Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    simka2433
    27. júl 2019    Čítané 156x
    Image title

    Testovanie zeleniny a ovocia od slovenských farmárov

    Testovanie je úspešne ukončené a určite vás mnohé zaujíma, ako dopadlo 🙂 V mojom článku nájdete postrehy, pozitíva aj negatíva, ktoré som si počas dvoch týždňov všímala.

    Hneď ako som dostala poukážky, nadšená a plná očakávania som šla do Billy na prvý nákup. Bolo naozaj z čoho vyberať. Veľa druhov, ale zase nie všetky dokonalé. Rajčiny, papriky, cukiny, zemiaky, kapusta, marhule, jablká, ríbezle... No naozaj veľký výber. Nechcela som minúť všetky tri poukážky hneď na prvý raz, tak som musela počítať, aby sme sa zmestili do danej sumy 🙂 Musim sa priznať, myslela som si, že za 10€ sa dá nakúpiť väčšie množstvo zeleniny a ovocia :D Ako prvé som pozerala rajčiny. V podstate jeden strapec, na ktorom je asi 15 cherry rajčín, stojí skoro 3€, to sa mi zdá trochu moc. Chuťovo boli sladké, aj farbu a vôňu mali peknú, takú ,,dozretú na slnku''. Naopak, tie veľké rajčiny mali cenu omnoho lepšiu, ale sa mi zdali moc tvrdé, málo červené a ani vôňa nebola taká, ako majú mať dozrené paradajky. Takže na prvom nákupe získali miesto v košíku cherry 🙂

    Kapusta bola pekná, veľká, žiadné zvädnuté ani hnilé listy. Je výborná napr. do čalamády. Papriky boli len v polkilovom balení, tak som si nemohla moc vyberať. Úprimne ma to zamrzelo, že skoro všetko bolo zabalené a nemohla som sa v tom ,,hrabať''. Určite nie som jediná, ktorá pri výbere zeleniny alebo ovocia pozerá, či nie je obúchané, hnilé, zvädnuté. A toto mi tam chýbalo.

    Uhorky mali síce normálne v bedničke, dokonca nebola ešte každá zvlášť vo fólii, ale už farba sa mi nezdala. Po rozkrojení sme skonštatovali, že bola prezretá.

    S čím sme boli naozaj veľmi spokojní, a to môžem naozaj odporučiť, sú zemiaky. Výborné na prípravu hocijakého jedla. Či už halušky alebo pečené, dusené, grilované, na šalát. Ozaj aj chuťovo super, aj samotné spracovanie bolo výborné. Dobre sa šúpali, strúhali.

    Marhule z prvého nákupu boli podľa nás bez chuti. Chceli ešte chvíľu visieť na strome 🙂 Voňali pekne, no boli tvrdé, kyslé. Ale zase na sladkom koláči boli super :D Aspoň nebol presladený. Musím ale povedať, o týždeň neskôr už boli omnoho lepšie.

    Z ovocia boli najlepšie podľa nás jablká. Šťavnaté, sladko-kyslé. Výborné na čerstvú šťavu.

    Cukina bola výborná k tej nemám žiadne výhrady. Pri ďalšom nákupe som zostala dosť sklamaná, pretože výber už nebol taký pestrý ako na začiatku týždňa. Papriky prišli už aj v bedničkách, nie len v plaste, ale doslova tam bolo 6 kusov a aj tie zvädnuté. Pritom v reklame stále dookola rozprávajú, ako denne na pulty dovážajú čerstvé ovocie a zeleninu. Čerešne boli krásne, veľké srdcovky, ale niektoré po nahryznuti už chutili nahnilo :( Nenašla som tam už žiadne uhorky, ani cukinu, z kapusty bolo len pár kusov, cibuľa, cesnak len Španielsko, Poľsko... Takže druhý nákup na konci týždňa bol veľmi zlý.

    A posledný, tretí, bol taký priemer 🙂 Takže náš celkový dojem z ovocia a zeleniny, ktorý ponúkajú naši farmári, bol dobrý. Naozaj sme zostali milo prekvapení zo zemiakov. Tie sme mali za tie dva tyždne skoro každý deň na tanieri, lebo naozaj boli veľmi chutné. Kapusta bola výborna a čalamáda z nej je vynikajúca. Príjemne chrumkavá a čo je ozaj super, nezhnedla 🙂

    No, bohužiaľ, máme aj nejaké negatíva, ktoré musím spomenúť: používať menej obalov, viac ukladať do bedničiek, aby si zákazník mohol vybrať kus, ktorý on chce a za ktorý platí, myslím si, že nie malé peniaze, pri vykladaní tovaru si skúsiť všímať plesnivé kusy (hlavne rajčiny a ríbezle). Skúsiť naozaj denne dovážať čerstvé produkty aby bolo stále z čoho vyberať. Samozrejme, toto sú postrehy moje a mojej rodiny. Nie sme všetci rovnakí, a to, čo vyhovuje nám, nemusí stačiť vám 🙂 Preto za seba hovorím, aby ste sa do Billy šli pozrieť, vybrali si niečo, čo vám chutí a spravíte si vlastný obraz.

    Ďakujem za možnosť testovania, určite sa ešte v Bille ukážem 🙂 

    #test_billa4 a #recenzia 

    Žabka moja vyškerenaa🙂

    Takuto mam spolocnicku v kuchyni;)

    Dievcata co vam pomohlo na padanie vlasov po porode? Mne teraz zacali padat tri mesiace po.. ked to pojde takto dalej za chvilu budem miesto hrebena kupovat handricku na plesinu:D dakujem za kazdu radu!