kúpiť si s 20 % zľavou aj sardínsky chlieb s rozmarínom, kravský zrejúci syr v čiernom korení Pepato, syr Grana Padano, ovčie zaúdené Pecorino, bravčové zrejúce mäsko Coppa a Culatello, ružové víno Punta Rosa a grilované hríbiky. Budeme sa na vás s Jankou tešiť, nájdete nás na Nám. M. R. Štefánika vedľa predajne KIK, v prac. dni od dni od 9.00 do 17.00 hod. a v sobotu od 8.00 až do 13,00 hod .

    10 % zľava na všetky koreniny.

    Od roku 1916 spoločnosť San Giuliano v Alghere na Sardínii vyrába veľmi kvalitné olivové oleje. Okrem toho produkujú aj iné sardínske delikatesy, ktoré si zakúpite v našom e-shope http://vinosardo.sk/shop/, na Modrom koníkovi https://www.modrykonik.sk/market/my_bazaar/sard..., ale i v predajni na Myjave http://vinosardo.sk/#kontakt.

    Akcia na mesiac jún 🙂

    Jún sa bude niesť v duchu korenín a byliniek, ktoré zakúpite v našom e-shope www.vinosardo.sk, ale i na bazáriku https://www.modrykonik.sk/market/my_bazaar/sard... a predajni so zľavou -10 %. Okrem množstva rád a tipov sa môžete tešiť aj na recepty, blog, súťaž aj minikurz taliančiny. 🙂 Veríme, že sa spolu naladíme na leto.

    sardinskedelikatesy
    24. máj 2016    Čítané 45x

    TALIANSKO – KOLÍSKA TOVÁRNÍ NA CESTOVINY

    Vznik cestovín sa datuje ešte do doby pred našim letopočtom. Prvé zmienky pochádzajú zo starovekého Grécka, kde cesto na koláč usušili na slnku, potom natrhali na kúsky a uvarili. Rimania tento nápad zdokonalili tým, že cesto nakrájali na rovnaké pásiky, ktoré nazývali laganon, čo zrejme súvisí s dnešným názvom lasagne. Prvé #cestoviny sa vyrábali doma. Prvé továrne na cestoviny začali vznikať až v 17. storočí v Taliansku.

    ZÁKLADOM JE TVRDENÁ PŠENICA #semolina

    Cestoviny sú vyrábané podľa pôvodnej receptúry z tvrdenej pšenice, vďaka ktorej sa nerozvaria a ich chuť je delikátna. Novinkou, ktorou ozvláštnite vašu kuchyňu môžu byť aj cestoviny s rôznymi príchuťami. Sme výhradným dovozcom cestovín značky Brundu na Slovensko.

    Cestoviny Brundu píšu svoju históriu od roku 1923, keď Andrea Brundu so svojou rodinou založil továreň na výrobu cestovín. Základ najvyššej kvality týchto cestovín je v žite, ktoré sa pred spracovaním na múku dlho suší. Žito na Sardínii ma jednu z najlepších kvalít, aké môže žito mať, dopomáhajú tomu najmä dlhé slnečné dni. Dodnes firmu vlastní rodina Brundu, ktorej záleží na tom, aby si na kvalitných a chutných cestovinách pochutili aj ostatní.

    Konzumáciou cestovín z tvrdenej pšenice (semoliny), môžete pozitívne ovplyvniť aj vaše #zdravie.

    10 najlepších účinkov konzumácie semolinových cestovín:

    • upravujú hladinu cukru a cholesterolu v krvi,
    • podporujú zdravé trávenie, čím zvyšujú obranyschopnosť organizmu,
    • organizmu dodávajú potrebnú energiu, pričom zvyšujú fyzickú výkonnosť,
    • prirodzene upravujú hormonálnu nerovnováhu,
    • pozitívne ovplyvňujú činnosť srdcovo-cievneho systému,
    • znižujú vysoký krvný tlak,
    • využívajú sa proti vzniku vývojových ochorení (preto sa ich konzumácia odporúča tehotným ženám),
    • odvodňujú a pôsobia proti vzniku dny,
    • napomáhajú predchádzať vzniku cukrovky (vďaka vláknine),
    • pôsobia preventívne proti rakovine (najmä hrubého čreva).

    POZNÁTE VŠETKY DRUHY CESTOVÍN?

