Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    susana09
    29. nov 2018    Čítané 511x

    Ako vybrať správnu obuv pre dieťa? Na tieto 3 veci nesmiete zabudnúť!

    To, že niektoré detské topánky sú lepšie ako iné, nemusíte zistiť až pri treťom potomkovi. Výber topánok môže byť dokonalý hneď od začiatku, pokiaľ zvládnete tieto 3 jednoduché inštrukcie.

    Veľkosť, tvar, materiál... a, samozrejme, cena! Tá je rovnako dôležitá, možno dokonca rozhodujúca. Stále však platí, že v každej cenovej kategórii je potrebné vybrať to najlepšie v rámci veľkosti, tvaru a materiálu.

    Ako na to?

    Správna veľkosť

    Pravidlom číslo jeden pri meraní veľkosti je pridať k dĺžke nožičky tzv. „nadmerok“. Je to zhruba 1cm dĺžky navyše. Jeho reálna dĺžka závisí na tom, aký druh obuvi chcete kúpiť. Zimnú, prechodnú, papučky či sandále na leto... S týmto vám pomôže nasledujúca tabuľka.

    Ak teda nakupujte cez internet, postavte dieťa celou plochou nohy na papier v takej ponožke, akú mu budete do obuvi bežne obliekať. Pero priložte kolmo na papier a obkreslite nôžku dookola. Zmerajte najdlhšiu časť „makety“ a pripočítajte potrebný nadmerok.

    Ak ste sa s ratolesťou vybrali do kamennej predajne, našuchnite topánku na nôžku, posuňte drobcovi nôžku úplne dopredu topánky tak, aby nemal ohnuté pršteky a pokúste sa mu za pätu vsunúť svoj prst. Ten vyváži dĺžku nadmerku. Ak máte pocit, že dieťa krúti pršteky a takto sa vám to zmerať nepodarí, môžete porovnať vložky súčasnej a kupovanej obuvi.

    I keď by sa mohlo zdať, že kúpiť o čosi väčšie topánky bude finančne výhodnejšie a deťom dlhšie poslúžia, opak je pravdou. Priveľké topánky môžu spôsobiť deformity chodidla a problémy pri chôdzi. Veľká topánka dieťaťu zneistí chôdzu a začne zakopávať alebo vyvažovať rovnováhu na úkor iných častí tela.

    Správny tvar

    Správny tvar detskej obuvi je v súčasnosti pomerne kontroverznou témou. Proti sebe stoja dva veľmi silné tábory „konzervatívcov“ a „barefootistov“. Kým tí prví uprednostňujú pevnú členkovú obuv, ktorá dieťaťu nohu pri chôdzi fixuje, druhý tábor je za tzv. chodenie „naboso“. V tomto prípade deti nosia topánky, ktoré sa čo najviac prispôsobujú chodidlu a  tak prežívajú výraznejší kontakt s povrchom. Noha je omnoho voľnejšia. Či už sa prikláňate na jednu či na druhú stranu, niekoľko zásadných krokov pri výbere tvaru topánky je spoločných.

    ⦁Guľatá špička

    Detská noha potrebuje dostatok miesta pre prsty. Ak je topánka v prednej časti rovná až úzka, prsty sa tlačia k sebe a deformácia nohy je na spadnutie. Pri výbere teda uprednostnite oblý tvar špičky.

    ⦁Dostatočná šírka

    Správna šírka úzko súvisí so správnou špičkou. Pokiaľ je topánka dostatočne široká v mieste prstových kĺbov, je všetko v poriadku. V úzkej topánke sa dieťaťu obmedzuje krvný obeh a v príliš širokej sa noha kĺže. Dieťa si poškodzuje prsty prílišným tlakom na topánku. Absolútne „nie“ povedzte všetkým slávnostným a príležitostným špicatým topánkam na opätku. Vďaka súčasnému širokému výberu nie ste na také niečo vôbec odkázaní. Správna obuv sa dá vybrať aj v prípade špeciálnych požiadaviek.

    ⦁Vysoká ohybnosť podrážky

    Detská topánka musí byť ohybná a to najmä v oblasti prstových kĺbov, teda v mieste, ktoré je z hľadiska chôdze najnamáhanejšie. Tvrdá podrážka zvyšuje únavu, dieťa sa pri chôdzi cíti nepohodlne a nemá dostatočný kontakt s povrchom. Ten je potrebný na správne vyhodnocovanie nerovností terénu. Odborníci prirovnávajú tvrdé a príliš fixované topánky ku chôdzi v lyžiarkach. Myslím, že je to dostatočný argument.

    Správny materiál

    Úrad verejného zdravotníctva SR vydal pred začiatkom školského roka odporúčania pre rodičov školopovinných detí. Doc. MUDr. Jana Hamade, PhD. Sa pri tejto príležitosti vyjadrila k téme nevhodných materiálov pre detskú obuv: „Nevhodnými materiálmi sú rôzne plasty, poroméry a koženky, pretože sú tvrdé, nepriedušné,  ťažko sa prispôsobujú tvaru chodidla a pre malú schopnosť odvádzať vlhkosť z povrchu kože môžu byť príčinou nepríjemných plesňových ochorení.“

    Aký materiál teda zvoliť?

    ⦁Zvršok

    Ideálnym materiálom na detskú topánku je ten 100% prírodný. Kožené topánky možno majú vyššiu obstarávaciu cenu, ich životnosť je však podstatne dlhšia, dieťa sa v nich cíti komfortne, noha sa toľko nepotí, nepúšťajú toxickú farbu a pod. Veľká časť detskej obuvi v našich obchodoch sa tiež predáva v určitej kombinácii kože a iných materiálov, ako napr. textilu a gumy.

