saskia_repcikova
    31. mar 2016    Čítané 57x

    Súkromná škôlka Hviezdičky - Starlets

    Pre nás je každé dieťa hviezdou!

    Súkromná materská škola Hviezdičky – Starlets pre deti od 2 do 7 rokov je umiestnená priamo v najstaršom európskom mestskom parku – Sade Janka Kráľa, v objekte Leberfinger s prístupom z Viedenskej cesty a vlastným parkovaním.

    U nás nájdete vy aj vaše dieťa:

    - prírodné prostredie veľkého parku plného stromov, vlastnú záhradu s bylinkami a zvieratkami – prirodzene bilingválne prostredie s lektorkou z USA, ktorá sa deťom venuje pri umeleckých a športových aktivitách a komunikuje výhradne v angličtine – moderné výukové metódy s použitím detskej interaktívnej tabule a atraktívneho software, učenie sa v podobe príťažlivých hier

    Materská škola ponúka rozšírené umelecké a športové aktivity, spolu so zameraním na základy cudzieho jazyka a informatiku. Výuka angličtiny je postavená na princípe prirodzeného bilingvizmu, kedy s deťmi komunikuje pri rôznych umeleckých a športových aktivitách pedagóg, ktorého rodným jazykom je angličtina, výhradne v cudzom jazyku. Deti tak veľmi rýchlo získajú konverzačné zručnosti, prirodzene “prepínajú” medzi rodným a cudzím jazykom a učia sa jazyk v prirodzených situáciách a so správnou výslovnosťou a prízvukom. Tak sa cudzí jazyk rýchlo upevňuje a deti ho dokážu používať v bežných denných situáciách.

    Denný program vyvážene kombinuje rôzne aktivity tak, aby malo dieťa dostatok rozvíjajúcich podnetov. Usilujeme sa objaviť jeho talenty a vychádzať mu v ústrety v tom, čomu sa rado venuje. Preto nie sú skupiny vždy delené podľa veku, ale podľa spoločných záujmov. Veľa času venujeme detskej tvorivosti, ktorá sa naplno rozvíja vo všetkých prejavoch. Deti dokážu vyjadriť svoje emócie a pocity kresbou, hudbou, tancom – na to všetko dostávajú príležitosť. Rovnako rozvíjajú svoj pohybový a športový talent. Deti, ktoré zaujímajú počítače, budujú svoje prvé používateľské zručnosti.

    Záhrada materskej školy, susediaca s rozľahlým parkom poskytuje nielen dostatok priestoru na spoločné cvičenie a šantenie, ale aj na záhradníčenie a pestovanie byliniek, kvetov či zeleninky. Susediaci park s ihriskom je skvelým miestom pre hry, cvičenie, či piknikový olovrant.

    Pre deti pripravujeme aj plavecký a korčuliarsky kurz, pravidelné návštevy vedeckej herne, divadiel a múzeí. Deti nacvičujú vianočné a letné predstavenie pre kamarátov a rodičov.

    V predškolskej triede spolupracujeme so základnou školou pre intelektovo nadané deti, ktorá v prípade záujmu rodičov prijme deti bez prijímacích testov. Pravidelný kontakt s budúcou školou uľahčuje deťom adaptáciu na nový školský rytmus a umožní im pozitívne prijať prechod zo škôlky do školy. Od začiatku predškolského ročníka spolupracujeme s elementaristkou tak, aby v čase zápisu dosiahli deti školskú zrelosť a boli pripravené zvládnuť nároky 1. triedy ZŠ.

    Deťom ponúkame zdravú stravu, prispôsobenú aj deťom s poruchami výživy. Spolupracujeme s dodávateľmi zeleniny a ovocia, ktorí pravidelne vozia lokálne sezónne produkty zo slovenských a rakúskych biofariem z blízkeho pohraničia. Samozrejmosťou je aj denne čerstvý domáci chlebík a pečivo. Denné menu je zložené z najobľúbenejších detských jedál, upravených do zdravej alternatívy. Deti začínajú raňajkami, po celý deň majú k dispozícii čerstvé ovocie a zeleninu a zdravé limonády, v zime domáci čaj. Obed tvorí obľúbené menu a pred odchodom domov ich čaká ešte zdravý olovrant.

    Prevádzka: pondelok – piatok 7.30 – 17.30 h. Po dohode poskytujeme služby starostlivosti o deti vo večerných hodinách, cez víkend a počas štátnych sviatkov a pracovného voľna. Počas mesiaca august 2013 poskytujeme služby starostlivosti v prevádzkových hodinách za cenu 3,- EUR/hod. vrátane ovocia a nápojov pre deti od 3 do 10 rokov.

    Pobyt v materskej škole:

    celodenný pobyt
    poldenný pobyt do 12.30 h.
    pobyt 3 dni v týždni
    Cenník:

    Pre aktuálne ceny pobytov nás prosím kontaktujte telefonicky, alebo si dohodnite osobnú návštevu. Radi Vás privítame pri prehliadke našich priestorov.

    Kontakty:

    Súkromná materská škola Hviezdičky – Starlets, Viedenská cesta 257 (objekt Leberfinger), 851 01 Bratislava

    Telefón: mobil: +421 910 967 987

    WWW: www.hviezdicky.sk, E-mail: skolka@mentorskoly.sk

    saskia_repcikova