    Viete, že existuje až 600 druhov cestovín?Medzi najznámejšie  druhy patria:

    • Špagety sú v našich končinách asi najznámejšie. Sú dlhé, tvarom podobné špagátikom. Nedajú sa plniť, a preto sú vhodné k omáčkam, známe sú napr. bolonské špagety. Podľa etikety sa jedia vidličkou, pre tých menej skúsených je povolená lyžička, na ktorú sa nakrútia pomocou vidličky, a tak vložia do úst.
    • Gnocchi sú cestoviny nepravidelného tvaru, sú mäkké a pripravujú sa z múky, zemiakov a vajec. Ide o taliansky ekvivalent k našim haluškám.
    • Buccatini sú hrubšie špagety, ktoré sú duté (tenké makaróny).
    • Penne sú diagonálne rezané, krátke trubičky, s oveľa širším priemerom ako buccatini. Vhodné sú k hutným omáčkam.
    • Rigatoni sú rovnaké ako penne, ale majú rovné konce. Majú vrúbkovaný povrch.
    • Orechiette v preklade “ušká”, sú smerom ku krajom plnšie a hrubšie, majú ryhovaný povrch.
    • Tagliatelle sú široké dlhé rezance stočené do tvaru hniezda. Servírujú sa podobne ako špagety a jedia sa taktiež natáčaním na vidličku.
    • Lasagne sú pláty s rozmermi 2,5 x 8 cm. Prekladajú sa mäsovou alebo zeleninovou plnkou a potreté bešamelom sa zapekajú.
    • Farfalle majú tvar mašličiek alebo motýlikov. Sú vhodné k omáčkam, ale aj na zapekanie. Vyrábajú sa z tvrdej pšenice.
    • Fusilli majú tvar vretien. Často sa podávajú k darom mora.
    • Tortellini majú tvar stočených taštičiek, pripomínajú tvarom slimáčikov. Ich tvar je vraj inšpirovaný Venušiným pupkom. Sú plnené rôznymi plnkami, napríklad mäsovou.
    • Ravioli sú cestoviny v tvare štvorca. Sú plnené, napr. ricottou, gorgonzolou, špenátom, zeleninovými pastami, mletým mäsom a pod. Pri servírovaní sa posýpajú strúhaným parmezánom.
    • Canelloni majú tvar závitkov. Bývajú plnené najmä mäsovou plnkou. Sú vhodné na zapekanie.                                                                                                                                                                                                                                                                                               Ako vidíte, toto je len zlomok, aké druhy cestovín existujú. U nás v predajni alebo v e-shope nájdete cestoviny klasické neochutené, ale i krásne farebné cestoviny, ktoré sú farbené výlučne zeleninou (napríklad špenátom, paradajkami, červenou repou,…)

    VARTE CESTOVINY AKO PRAVÍ TALIANI

    Uvariť cestoviny? Ľahká otázka, no prax býva neraz zložitejšia.  Pri varení cestovín spravidla robíme tieto chyby:

    • používame malý hrniec,
    • vodu na cestoviny málo osolíme,
    • cestoviny dáme do hrnca skôr ako zovrie voda,
    • do vody pridávame olej, nemal by sa dávať žiadny ani olivový,
    • cestoviny počas varenia nemiešame, treba ich sem tam pomiešať,
    • varíme ich dlhšie ako je správne a na záver ich prepláchneme vodou, toto by sa robiť takisto nemalo.

    Že ste sa tu viacerí spoznali? Ako teda uvariť cestoviny správne? Tak poďme na to:

    • Do väčšieho hrnca dáme vodu, ktorú dostatočne osolíme, počkáme kým zovrie. Na každých 100 g cestoviny treba 1 liter vody. Na 1 porciu stačí 100 g suchej cestoviny. Potom zovretí do nej vložíme cestoviny.
    • Pridáme teplotu varenia, pretože cestoviny sú studené. Ak dosiahneme bodu varenia, teplotu stíšime na mierny var, aby sme dosiahli vyrovnané varenie.
    • Cestoviny varíme podľa odporúčania a typu cestovín.
    • Ak ešte budete cestoviny po dovarení nejako tepelne upravovať, nedovarte ich úplne, potom by neboli také chutné.
    • Hotové cestoviny rýchlo zlejte a ihneď zmiešajte s pripravenou omáčkou. Platí pravidlo, že uvarené cestoviny dávame do omáčky a nie omáčku do cestovín.

