svetove_topanky
31. mar 2013

Farba roka 2013 : Smaragdová zelená

Milujem zelenú! Mám zelené oči, každý rok sa jar prebúdza do krásnych odtieňov zelenej farby. Takže povedzme, že som bola viac než rada, keď Pantone menoval smaragdovú „emerald“ zelenú, za farbu roka 2013. Firma Panton je líder vo svete farieb a každoročne prináša trend farby na daný rok.

Táto živá farba emerald Vám tento rok ľahko osvieži šatník. Je to svieža a elegantná trendová farba, ktorou si môžete oživiť svoj outfit rôzne, napr. samozrejme aj topánkami 🙂
Firma Panton túto farbu vystihol doslova nasledovne „ farba elegancie a krásy, ktorá zvyšuje náš pocit pohody, rovnováhy a harmónie”. Súhlasíme, že?

Poradím Vám ako správne používať túto harmonickú a omladzujúcu farbu.
Je ideálna pre každodenné nosenie, ale aj ako elegantná farba na rôzne spoločenské udalosti. Emerald pekne rozjasní každý outfit a hodí sa k mäkkým neutrálnym odtieňom. Táto fabra môže byť v rôznych odtieňoch – od smaragdu, pripomínajúcu drahé kamene až po neutrálnejšie odtiene zelenej, či dokonca chladnešiu tyrkysovú. Či už sa rozhodnete pre šaty v smaragdovej zelenej, alebo pekný doplnok a topánky, nezbudnite, že na vzťah k neutrálnym fabrám ako ružová, broskyňová, béžová. Určite sa vyhnite živým odtieňom červenej.
Ďalšie odtieňe, ktoré idú ruka v ruke tento rok so smaragdovou zelenou je tiež „Mikonos Blue, Turbulence, Acai a Carafe s Deep Lichen Green, Vivacious,“. Patrí tam aj „Samba , Koi a Linden Green“, sú to žiarivé a teplé farby, ako emerald green, takže veľmi neoporúčam ich kombináciu v jednom outfite.

Začni písať komentár...

Odošli