Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Toastový kváskový chlebík z celozrnnej špaldovej múky 😋

    Kvaskové šišky 😋 ešte upiecť chlebík

    (2 fotky)
    slavusaa
    21. dec 2019    Čítané 167x

    Sladké a zároveň zdravšie Vianoce s dmBio

    A je tu koniec našej testovačky s dmBio výrobkami.

    Úprimne, keď mi blikla správa, že som 1 z 10, neverila som, keďže stále skúšam šťastie a zapájam sa do súťaží, teraz to nebolo inak. O to som radšej, keďže táto testovačka je spojená práve s výrobkami, ktoré môžem využiť pri tom, čo je pre mňa veľké hobby - PEČENIE.

    Takáto krásna zdravá nádielka nám prišla. Tešila som sa ako malá 😀 A tak som si hneď išla zamiesiť cestá na linecké koláčiky a perníky. 

    Medzi prvý výrobok, ktorý som otestovala, bola Špaldová múka dm BioT630 - musím zhodnotiť, že múka ma milo prekvapila, na rozdiel od iných značiek špaldových múk, táto mi nezafarbila cesto (nezhnedlo), ostalo rovnaké aj po prisypaní múky. Vo svojich overených receptoch som vymenila klasickú múku za špaldovú a neviem, či je to tým, ale cestá boli jemnejšie, krehkejšie. 

    Linecké koláčiky (recept nájdete v profile) 

    Zároveň druhým otestovaným výrobkom bol dmBio jahodový džem - ten môžem hodnotiť tiež kladne. U nás doma nekupujeme džemy, keďže máme k dispozícii domáce, ale tento bol chuťovo ako domáci, s kúskami jahôd. Hneď ráno skončil okrem lineckých aj na chlebíku. Čiže určite, ak nemáte k dispozícií domáci, odporúčam siahnuť po tomto, je TOP!!! 🙂 

    Medovníky 

    To je druhý recept, kde som otestovala spomínanú špaldovú múku, a okrem toho aj Lipový med dmBio.  

    Je trošku hustejší, ale, samozrejme, že sa dá ohriať. Chuťovo je med dobrý, nevadilo mi na ňom nič, ale nie je to taký originál domáci med, na aký som ja osobne zvyknutá. Chuťovo sú perníky fajn a med to nepokazil, to je len môj subjektívny názor. 

    A tu sú výrobky, z ktorých som MEGA nadšená. Medzi TOP patrí jednoznačne dmBio vanilkový cukor. Už pri otvorení mi buchla do nosa jeho vôňa a po vysypaní prišiel ešte väčší gól! 🙂 Toto som musela hneď cvaknúť a poslať mojej partáčke pri pečení, mojej mamči. Klasické vanilkové cukre z obchodu podľa mňa ani nelíznu po vanilke, ale tento je úplný opak - krásne hnedý, od ktorého sa aj cesto zafarbilo, ale to mi vôbec nevadí. Čiže, ak vanilkový cukor, tak jednoznačne len TENTO! 🙂 Prikladám aj foto.

    Taktiež sa mi zapáčil aj kypriaci prášok dmBio, či už dobrým zložením na rozdiel od ostatných značiek, ale potešila aj gramáž, ktorá je väčšia, má dobrých až 17 g. Kypriaci prášok dmBio nájdete balený po viac kusov, ako aj spomínaný vanilkový cukor dmBio 

    Ďalším výrobkom boli kokosové lupienky dmBio, a tie mi padli vhod, keďže som piekla koka sušienky a prišla som na to, že mám doma málo kokosu. Tak som si odsypala z lupienkov a pomlela som ich. A urobila som dobre, kedže tento kokos okrem toho, že krásne rozvonial kuchyňu, v sušienkach je ho krásne cítiť, keďže som ho nepomlela úplne. Tieto koláčiky bola naša premiéra a musím pracovať ešte na výzore, ale na chutí to nič nemení, kedže sa po nich len tak zaprášilo. Pribudol ďalší recept do našej zbierky, ktorý nebude chýbať na sviatky u nás na stole. Rada by som sa s vami o receptík aj podelila, tak verím, že vám bude chutiť. 

    KOKA sušienky - recept

    250 g maslo, 250 g špaldová múka dmBio T 630, 100 g kokos (poprípade kokosové lupienky dmBio), 1 ks vanilkový cukor dmBio, 2 ks žĺtky, trošku kypriaci prášok dmBio, 100 g práškový cukor, 2 PL kakao dmBio. Všetky suroviny zmiešať a vypracovať hladké cesto. Nechala som odležať cca pol hodinu v chlade. Odoberať s cesta, tvarovať guľky, tie poukladať na plech (vystlaný papierom) a jemne zatlačiť s vidličkou. Pečieme na 170-180 °C približne 8 minút. 

    Hneď po recepte nadviažem aj na použite kakao dmBio, nemám čo vytknúť, zloženie je v poriadku a má krásnu hnedú farbu. Určite patrí k výrobkom, po ktorých siahnem pri nákupe v dm. 🙂 

    Ako posledné 3 výrobkym, ktoré som mala česť otestovať, bola čokoláda dmBio, kokosový olej dmBio a dmBio vlašské orechy. Otestovala som ich na poslednom recepte v tomto článku - kokosový raw. 

    Tak pekne po lopate 🙂 Čokoláda dmBio je v poriadku, nemám jej čo vytknúť, dokonca na to, koľko ma %, sa krásne roztopila a následne aj liala na koláč. Pri iných značkách musím veľakrát použiť napr. ceru, lebo je taká hustá, že sa nedá koláčik ani poliať. Musím v dm pozrieť, či majú v ponuke aj väčšiu gramáž, kedže 100 g je pre mňa málo. 😀

    Vlašské orechy dmBio ma prekvapili, aj chuťovo boli dobré, ako doma zo záhrady, a krásne veľké kusy. 

    Kokosový olej dmBio hodnotím tiež kladne, super vonia, aj konzistencia je fajn. Použila som ho do koláčika, ale aj pri varení, dodá jedlu taký šmrnc. Vyskúšajte, napríklad pri kuracom soté.

    Nakoniec foto aj kokosového koláčika, ktorý som zbúchala narýchlo ku kávičke. 

    Kokosový RAW 

    Milé žienky, úprimne, dmBio výrobky ma milo prekvapili, moje nákupy v dm nebudú už len o kúpe drogérie. Keďže som mala tú česť vyskúšať ich výrobky, môžem len odporúčať. Ak nemáte možnosť mať niektoré výrobky priamo domáce, určite kúpa dmBio výrobkov je tá správna voľba. Ja sa chcem z celého srdca poďakovať @konik_testuje, že som mohla byť práve ja tá 1 z 10 a zároveň aj dm drogérii za ich skvelé výrobky. Teraz, keď píšem tento článok, je mi smutno, že som sa nemohla venovať týmto výrobkom ešte viac, keďže sme doma boli celá rodina chorá, ale verím, že aj táto recenzia zanechá úsmev na tvári. 

    Na záver vám chcem zaželať krásne požehnané vianočné sviatky v kruhu rodiny. 

    Šťastné a veselé 🙂