    ⦁Stielka

    Správna stielka dobre absorbuje vlhkosť, tlmí nárazy pri chôdzi a umožňuje bezpečný vývin klenby nožičky. Informujte sa o použitej stielke u svojho predajcu, resp. o jej výmene v prípade, že nie je vhodná.

    ⦁Ľahkosť

    Podošva zo 100% prírodnej gumy zaručuje flexibilitu, dlhú životnosť, je protišmyková a ľahká. Spolu s kvalitným prevedením šitia topánky a použitým materiálom zvršku a podšívky prispieva k nízkej hmotnosti topánky.

    ⦁A čo TEXová úprava obuvi?

    Na trhu nájdete veľké množstvo tzv. TEX membrán. Topánke zaručujú vodoodolnosť a priedušnosť, čo je najmä v zime neoceniteľnou výhodou. Označenie TEX membrány je uvedené vždy priamo na výrobku. O kvalite tejto membrány sa však zväčša presvedčíte až na vlastnej koži. Preto je vhodné predajcovi pred kúpou položiť otázku o prípadnej reklamácii, ak membrána nesplní svoju úlohu.

    Nové kožené topánočky značky PROTETIKA pre vaše detičky sú už v predaji 🙂 Ich tvar napomáha správnemu vývoju chodidla vášho dieťaťa. Použité atestované prírodné materiály zabezpečujú zdravotnú nezávadnosť obuvi. Topánky veľmi dobre tlmia nárazy, fixujú nohu a majú anatomicky tvarovanú stielku 🙂

    Dámske plátenky v jeans prevedení sú kúskom, ktorý v lete musíte mať! Sú vhodné na nosenie k sukniam i k nohaviciam. Táto obuv upúta pozornosť. Sú veľmi ľahké a ohybné, preto sa budú nosiť naozaj pohodlne. Zvršok obuvi je modrej farby z jeans-ového materiálu.
    Fotka používateľa OBUVLEAN.sk.

    susana09
    Správa bola zmenená    12. jan 2017    

    AKO SPRÁVNE ODMERAŤ DĹŽKU CHODIDLA?
    Položte na zem ku stene kus papiera, postavte sa naň tak, aby ste mali pätu opretú o stenu. Označte ceruzkou, kde sa končia vaše palce a zmerajte dĺžku. Túto dĺžku môžete porovnať s vnutornou dĺžkou topánočky, ktorú vám rada odmeriam 🙂

    Je dobré, ak dieťatku kúpite topánku, ktorá je o pol až jeden centimeter dlhšia ako jeho noha, nie je však dobré, ak je dlhšia, lebo by sa mu chodilo nepohodlne a topánku by po krátkom čase zničilo.

    susana09
    3. máj 2016    Čítané 76x

    Prečo naša obuv 🙂

    Ahojte mamičky, 

    V tomto článku by som Vám chcela priblížiť, kto sme čo robíme a prečo by ste mali zvoliť práve našu obuv . 🙂 

    Sme obuv s dlhoročnou tradíciou značky, ktoré Vám ponúkame sú overené našimi spokojnými zákazníkmi. Všetok tovar, ktorý nájdete v našom shope je dostupný ihned! 

    Takže žiadne čakanie, kým Vám tretia osoba objedná tovar od distribútora. 

    Navyšše tovar ktorý je na objednávku sa vačšinou nedá vrátiť, kedže je objednaný treťou osobou. 

    U nás môžete všetok tovar vrátiť do 14dni podľa zákona bez udania dôvodu.

    Reklamácie sa u našich dodávateľou snažime vždy riešiť promtne, aby Vám topánky boli čo najrýchlejšie dodané späť. Samozrejme, že žiadny človek nie je neomylný preto sa z času na čas objaví nejaká chybička 🙂

    Internet je plný portálov, intetnetových stránok a bazárov, ktoré ponúkajú obuv. 

    Je len na Vás, či sa rozhodnete správne. Za nami stoja naši zákazníci, ktorý sa k nám vracajú vyšše 10 rokov 🙂 Na Modrom Koníkovi sa pýšime krásnymi hodnoteniami od spokojných mamičiek. 

    Ďakujeme Vám za Vašu dôveru v našu obuv 🙂 

    P.S. milé mamičky, ak aj vy túžite po kvalitnej obuvi pre seba neváhajte a navštívte našu internetovú stránku www.obuvlean.sk , postupne roširujeme všetky kategorie a určite si vyberú aj oteckovia 🙂

    www.obuvlean.sk

    Milé mamičky,
    kuknite na zimné čižmičky a snehulky vo VYPREDAJOVYCH CENACH 🙂

    Milé maminky, nahliadnite na našu novú web stránku www.obuvlean.sk, množstvo kvalitnej obuvi pre detičky, ale aj maminky🙂

    Nová kolekcia lodičiek, dámy 🙂

    Balerínky v zľave🙂

    Milé maminky, nová kolekcia nielen dámskych, ale aj detských sandáliek v super VÝPREDAJOVÝCH CENÁCH!

    susana09
    31. mar 2016    Čítané 21x

    Trendy shop

    Naša firma sa predajom obuvi zaoberá už 10rokov. Predávame značky, ktoré sme si za tento čas overili aj my, ale aj naše spokojnéí zákazničky, ktoré ich vyhľadávaju. Medzi najznámejšie patria : Protetika, Kornecki, American, Adidas, Coqui, zn. kvalitných detských papúč Befado a mnohé iné...