Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    simulienka2207
    4. nov 2018    Čítané 202x

    Aj u nás sa vari(lo) s Podravkou

    Ahojte!

    Som mamkou dvoch krásnych detí a bývame v dedinke na východe Slovenska. Varím takmer každý deň, aj napriek tomu, že deti majú obed v škôlke a muž je v práci do večera. Pretože aj napriek rozmanitosti bežného dňa, večer sa stále všetci stretávame pri spoločnom stole pri jedle. Sme taká typická slovenská rodina. Obľubujeme typické slovenské jedla, zvyky a zachovávame tradície. Toto platí aj o mojom varení. A vďaka spolupráci Modrého koníka s Podravkou sme v našej kuchyni mali možnosť ochutnať, resp. testovať, nové produkty - Podravka Natur.

    Po doručení správy o výbere do testovania som sa naozaj úprimne potešila. Myšlienka ozvláštniť jedlá mojim stravníkom, a to novými koreninami, sa mi zdala viac ako lákavá. Ale poďme pekne po poriadku.

    Po rozbalení balíčka produktov Podravka Natur ma ako prvé zaujala milá červená krabička, po ktorej otvorení ma ovanula krásna vôňa. Vôňa korenia zmiešaná s vôňou nevtieravých byliniek a soli. Prvý dojem teda pohladil moje dva zmysly a hlava už začala snovať plán, ako čo najlepšie využiť túto ponúknutú šancu.

    Ako prvé som z voňavej červenej krabičky vytiahla a následne použila zeleninový bujón. Do rýchlej zeleninovej polievky. Na dochutenie som tiež použila ochucovadlo, tzv. vegetu. Ochucovadlo som použila aj v takmer všetkých jedlách, ktoré som varila. Bujónu nemám naozaj čo vytknúť, je bez pridaného glutamanu a iných prídavných látok. Nechcem sa pasovať za niečo, čo nie som, teda žiadna bio, eko, raw matka, ale to, že tam to zloženie je také aké je, má vcelku potešilo. V priebehu ďalších dní som bujóny používala na dochutenie aj špenátovej polievky s vajíčkom, vajíčkovej s hráškom a zemiakmi alebo paradajkovej polievky.

    V jeden deň som opäť v rámci testovania varila kuracie mäso na spôsob číny. Mäsko som si nakrájala na väčšie kúsky a z oleja a korenia Podravka Pikant a Podravka Classic som urobila marinádu. Neskôr som mäso orestovala vo woku a keď sa "stiahlo", nechala som ho dusiť do zmäknutia. Následne som pridala čínsku zeleninovú zmes a ešte chvíľu podusila. Na dochutenie som pridala sójovú omáčku. Podávala som to s ryžou s hráškom, opäť ochutenou ochucovadlom od Podravky. Musím podotknúť, že počas celého varenia s koreniacimi prípravkami som použila minimum soli, pretože vo všetkých je už pridaná morská soľ - a musím potvrdiť, že v dostatočnom množstve.

    Mali sme aj lenivú sobotu, kedy sme si len upiekli zemiaky, hokkaido tekvicu a cibuľku. Zemiačiky som ochutila čisto len koreniacou soľou na pečená zemiaky a tekvicu iba koreniacou soľou na zeleninu. Pokvapkané olejom sa správne do chrumkava upiekli a bolo to naozaj vynikajúce! Toto odporúčam všetkými desiatimi.

    Nedeľu som vyvážila opäť mäsom a na grilované kuracie stehienka som použila koreninovú soľ na zlaté kurča. Vôňa bola úžasná v celom dome, dokonca aj pred domom, a chuť skutočne fantastická! Keďže ja mám zvykom podlievať počas pečenia vývarom, nebolo to inak ani teraz. Slepačí bujón dostal konečne šancu - a nemám mu čo vytknúť. Stehienka sa zjedli hneď a moji najbližší naozaj chválili moje kulinárske schopnosti. Neskôr som si ešte dala s touto koreniacou zmesou rande, keď som upiekla celé kurča. Toto korenie bude mať u nás v budúcnosti určite čestné miesto.