    V našich receptoch nájde inšpiráciu, ako si pripraviť rôzne chutné recepty z cestovín.

    http://vinosardo.sk/recepty/cestoviny/

    Akcia na mesiac máj

    Viete že, naše farebné cestoviny sú farbené a ochutené výlučne zeleninou? Cestoviny Marabotto vám na tanieri vyčarujú jedinečný pokrm. Zakúpte si ich teraz so zľavou 10 %. Vyberať je naozaj z čoho:
    https://www.modrykonik.sk/market/my_bazaar/sard...

    sardinskedelikatesy
    14. máj 2016    Čítané 44x

    Útulný obchodík plný talianskej gastronómie a dobrého vínka

     Na portáli Senicaplus http://www.senicaplus.sk/vino-sardo/, o nás písali #sompro

    Malý, moderne zariadený, obchodík VINO SARDO s pravou sardínskou aurou sme objavili v neďalekom meste Myjava. Náchádza sa na Námestí M. R. Štefánika, hneď vedľa predajne KIK. Kus Talianska tam na vás dýcha z každého kúta.

    Majiteľkou obchodu je Veronika Lhotská, ktorá v tejto oblasti nepodniká náhodou. Jej brat Miro totiž na talianskom ostrove Sardínia, v mestečku Alghero, žije a ponúka aj možnosti ubytovania pre dovolenkárov.

    Keďže za bratom aj viackrát do roka lieta, Talianska gastronómia jej vôbec nie je cudzia. Okrem sardínskych vín nájdete v obchodíku aj syry a mäsové výrobky, olivy, olivové oleje, octy, kávu, sladkosti, cestoviny, sardínsky chlieb, rôzne druhy nakladanej zeleniny, produkty z paradajok, koreniny, soli a dokonca vám radi a ochotne pripravia aj darčekové koše presne na mieru. Nedávno spustili aj e-shop www.vinosardo.sk, v ktorom si, s výnimkou mäsa a syrov zakúpite ten istý sortiment.

    Podobný obchod v okolí nenájdete, tak sme Veroniku trochu vyspovedali:

    Veronika, aké pohnútky ťa viedli k tomu, začať vlastný biznis s talianskymi produktami?

    Môj brat Miro žije na Sardínii už 7 rokov a za ten čas, čo ho navštevujeme sme si stihli zamilovať miestnu gastronómiu, reštaurácie, výborné víno, nezameniteľné prošuto či olivy. Nákupy v miestnych predajniach som si doslova užívala, už vtedy sa v mojej hlave a v srdci rodil sen, priniesť aspoň malý kúsok tohto raja aj k nám na Slovensko. Taliani milujú čerstvosť, kvalitu a vedia si dobré jedlo vychutnať a presne toto sú piliere, na ktorých stojí aj naše podnikanie.

    Vďaka Mirovi môžeme neustále sledovať nové výrobky. Ja zase viem posúdiť mentalitu a chute ľudí na Slovensku. Vždy hľadáme kompromis, aby ste v našom obchode našli to, po čom vaše srdce a chuťové poháriky zatúžia. Každý jeden produkt, ktorý predávame, máme aj osobne vyskúšaný.

    Kedy ste otvorili obchod a aké boli prvé odozvy?

    Obchod sme otvorili v októbri 2014 bez nejakých veľkých reklám. Ľudia k nám spočiatku chodili hlavne zo zvedavosti, ochutnávali výrobky a z mnohých sa stali verní klienti.

    Často nás navštívia aj Mirovi klienti, ktorí boli u neho ubytovaní na Sardínii. Na myjavských kopaniciach je aj veľa chalupárov, tí sa u nás zastavia v piatok či v sobotu.

    Skús v krátkosti zhrnúť, prečo by sme mali vyskúšať vaše produkty?

    Ak to zhrniem do bodov, tak:

    • väčšinu výrobkov nikde inde, ako u nás, na Slovensku nezohnať, pretože sme ich výhradný dovozca,
    • všetky výrobky sú prvotriednej kvality a čerstvosti,
    • každý výrobok predávame s dodatočnou hodnotou – poradíme vám recept, povieme podrobné info o možnostiach jeho použitia a o zložení,
    • klientov sa snažíme vždy potešiť aj nejakou drobnou pozornosťou navyše, zapojiť sa môžu aj do súťaží o naše produkty a sami ich tak vyskúšať,
    • v rámci predaja cez internet bývajú aj rôzne súťaže o zľavové kupóny a pri objednávke nad 60 € je doprava kuriérom v rámci Slovenska zadarmo,
    • v rámci okolia Myjavy sa vieme dohodnúť na doručení darčekových košov priamo domov.

