Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    smajla27
    16. dec 2016    Čítané 202x

    Čo nám sadlo a naopak

    Ako som už spomínala, tento mesiac bol o kúsok náročnejší u nás a nie všetko išlo podľa plánov. Preto ma veľmi potešilo, keď mi prišla pošta z MK, že budeme testovať dm výrobky. Ďakujem za túto možnosť a toť, tu je výsledok. 


    Poďme na to. 

    Celkovo bolo v balíčku 14 produktov. Začnem teda tým najlepším, teda tým, čo nám (mne) vyhovoval najviac a čo si u nás doma miesto nájde.

    1. Dvojfázový odličovač očí Balea

    Jednoznačný víťaz tohto testu pre mňa. Za svoj odličovač, ktorý mám doma, som vysolila dosť peňazí a preto som bola zvedavá aký bude rozdiel a poviem vám, minimálny, dokonca takmer žiadny. Odličovalo sa super rýchlo, nemusela som nasilu šúchať oči a po odlíčení ostalo okolie očí úplne jemné, príjemné na dotyk. Za mňa odporúčam všetkými desiatimi 

    2. Balea Effect ténovací krém CC pre svetlý až stredne svetlý odtieň pleti s OF20

    Tu ma milo prekvapilo hustota krému. Neviem prečo, ale čakala som riedky krém a opak bol pravdou. Krém mal super hustotu, neroztekal sa a veľmi dobre sa rozotieral na tvári. Tiež má dobrú kryciu schopnosť a jemnú príjemnú vôňu. Používam ho aj bez nanesenia make-upu keďže nemám extra problémovú pleť.


    3. Balea krémový sprchovací krém Mystic Fantasy

    Mám rada, keď vyjdem zo sprchy a všade rozvoniava vôňa sprcháču  A presne pri tomto sprchovom kréme je tá vôňa taká, akú som si predstavovala. Doteraz som vždy cítila viacej manželov sprcháč ale konečne bude cítiť aj tento môj. Po osprchovaní ostáva pokožka hebká, nie vysušená, čo je teda určite veľké plus 


    4. Alverde Men sprchovací gél 3v1, Sports Nature

    Chlapi, pre nich sprcháč ako sprcháč  Ešteže mám pozorovací talent  Vždy keď manžel vyjde zo sprchy, musím mu natierať chrbát lebo ho má neskutočne suchý. Hneď po prvom použití tohoto sprchového gélu som videla rozdiel a nie malý. Jeho pokožka na chrbte bola úplne jemná, hladká. Zvykli sa mu robiť šupinky, teraz nič, ani náznak. Už len kvôli tomu, mu tento sprchový kúpim pri najbližšej návšteve dm opäť. Na vlasy ho bohužial nepoužil, lebo momentálne má lupiny a rieši to iným prípravkom.. 


    5. Bio ovocný príkrm kiwi+banán+hruška od 1. roka

    Tejto pochúťke ozaj nie je čo vytknúť, veď pozrite na to šťastné dieťa, akurát že jej bolo málo  Je bez prídavku cukru (obsahuje iba prirodzene sa vyskytujúce cukry), mlieka, mliečnych produktov, zahusťovadiel. Neobsahuje lepok. Pre detičky od 1. roku je to super pochúťka 


    6. dmBio jablkové ryžové oblátky

    Túto pochúťku som zobrala Tinke k svokre, keď u nej trávila deň. ach, to ste mali vidieť ten pohľad keď to zbadala. Preto mám "až" jednu fotku lebo keď som k nej prišla po malú, sáčok bol už v koši. Našťastie oblátky boli v Tinkinom brušku. Chutilo jej to a mne tiež, zvykneme si ich kúpiť, keď ideme do dm a máme chuť na nejakú zobku. 