    Na žiadosť drahého som uvarila aj mäsové guľky v paradajkovej omáčke. Do paradajkovej omáčky som pridala korenie od Podravky Natur na paradajky a mozzarellu. Týmto korením som omáčku naozaj ozvláštnila, a teda, musím sa priznať, že som ju takmer sama zjedla lyžicou pri ochutnávaní 🙂 Nabudúce ho pridám aj do paradajkovej polievky. Skúste aj vy.

    Boli však aj dni, kedy si moji najbližší zaželali aj sladké jedlo, ako sú parené buchty, dukátové buchtičky s vanilkovým krémom, palacinky, ryžový nákyp či žemľovku. Stihla som však uvariť aj bravčovú pečienku ochutenú ochucovadlom od Podravky, kuracie kúsky v paradajkovej omáčke s mexickou zeleninou a s koreninovou soľou Podravka Classic a Podravka Pikant, podávané s pečenými zemiačikmi, opäť s korením od Podravky na pečené zemiaky. Alebo jednoduchý šošovicový prívarok nakyslo s opečenou klobáskou a vajíčkom, ochutené ochucovadlom od Podravky. Všetky spomínané jedla boli naozaj veľmi chutné, nielen mojimi kulinárskymi schopnosťami, ale aj vďaka použitím týchto korenín. Vcelku to ocenila aj moja polovička, ktorá nešetrila chválou.

    V konečnom dôsledku musím povedať, že som nad touto recenziou dlho premýšľala. A asi aj preto ju píšem v posledný možný deň. V mysli som si počas celého testovania premietala, akým smerom by som sa mala uberať, aby moja recenzia nebola len jednou z mnohých, ale poskytla naozaj cenné informácie, vďaka ktorým by sa k vám dostali relevantné výsledky testovaného produktu. Za mňa a moju rodinku musím povedať, že ďakujeme za možnosť vyskúšať. Chutilo nám. A veľmi.

    Taka nasa tradicna, slovenska vecera🤣 Ziadne krevety, ziadne sushi...😂

    Sosovicovy privarok na kyslo so zemiakmi, ochutene ochucovadlom od Podravky, opecena klobaska a vajicko 😉
    #test_podravka

    A co u vas na veceru? 🙂

    A koniec! Uz mu viac nevarim, neoperiem, nebudem robit sluzku! Ticha domacnost jednoducho...Poznate to...?
    Ale potom, ked hlava vychladne, tak si tak spatne premietas v hlave, preco vlastne ste spolu a ze asi tie malichernosti nestoja to, aby sme si robili naprieky..❤️ A nehadali sa..❤️
    Tak som sa rano zobudila, vzala deti do skolky a ked som prisla domov, zapla pracku so spinavym oblecenim, ktore vcera doniesol z prace .. Vybrala z mraznicky maso, aby, ked pride vecer unaveny po celom dni, mal teplu veceru..
    A teda, ze som to len tak neodflakla, dnesne papanicko, kuracie kusky s mexickou zeleninou v paradajkovej omacke, ochutene koreninovou solou od #podravka Natur Classic a aby bolo zrejme, ze sa este hnevam, aj Natur Pikant - toto trosku viac 😉 K tomu opekane zemaciky opat s koreniacou solou na Pecene zemiaky, #test_podravka

    Majte krasny dnik a moje posolstvo na dnesny, a vlastne, na kazdy den -Nehadajte sa, nema to vyznam!

    simulienka2207
    Správa bola zmenená    23. okt 2018    

    Poviem vam, baby, ze dnes doobeda som sa kvalitne vyplakala..
    Na zelanie draheho som sa na obed podujala urobit restovanu kuraciu pecen na cibulke. A plakala som prave z nej... Akoze domaca cibula, sice darovana, nie nasa, mala take grady, ze kym som ju ocistila, vyplakala som asi 2 litre 😂
    A to este bolo treba nakrajat...😵😀
    Mate nejaky tip, ako zmiernit tie silne "vypary"? 😂 Mame jej este asi 10ks, aj by som este niekedy pouzila, ale nie za taku dan 😁

