Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    stellasweet
    21. dec 2019    Čítané 272x

    Recenzia dm produkty Bio

    ...najvyšší čas upiecť skvost, ktorý zatieni neumyté okná 21.decembra... 🌲

    Takto pred Vianocami je čas vzácny ešte viac ako obvykle. Nevieme čo skôr, naháňame sa za ďalším darčekom a čistejšou domácnosťou...  Ja som aj vďaka dm testovaniu musela večer po práci vynechať vianočné zdobenie domu, či upratovanie... Čakala ma úloha otestovať a zrecenzovať pre vás 10 Bio produktov z dm. V článku vám dám recept na našu tradičnú vianočnú mrkvovú tortu a o každom produkte vám napíšem pravdivých pár slov...  Môžeme začať, nestrácajme čas...

    Ako prvú som vyskúšala špaldovú múku T630. Bola veľmi fajn do jablkových lievancov a pridala som ju aj do kváskového chleba. Tiež by bola vhodná na bábovku alebo podobné koláče, palacinky atď... Mimochodom, viete, čo znamená skratka "T" pri označení múk?

    T450,T630,T1050... Znamená, koľko popolčeka zostane po spálení 100 g múky. Takže táto testovaná špaldová má 0,63 % popolčeka v sušine. Čím vyššie číslo, tým viac minerálnych látok aj nižší obsah lepku. A už keď sme pri lievancoch, tieto jablkovo-škoricové som vyskúšala potrieť lipovým krémovým medom, ktorý bol súčasťou balíčka dm. Je z krajín EU, medom mimo EU sa snažím vyhnúť. Síce kúpou medu podporím radšej priamo včelára, ale tento bol veľmi chutný, a lipový, ako vieme, je jeden z najzdravších. Do lipového čaju počas zimy ako stvorený. 

    Novinkou pre mňa z produktov dm boli kokosové čipsy, nikdy som ich doteraz nekupovala. Lupienky kokosu sú sušené, bez konzervačných látok a nesírené. (btw, nájsť nesírené hrozienka v bežnom obchode je takmer nemožné, v dm majú výborné 500 g balenie. Toto mimo recenzie, možno niekomu sa hodí táto informácia).

    Prášok do pečiva bez fosfátov s vínnym kameňom kupujem pravidelne, tiež vanilkový cukor-bourbon. Vanilkový cukor podľa mňa nemá konkurenciu, toto je fakt cukor s pravou vanilkou vyškriabanou z lusku, to uvidíte. Toto sú u mňa stálice, ktoré mám overené a som im verná. A za zmienku stojí aj citrónová a pomarančová kôra dmBio. Len tá pomarančová je pravidelne vypredaná, aspoň v našej drogérii. (vanilkový cukor mi zo záberu uchmatol 4-ročný škriatok.) A to perníkové korenie na foto je úplné naj 👌 Veľmi im vyšiel ten pomer vianočných korenín. 

    Ďaľši v poradí si vezmime na zrecenzovanie jahodový džem. Deklarujú 55 % obsah voňavých jahôd, trstinový cukor, koncentrát citrónovej šťavy. Má krásnu farbu aj vôňu, konzistenčne pripomína priam až jahodový kompót so želírovacím cukrom. Kto toto má rád, príde si na svoje. Určite ho minieme, ale tento jediný produkt nie je celkom moja šálka kávy. (lekváru) 

    Spomeniem v rýchlosti kakao a čokoládu... A potom sa dostaneme k receptu na DEKADENTNÚ MRKVOVÚ TORTU.  Kakao štandardne veľmi fajn z Dominikánskej republiky, niet čo vytknúť. Praktické 125 g balenie v krabičke👌 Čokoláda rovnako dobrá, min. 70 % kakao bez pridaných aróm skončí koncom tohto roka určite v Sacherovej torte.

    Balíček vlašských orechov potešil, u nás je spotreba rôznych orechov pomerne značná po celý rok. Za hrsť som zjedla v jogurte a niečo skončilo v recepte na konci článku. Čerstvé, svetlé a chuťovo príjemné orechy. Ak niekto potrebuje menšie množstvo, prípadne sa chce vyhnúť skladovaniu väčšieho množstva, tak dobrá varianta. Balíček má 150 g.

    Ak niekto dočítal až sem, tak som rada. 

    Chcem sa podeliť o recept na voňavú mrkvovú tortu, ktorá bude popri všetkej lineckej a vanilkovorohlíčkovej sušine ozaj šťavnatým skvostom na stole. 

    Dekadentná mrkvová torta:

    • 270 g polohrubá múka, alebo špaldová dmBio
    • 200 g trstinový cukor
    • 450 g nastrúhaná mrkva 🥕 (hrubo+jemne mix) 
    • 1 lyžička prášok do pečiva dmBio
    • lyžička mletá ceylónska škorica, perníkové korenie, pomarančová kôra dmBio
    • 2 vajíčka🥚🥚 (bielka zvlášť na sneh) 
    • 100 ml kokosový olej dmBio🥥
    • 60 ml pomarančová štava 🍊 (dá sa nahradiť napr. mandľovým mliekom) 
    • 50 g nasekané orechy dmBio
    • 50 g brusnice
    • 50 g hrozienka

    Postup veľmi jednoduchý, zmiešať sypké a tekuté najprv zvlášť, potom spojiť a primiešať sneh. Piecť asi hodinu na 170 stupňov. 

    Na vrch, napríklad, mascarpone so šľahačkou a lyžicou medu. A posypala som ju kokosovými lupienkami tentokrát. 

    V závere chcem poďakovať dm za možnosť testovať. Bola to zábava aj zodpovednosť, a hlavne som nemusela umývať tie okná... 🌲 Tedaaa, nemala som na to čas popri testovaní. Ďakujem za prečítanie, bolo mi potešením ❤️

    P. S. Kokosový olej som nespomenula ani vetou, viem... Chcela som to nechať tak, ale, teda, napravím to. U nás ho používame 90 % na telo, kupujem inú značku, ale tiež z dm 😉

    Prajem vám nádherné sviatky. Pokojné a voňavé. 

    Katarína. 

    Tato "hra" ani mna nikdy neprestala bavit....

    .... mamaaa.... Hjadaj de je mau 🐱

    Ktoruuu? Nerozhodoval sa tiez niekto medzi nimi? ( o obal mi nejde 😀)

    🌲 obluuubene...

    Viete mi dat tip,kde v BA je kamena predajna v ktorej predavaju FRODDO detsku obuv ? Nahodou v Eurovea/Bory Mall,Aupark? Alebo v TT? Dakujem! ( potrebujem vyskusat 2 velkosti a prezriet si viac modelov,preto nevolim eshop)