    Ako sa snažíte z náhodných návštevníkov urobiť stálych klientov?

    Bez našich klientov by podnikanie nemalo zmysel. U nás je každý jeden vítaný a nestane sa mu, že aj keď príde tesne pred zatváracími hodinami, buchneme mu dverami pred nosom. Tí, čo nás už poznajú vedia, že sa naozaj snažíme o osobný prístup. Sortiment každému jednému priblížime a každý deň je u nás ochutnávka produktov a vín, takže naozaj nekupujete mačku vo vreci.

    Aby sa o nás a našich aktivitách mohli klienti dozvedieť čo najviac, aktívne pracujeme na našej FB stránke a spustili sme aj e-shop, kde si možno produkty objednať z pohodlia domova a až ku dverám vám ich doručí kuriér. Je nám jasné, že mnohé produkty sú pre Slovákov neznáme, preto na našej webovej stránke aj v predajni nájdu podrobné popisy, na čo môžu produkty využiť, aké prospešné látky obsahujú a pravidelne publikujeme aj nové recepty a píšeme blogy, ktorými sa snažíme čo najviac priblížiť našincom taliansku kultúru. Okrem toho ponúkame možnosť zasielania mesačného newsletteru. Naše produkty môžu ochutnať aj v rámci ochutnávok v bio obchodoch v Bratislave, o ktorých vždy vopred informujeme na našej FB stránke.

    Vašimi klientmi sú len bežní ľudia alebo ponúkate tovar aj veľkoodberateľom?

    Máme veľkoodoberateľov vín z Ružomberka,Trenčína a z Bratislavy. Majitelia sú pôvodom Taliani, obchoduje sa s nimi veľmi príjemne. Postupne rozširujeme aj našu veľkoobchodnú sieť prostredníctvom obchodného zástupcu. Tovar dodávame aj do viacerých bio obchodov v Bratislave.

    Aká je tvoja vízia do budúcnosti?

    Chcem mať prácu, ktorá je aj mojím koníčkom a na ktorú môžem byť hrdá. Ľudia,  s ktorými úzko spolupracujem musia byť úprimní, ochotní spraviť aj niečo nadštandardné pre spokojnosť klienta. Chceme, aby k nám ľudia chodili radi, mali si vždy čo nové pozrieť, ochutnať, či prečítať na našom webe a sociálnych sieťach. Aby sa u nás cítili ako doma. Mňa teší už len to, že sa niekto pristaví pri výklade a po chvíli jeho prezerania aj prekročí prah našich dverí. Nechceme budovať veľkú sieť veľkoodberateľov, chceme si zachovať čaro jedinečnosti, rodinnosti a pohostinnosti, aby mal každý klient u nás svoj priestor na otázky a odpovede, aby naše produkty skúšal a rád sa k nám vracal. Naším cieľom je, aby si každý kúpou vecí od nás naozaj odniesol kus Talianska aj domov a užíval si ich s čo najväčším pôžitkom. Mojím najväčším potešením bude, ak bude náš obchodík alebo e-shop miestom, kde sa nachvíľu zastaví čas a budete si užívať taliansku siestu vo svojej duši.

    Veronike ďakujeme za rozhovor, prajeme veľa spokojných klientov a vám všetkým spolu s ňou želáme: Dolce vita!

    SÚŤAŽ | Od dnes do 25. 5. 2016 nám zasielajte emailom na: info@vinosardo.sk vaše recepty z cestovín s fotkou, spätne vám pošleme zľavu 15 % na nákup v našom e-shope a bazari MK a recepty a fotky pridáme ich do albumu na FB. Najlepšie recepty zverejníme aj na našom webe http://vinosardo.sk/recepty/ , ale i na Modrom koníkovi a 27. 5. 2016 vyžrebujeme jedného z vás, ktorý získa okrem 15 % zľavy na nákup aj poukážku v hodnote 15 €. Tešíme sa na vaše kreatívne nápady. 🙂

    sardinskedelikatesy
    8. máj 2016    Čítané 43x

    KUS TALIANSKA V SRDCI

    KUS TALIANSKA V SRDCI | To, že zelenina by mala byť každodennou súčasťou nášho jedálnička, nemusíme nikomu hovoriť. Nie vždy vám však chutí? Čo tak skúsiť ju pripraviť ako Taliani a pracovať aj s nakladanou zeleninou? Inšpirujte sa v našom blogu:

    TIPY NA PESTRÉ VYUŽITIE ZELENINY PRIAMO Z TALIANSKA

    Taliani sú známi svojím zdravým životným štýlom, ktorého súčasťou je kvalitná zeleniny a olivový olej. Vedia si jedlo v pokoji vychutnať a môžu sa pýšiť dlhovekosťou. V tomto blogu si predstavíme najpoužívanejšie druhy zeleniny a ich využitie.

    Zelenina je obľúbená v celom Taliansku a teda aj na Sardínii. Medzi jej najpoužívanejšie druhy patrí najmä baklažán, artičoky, tekvice, paradajky, papriky a mangold. Zelenina sa podáva:

    • čerstvá vo forme šalátov,
    • dusená vo veľkých porciách ako príloha k mäsu,
    • plnená, grilovaná alebo dusená so syrom aj ako samostatný chod.

    Pripravuje sa na olivovom oleji s korením, bylinkami a s cesnakom , aby si zachovala svoje výživové látky. Varená zelenina sa pripravuje málokedy. Spracúvajú sa len čerstvé produkty, čo je, samozrejme, odzrkadlené na chuti jedál. Taliani vôbec nepoužívajú mrazenú zeleninu.

     Miro v Sun Giuliano

    V našom sortimente nájdete kvalitnú grilovanú nakladanú zeleninu, ktorá sa dá ihneď konzumovať alebo sa dá použiť na mnohé iné spôsoby. Dbáme nielen o kvalitu zeleniny, ale aj oleja, v ktorom je naložená. Spolumajiteľ VINO SARDO Miro chodí pravidelne do firmy Sun Giuliana v Alghere, aby dohliadol, ako prebieha zber a spracovanie zeleniny a olív, ktoré nájdete u nás v predajni, v e-shope a na Modrom koníkovi.

    Typické druhy zeleniny, s ktorými sa v Taliansku stretnete sú:

    - Mangold – u nás málo známy a používaný, zato v Taliansku veľmi obľúbený a používaný ako listová zelenina. Taliani rozlišujú listový mangold, ktorý sa používa ako špenát a podobne aj chutí, a žilkovaný mangold, ktorý sa pripravuje ako špargľa alebo sa krája nadrobno ako koreňová zelenina.

    Recept na smoothie z mangoldu: https://www.youtube.com/watch?v=eKp0jPz7afI

    - Šalátová čakanka – má výraznú, jemne horkastá chuť, ktorá je zaujímavým doplnkom šalátov. Do rovnakej skupiny patrí aj púpava, ktorú Taliani používajú ako prísadu do jarných šalátov.

    - Artičoky – artičoka je v Taliansku nazývaná kráľovnou zeleniny. Zberá sa ešte pred kvitnutím a skladá sa z hlavičky kvetu a dužinatého kvetného lôžka. Varí sa okolo 40 minút vo vode ochutenej troškou citróna. Až potom sa dajú listy pekne oddeliť. Lôžko sa dá použiť až po odstránení chĺpkov.Rovnako obľúbený je aj kardon, t.j. divoký artičok.Vedeli ste, že kto často konzumuje ARTIČOKY, bude „večne mladý“, pretože tieto „kvietky plné zdravia“ majú omladzujúci účinok? Navyše obsahujú účinnú látku – cynarín, ktorá chráni a posilňuje pečeň a znižuje hladinu cholesterolu v krvi. My ponúkame nakladané grilované artičoky, prečítajte si o nich viac.

    - Fenikel – je symbolom Talianska, používa sa v mnohých podobách – surový, varený alebo len blanšírovaný, ako príloha i ako hlavný chod. Fenikel je nielen chutný, ale aj liečivý:

    • podporuje obranyschopnosť,
    • má silný antiseptický účinok,
    • podporuje trávenie,
    • odstraňuje plynatosť,
    • eliminuje bolesti brucha,
    • zlepšuje vyprázdňovanie,
    • podporuje chuť do jedla,
    • udržuje zdravé a prečistené dýchacie cesty,
    • uvoľňuje hlien,
    • odstraňuje kašeľ, prečisťuje obličky a močové cesty,
    • má afrodiziakálny účinok,
    • odstraňuje stres z tela.