    V ramci dnesneho #test_podravka som pouzila do vyssie spomenuteho receptu Ochucovadlo Natur, no mne sa zdala "vegeta" v tomto prilis jemna, nevyrazna..teda, vlastne neviem, co som cakala, kedze pecienka ma dost specificku chut... Kazdopadne, nic som tym nepokazila...
    Okrem ineho som pridala bobkovy list, cierne mlete korenie, cervenu mletu papriku, majoran, nakoniec kecup a sol. Ja davam aj sampinony v konzerve, raz som to niekde v recepte citala a odvtedy stale 😄
    Drahemu k pecienke vecer dorobim ryzu, ja jem stale len s pecivkom, dnes som mala cerstve chrumkave rozky..

    simulienka2207
    Správa bola zmenená    22. okt 2018    

    #test_podravka

    Krasny dnik vam zelam, tak opat tu mame pondelok, novy tyzden, novy zaciatok 🙂

    U nas dnes na obed kuracie prsia nakrajane na pasiky, vopred nalozene v marinade z oleja a koreniacich zmesi na Kebab a gyros a Pikant od #podravka, orestovane vo woku so zmesou cinskej zeleniny. Ochutene je sojovou omackou a tiez ochucovadlom od #podravka. Podavane s hraskovou ryzou 😉
    Vonia cely dom, dokonca az vonku (povedala postarka 🤣).

    Majte krasny dnik a dobru chut k obedu 🙂

    (2 fotky)

    Aktualizacia #test_podravka

    Kur. stehienka ochutene LEN koreniacim pripravkom a podliate bujonom, spomenutymi v predchadzajucom statuse, su skutocne uplne uzasne, a krasne dozlatova upecene. Mozem odporucat, naozaj, vyskusajte 😉

    Ahojte zenicky, zelam krasny nedelny dnik. U nas sa uz poriadne ochladilo..
    V ramci #test_podravka som sa dnes na obed rozhodla uvarit vajickovu polievku so zeleninkou (zemiaky, mrkva, hrasok) ochutenu Zeleninovym bujonom Natur a ohucovadlom Natur od #podravka.
    Ako druhe budu pecene dolne kuracie stehna ochutene korenim Zlate kurca Natur od #podravka, podliate vyvarom Natur slepaci bujon. K tomu tarhona ako priloha.
    Korenia vonaju fantasticky, verim, ze to aj tak bude chutit 🙂

    A co varite vy? 🙂

    (2 fotky)

    #test_podravka

    Dnes u nas len rychlovecka, v trube pecena hokajdo tekvica a zemiaciky v supke, cibulka. Ochutene len zmesou korenia od #podravka

    Mozem potvrdit, ze je to skvele 😉

    #test_podravka

    Vravi sa, ze piatok je maly vikend, tak dnes u nas, na oslavu toho maleho vikendu, jedna chutovka.
    Kuracie prsia nakrajane na rezanceky, momentalne v zmesi rastlinneho oleja a koreninovej soli od #podravka_natur_na_kebab_a_gyros

    Neskor, ked pridu vsetci domov, uz len mäsko opeciem na panvici, ako priloha bude zeleninovy salat. Mnam, uz teraz sa tesim, lebo to vonia v_y_n_i_k_a_j_u_c_o!😉

    #test_podravka

    Dnes u nas chutna a rychla zeleninova polievka z vlastnej zahradky.
    Mrkva, kalerab, hrasok, fazulka, orestovane najprv na masle a tak zaliate vodou. Ochutene zeleninovym bujonom #podravka_zeleninovy. Na zaver dorobim krupicove knedlicky s vlastnorucne vypestovanymi bylinkami, ochutene ochucovadlom #podravka
    Nasa najoblubenejsia polievocka 🙂

    #test_podravka

    A je to doma, ideme na to, priatelia 🙂

    simulienka2207