    7. dmBio ovocná tyčinka brusnica+pohánka

    Dostala som z nej možnosť odhryznúť si až 2 krát! Tinka si na nej veru pochutnala ale troška sa jej to lepilo na zúbky. Mne osobne chutila tiež, tyčinka je mäkká, tenká a ovocie je maximálne rozmixované. Minimálne kúsočky mandlí a orieškov. Super pochúťka ak potrebujete zahnať chuť na sladké. Okrem konzistencie, mne najviac vyhovovala chuť - sladko kyselkavá 


    8. DmBio chrumkavé musli s bobuľovým ovocím

    Tieto musli sme skúsili s mliečkom na raňajky a manžel, ten spráskal všetko ako vždy  Tinka a ja sme dali pol misky. Nie je to zlé ale na môj vkus tvrdé. Možno by to chcelo dlhší pobyt v mlieku ale to sme neskúsili a takisto ma sklamal podiel ovocia, ledva sme ho v miske našli.



    9. S.he stylezone lak na nechty perfect nudes


    Nevtieravý lak na nechty vhodný na každú príležitosť. Mne však vyhovujú laky v tmavších odtieňoch. Asi preto, že mi to na krátkych drápkoch príde krajšie. Laky až tak často nepoužívam, lebo mne trvá večnosť kým mi nechty narastú aspoň do takej dĺžky ako na foto. Konzistencia a hustota laku bola fajn, v porovnaní s ostatnými dvoma bol však hustejší. Až tak mi nevyhovoval aj krátky a pomerne hrubý štetec. Lak obsahuje malé trblietky, ktoré mi však robili šarapatu pri odlakovaní. Odlakovanie trvalo podstatne dlhšie ako pri ďalších dvoch. Netrúfam si povedať, kolko by lak na nechtoch vydržal, pretože na tretí deň po nalakovaní, sme mali upratovací deň a 4 hodinová práca s vodou a chemikáliami spravila svoje.

    10. Balea Beuty Effect maska na čelo látková

    Keď ma zbadal manžel, tak sa zatváril všelijako  Ale keďže má rád sci-fi, určite som sa mu zdala príťažlivá  No, ale výsledok. Pravdupovediac, za tie tri dni testovania, neviem povedať, či obrúsky majú nejaký účinok. A to je tá informácia, ktorá mne na obale chýbala. Balenie obsahuje totižto iba tri kusy týchto masiek, čo si myslím, že na pozorovanie nejakého výsledku je málo. Je pravda, že pleť ostala svieža, pružná ale to je asi tak všetko. Čo som pozerala cenu, pohybovala sa okolo 5 eur. Asi by som musela kúpiť 10 balení (50 eur) aby som to mohla testovať mesiac a možno potom by som videla nejakú zmenu. Každopádne, táto info by tam mala byť - teda za aký čas je možné pozorovať zmenu pleti.


    11. Balea telová emulzia "kvetinový sen"

    Telový krém od Balea som už raz doma mala, nie však konkrétne tento. Pamätám si, že nejaký extra dojem vo mne nevyvolal, a tak to bolo bohužial aj teraz. Naniesla som si ho po osprchovaní. Treba však pokožku nechať riadne vysušiť aby sa krém dobre nanášal, kedže sám o sebe je redší a tiež radšej použiť menšie množstvo, pretože potom máte pocit, že to nie a nie rozotrieť. Pokožka ostala hebkejšia, ale asi som náročná, no chcelo by to ešte niečo jemnejšie. U mňa nebodovala ani vôňa - zmes fialky a kosatca vo mne evokovala niektoré voňavky, ktoré sa používali na polievačku.