    Hotový zázrak, čo poviete?

    Podľa záznamov fenikel pestovali dominikánski mnísi sv. Gallena v Taliansku a odtiaľ sa dostal do zvyšku Európy i do celého sveta. Grécka mytológia hovorí o tom, že  bohovia z Olympu poslali vedomosti na zem ľuďom vo feniklovej stonke naplnenej uhlím. Už starí Rimania a Gréci poznali jeho liečivé a kulinárske vlastnosti. Nie je preto nič zvláštne, že Taliani si ho prisvojili ako národnú zeleninu.

    - Baklažán – je preň typická tmavofialová, lesklá šupka, ktorá má byť hladká a pevná. Pred použitím by sa vnútorná časť mala najskôr osoliť a potom ešte raz umyť. Robieva sa to kvôli lepšiemu uvoľneniu horkých látok. U nás si môžete zakúpiť nakladaný grilovaný baklažán. Je účinnou prevenciou voči onkologickým ochoreniam, upravuje aj hladinu krvného tlaku. V lete ponúka telu dostatočnú hydratáciu a veľmi dobre pôsobí aj na pokožku. Viac si o jeho účinkoch prečítajte priamo v našom e-shope.

    - Brokolica – táto zelenina sa v našich kuchyniach udomácnila len pred pár rokmi. Brokolica je príbuzná karfiolu, ale má oveľa výraznejšiu chuť. Ochutená cesnakom je obľúbená ako príloha k jedlám z mäsa a rýb.

    Účinky brokolice:

    • podporuje imunitu,
    • detoxikuje vnútorné prostredie organizmu,
    • chráni bunky pred voľnými radikálmi,
    • chráni telo pred infekciami, vírusmi,
    • je účinná prevencia proti kardiovaskulárnym ochoreniam,
    • udržuje pevné a silné srdce a cievy,
    • odstraňuje nadbytočný cholesterol z krvi,
    • pôsobí  prevencia proti osteoporóze.

    - Cuketa – v Taliansku sa cukety často používajú surové do šalátov. Grilované alebo marinované rezy tejto zeleniny, naplnené mäsom a zapečené so syrom sa podávajú ako predjedlo alebo aj ako hlavné jedlo.  Vyskúšajte aj tento spôsob prípravy.

    Paradajky – sú najdôležitejšou talianskou zeleninou, a preto sú v kuchyni zastúpené vo všetkých variáciách. Bez „zlatého jablka“, ako paradajky nazývajú, by sme si pravú taliansku kuchyňu nevedeli predstaviť. Neapolský šľachtitelia vyšľachtili túto rastlinu do súčasnej podoby. Vedeli ste, že paradajky sú vzácne vďaka účinnému antioxidantu – lykopénu (čo je rastlinné farbivo), ktorý zabraňuje rastu všetkých druhov nádorov a je teda prevenciou pred vznikom rakoviny? Lykopén sa neničí tepelnou úpravou rajčín, práve naopak, jeho koncentrácia vzrastá. Nakladané grilované paradajky, príp. plnené pastou z olív, artičokov a kapár zakúpite aj v našom e-shope, na bazári Modrého koníka  #sompro,  či v predajni. Grilované sušené paradajky, sú našim najpredávanejším zeleninovým produktom.

    Pozrite si celú našu ponuku nakladanej zeleniny a nájdite tú pravú, pre vaše chuťové bunky:

    https://www.modrykonik.sk/market/my_bazaar/sardinskedelikatesy/

    Akcia na mesiac máj

    TIP PRE ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL | Vedeli ste, že klinické štúdie naznačujú, že šampiňóny môžu obmedziť účinky estrogénov na rast rakoviny prsníka? A že sa v nich nachádzajú protialergické látky, ktoré pomáhajú pri prieduškových a kožných alergiách? Zakúpte si grilované nakladané šampiňóny už aj na Modrom koníkovi 🙂
    https://www.modrykonik.sk/market/domace-zdrave-...

    Deň matiek – dnes oslavujú sviatok všetky mamy, mamičky, maminky, mothers, mutter, madre,... Želáme im nádherný deň v kruhu svojich blízkych. Ja ho oslavujem s mojimi ratolesťami. Veronika

    sardinskedelikatesy