Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    slecnabe
    2. jún 2019    Čítané 296x

    Ako mi chutili výrobky KetoDiet

    Modrý koník mi dal možnosť otestovať vzorku výrobkov od KetoDiet, za čo som veľmi vďačná. Vždy som mala problémy s váhou a je mojím veľkým cieľom prejsť na vyváženú stravu. Osobne si nemyslím, že stravovať sa výlučne výrobkami od KetoDiet je dlhodobo prospešné, no na druhej strane to netvrdí ani výrobca. Každý, kto sa rozhodne túto diétu vyskúšať, by si mal určite prečítať celý ,,návod" na ich stránke, aby pochopil, čo sa v ktorom kroku má stať a na čo je daný krok určený. Ak sa do toho človek pustí so zdravým rozumom, je veľmi pravdepodobné, že na konci celej procedúry bude mať nielen o niekoľko kíl menej, ale osvojí si aj niektoré návyky zdravého stravovania. Medzi ne patrí napríklad dodržiavanie pitného režimu a pravidelný príjem zeleniny. 

    Ja som toto testovanie poňala skôr ako testovanie chuti produktov. Myslím si, že je dôležité, aby nám pri chudnutí chutilo to, čo jeme, inak sa môže ľahko stať, že budeme mať nutkanie dopriať si niečo nezdravé a ukojiť tak našu túžbu po chutnom jedle. 

    Ako prvé som vyskúšala proteínové chipsy s príchuťou chilli. Určite to poznáte - po celom dni zdravého stravovania si večer sadnete k dobrému filmu alebo seriálu a zrazu príde chuť na nejakú šmakocinku. Niečo dobré na chrúmanie. Jasné, vždy si môžeme nakrájať uhorku alebo kaleráb, prípadne nasypať do misky pár orieškov. Ale niekedy to skrátka chce chipsy. Tieto boli výborne dochutené, mali super konzistenciu a napriek tomu, že nemám rada pikantné veci, mi veľmi chutili.

    Na druhý deň som na obed skúsila paradajkovú polievku. Keď som bola menšia, robievala som si niekedy po škole instantné paradajkové polievky do hrnčeka (dnes sa to už strašne nenosí, lebo instantné fúúúúj éčka blablabla, ale vtedy som na tom neskutočne fičala). Bála som sa, že ako expert na sáčkové paradajkové polievky budem sklamaná, no vôbec nie. Chuť bola veľmi príjemná. V rezancoch bolo trošku cítiť práškový proteín, ale keďže boli úplne maličké, nebolo ich treba hrýzť a teda sa to dalo úplne v pohode ignorovať. Veľmi oceňujem rýchlosť prípravy a fakt, že ide o teplé jedlo.

    Asi najväčší rešpekt som mala pred banánovým proteínovým nápojom. Už od malička neznášam banánovú príchuť. V hocičom. Kvôli testovaniu som ho ochutnala, ale nechuť k banánovej aróme bola silnejšia ako ja. Bola som však zvedavá, ako by nápoj chutil niekomu, kto má také veci rád. Dala som ho teda ochutnať priateľovi a ten si chuť veľmi pochvaľoval a v priebehu pár dní všetky nápoje u nás doma zmizli 🙂

    Naopak najväčším favoritom sa u mňa stala proteínová káva s čokoládovou príchuťou. Zarábala som ju so 100ml vody a neskôr som pridala ešte asi 50ml mlieka. Dala som ju do chladničky vychladiť a výsledok bol fakt parádny. Úplne si viem predstaviť, že by som ju v lete ako osviežujúci dezert zaradila namiesto čokoládového šejku. 

    Keď už sme pri dezertoch, prejdime k pudingu. Po negatívnych recenziách od ostatných testujúcich dievčat som mala naozaj strach. Zarobila som ho pre istotu rovno od mlieka, keďže baby písali, že zarobený vo vode chutil fakt zle. Pravdepodobne som to trochu prehnala s množstvom mlieka, lebo ani po dvoch hodinách v chladničke mi nestuhol. V každom prípade to nebolo také zlé ako som čakala. Asi by som po ňom nesiahla úplne na prvom mieste, ale zjesť sa dal. 

    To sa však nedalo úplne povedať o proteínovej palacinke. Pri jej príprave som mala naozaj veľké očakávania. Piekla sa veľmi dobre a po kuchyni sa šírila presne taká vôňa, ako keď pečiem obyčajné palacinky. Sklamanie prišlo keď som zahryzla. Napriek tomu, že konzistenciou vyzerala fajn, chuť bola akási papierovo-vodová :/ Palacinky by som teda pri chudnutí radšej oželela.

    Teraz príde ale niečo, čo ma veľmi potešilo. Najväčší problém totiž mám s pečivom. Akokoľvek sa snažím ho obmedziť, vždy ma prepadne situácia, kedy potrebujem niečo rýchlo po ceste prehryznúť a vtedy vbehnem do prvého obchodu a kúpim si prvú buchtičku alebo pagáč, ktorý zbadám. A tu prišiel na scénu proteínový croissant od KetoDiet. Konzistencia bola super, chuť uspokojivá, no najmä to bolo presne to, čo som potrebovala. Hodiť do kabelky, vybrať hocikde v električke a zjesť. Naozaj veľmi oceňujem.

    Ako posledné spomeniem smoothie s lesným ovocím. Príjemne ma prekvapilo, že lesné ovocie tam naozaj bolo 🙂 Chuť bola super a určite poteší každého, kto má rád ovocné mliečne koktejly. 

    Aby som to zhrnula, výrobky od KetoDiet ma celkom milo prekvapili. Ich najväčším plusom je rýchla príprava. Väčšina z nich má aj príjemnú chuť a viem si predstaviť, že sa môžu stať akýmsi žolíkom, keď sa niekto snaží schudnúť zmenou stravy a náhle sa ocitne v situácii, kedy skrátka nemá čas alebo suroviny, aby si pripravil svoje zvyčajné pokrmy. 

    Na záver mi však nedá nespomenúť jeden aspekt, ktorý mi počas celého testovania chodil po rozume. Dnes, keď sa čoraz viac zameriavame na ochranu životného prostredia a redukciu odpadu (najmä plastov), môže niekoho odradiť, že každá porcia je zvlášť zabalená v plastovom obale. My sme mali k dispozícii 7 výrobkov po 7 kusov, 1 croissant a jedny chipsy, čo vydrží pri prvom kroku diéty asi 10 dní. Za 10 dní tak človek vyprodukuje 51ks obalov, ktoré idú do koša. Bolo by preto veľmi sympatické, keby sa výrobca zamyslel aj nad týmto aspektom a zvážil balenie, ktoré by bolo o niečo šetrnejšie k životnému prostrediu. 

    Ešte raz ďakujem tímu Modrý koník za príležitosť vyskúšať si takéto testovanie!