    12. dmBio paštéta Horčica-Rukola

    No, tak toto bol pre mňa velký otáznik  Absolútne som nemala šajnu, čo sa v tej konzerve skrýva. V prvom rade vyzdvihujem ten plastový vrchnák, to je akože dobré "udelátko" ako my doma hovoríme  To by mali mať všetky konzervy. Po otvorení paštéty vykukla na mňa nie moc vábivá farba, konzistencia fajn, lahko rozotieratelná. Opäť sa potvrdilo, že manžel je všežravec lebo jemu to chutilo najviac. Ten krajec som zjedla aj ja, ale úprimne, ďalší som si už nenatrela a Tinka to zavrhla po prvom odhryznutí. Naša domácnosť a naše chuťové bunky jednoducho nie sú zvyknuté na takého pochúťky a čo je možno aj škoda, lebo napriek tomu ako to vyzerá a chutí, je to zdravé a ešte jedna vec, ja by som to nazvala kôprovou paštétou, lebo mne tam kôpor prerazil všetky ostatné chute.


    13. Balea hydratačné čistiace utierky Tropical Fantasy + box

     Priznám sa, toto bolo asi najväčšie sklamanie z balíčka. Ja osobne mám rada všetko voňavé, ale toto bolo na mňa až príliš. Nevadilo by mi to, keby to boli obrúsky napríklad na ruky ale nie na tvár. Mala som pocit že to viac neprospieva ako prospieva. Po odlíčení make-upu bola moja pokožka nepružná, taká scucnutá, lepkavá. Musela som si rýchlo opláchnuť tvár vodou, lebo som sa necítila dobre. Po odlíčení som ešte pre istotu použila svoju čistiacu masku a ako vidíte na fotkách - obrúsky neodlíčili úplne (vrchný rad sú čisté tampóny, spodný rad po použití mojej masky). Možno na nejaké príležitostné odlíčenie fajn ale bežné používanie u mňa nie. Box, v ktorom sú obrúsky je fajn, až na to, že po asi treťom otvorení, sa už otvára takmer sám. Myslím, že keby ho dám do tašky, tak v tom momente sa sám otvorí, čiže takto ho možem mať iba v kúpelke položený, bez akéhokoľvek prenášania. K týmto obrúskom je priložený ešte aj malý menštruačný kalendár, ktorý však nevyužijem tak skoro, kedže menzes má v tehu dovolenku. 


    14. Denkmit čistiaci prostriedok na koberce a čalúnenia 

    Pôvodný plán bol, vyčistiť náš gauč, lenže človek mieni a Pán Boh mení. Nájomníci opustili byt, a tak nastalo veľké upratovanie. Keď som zbadala po 4 rokoch môj "biely" koberec, nebolo mi veselo - akože čistá katastrofa. Odzrkadlilo sa to v podobe nájomníkov chlapov. Vedela som, že tu bude akýkoľvek prípravok prikrátky, no vyskúšala som tento z balíčka. Začnem asi s tým ako sa manipulovalo s nádobkou. Na začiatku treba poriadne potriasť, otočiť dole hlavou a striekať. Prvotný tlak vytlačil dosť peny, no postupne sa ta pena strácala a bolo treba zase triasť. Pomerne často som s tým triasla aby ta pena bola hustá. Pretože som mala pocit, kde tá pena bola poriadna, bol výsledok aj lepší (na foto nevidieť, ale ja a moje oko to videlo)  . Koberec schol asi 4 hodiny a potom som ho povysávala. Výsledok je neviditeľný, pretože pri takomto zašpinení, by som to neviem koľkokrát musela opakovať. Z môjho hladiska tento čistič odporučam skôr na malé plochy, resp. na plochy. kde je nie veľký fľak. Lebo je možné, že sprej vystriekate a budete tak v polke koberca. Ja mu skúsim dať ešte asi jednu šancu na tom našom gauči a uvidíme.

    Toť, to je všetko z môjho testovania. Dúfam, že niekomu týmto článkom pomôžem, prípadne uľahčím výber. Ďakujem za možnosť vyskúšať tieto vecičky, mne osobne to dalo veľa a zistila som, že nie všetko čo je lacné, je dobré a ale aj naopak, že nie všetko drahé, musí byť dobré. 🙂

    #test_dm7

    Monika