syslica
18. apr 2014

Veselá Veľká noc s TESCOm

 alebo SPOTREBITEĽSKÉ SÚŤAŽE OBCHODNÝCH REŤAZCOV - ako to vidím ja, ako to vidíme my v našej škole

Spotrebiteľské súťaže obchodných reťazcov nie sú nový fenomén. Na Slovensku to začalo Billou a jej nálepkovými albumami zvierat, rekordov a praveku. Najmä prvý, zvierací album, vyvolal hotovú hystériu, keďže sa hralo aj o atraktívne ceny. Deti chceli vyhrať najmä lego, preto sa aj u nás vo veľkom zbieralo a vymieňalo: doma, v škole, na ulici... aj na Modrom koníkovi. Možno si ma pamätáte vymieňala som s mnohými z vás a odvtedy som stálym návštevníkom vymieňacích tém. Pomáhala som zbierať viacerým deťom, nielen svojim synom. Najradšej spomínam na troch bratov z krízového centra, ktorí nezohnali album, a tak si spravili vlastný. Nevyhrali sme ani v jednej z Billa súťaží. No albumy sú hodnotné aj tak..Nevyhral nikto z našej školy. No knižky podnietili mnohé debaty a ríši zvierat, dinosauroch, pravekých ľuďoch... ak zas v Bille niečo vymyslia, zaručene budeme pri tom.

Nasledovala Šmolkodomino hystéria, pri ktorej sa nám podarilo založiť vlastný zberateľský kufrík pre všetky deti z našej rodiny (5 ks). Angažovali sa hlavne starí rodičia. Školskú pôdu toto šialenstvo obišlo, väčšina našich žiakov bola toho názoru, že je to zábavka pre malých. Tescu to však vygenerovalo poriadny zisk, hodný zmienky nielen na rôznych fórach, kde si z posadnutosti ľudí robili posmech, ale aj v serióznom časopise Trend.

LIDL prišiel s novým konceptom hry o športové ihrisko, ktorý je mne osobne oveľa sympatickejší ako honba za domino kockami, pretože má enviromentálny rozmer a prvýkrát nebol zameraný len na jednotlivcov, ale na celé školské kolektívy. Naša škola sa samozrejme okamžite zapojila. Deti zbierali fľaše, kde len mohli: v lese, v poli (super! výsledok čisté okolie), medzi rodinou, susedmi a známymi, prehľadávaním zberových kontajnerov a košov (fakt!, nech to znie akokoľvek neuveriteľne).... Prišli dokonca na zlepšováky, ako vyrovnať pôvodne pokrčenú fľašu, aby sa rátala v súťaži. Musí sa nafúknuť alebo naplniť vodou. Vedeli ste to? Vláčili sme vtedy do automatov fľaše v mechoch ako pracovníci zberných surovín. Ale naša škola aj tak nevyhrala. Asi sme sa snažili málo. Škoda, to ihrisko by sa nám veľmi hodilo. Budeme si ho teraz musieť vybudovať s použitím vlastných zdrojov, ktoré treba najprv zohnať.

TESCO sa v podnikateľskom a podnikavom duchu rozhodlo nadviazať na úspech Šmolkov. Tiež rozšírilo formát nielen o individuálne výhry (cesta do Disneylandu za výhru v PC hre, technika za registráciu kódov), ale aj o výhry kolektívne (športový deň pre školu) a pridalo edukatívny rozmer (výuka angličtiny hrou), čím zasiahlo ozaj široké spektrum spotrebiteľov od rodičov malých detí, čo majú záujem o učenie angličtiny a páčia sa im Disney rozprávky až po tínedžerov či dospelých, ktorí lietajú s Aladinom či hrajú o technické vychytávky. A samozrejme všetkých, ktorí by pre svoju školu chceli vyhrať športový deň. Preto sme sa opäť zapojili aj my. Vyhrať športový deň by bolo ozaj skvelé. Deti sa do zbierania kódov a vymieňania kartičiek vrhli s obrovským nadšením. Najmä trieda pani zástupkyne, 3.A. Zdá sa však, že len nadšenie nestačí. Sme hendikepovaní tým, že naša škola je na bratislavské pomery malá, máme tak do 300 žiakov, preto nemôžeme logicky súperiť s veľkými kolosmi v Dúbravke či Devínskej Novej Vsi a ani s málotriedkami v rebríčku, kde sa berie do úvahy počet žiakov.

My sme sa však rozhodli zabojovať. Opäť agitujem na Modrom koníku, vymieňam všetko, čo dostanem k dispozícii za tie veľmi hodnotné malé strieborné štvorčeky, prosím o kódy známych aj neznámych, dohadujem sa o zámennej hodnote nedostatkových kartičiek... hotový adrenalín! Venujem kopec času, nervov aj financií vo vidine cieľa, ktorý sa nám ale bez vašej podpory sotva podarí dosiahnuť. Deti a ja sme začali skladať žartovné básničky, čo ste si už tiež možno všimli v mojom blogu a v témach. Považujeme to za inteligentnejšiu a hlavne vtipnejšiu formu, ako požiadať o podporu, ktorá by sa nám veľmi zišla. Vyskúšala som dokonca aj nákup kódov od miestnych koníkovských podnikavcov. No mám limitované finančné zdroje a keď stojím (v Tescu) pred dilemou, či kúpim deťom jesť, alebo nakúpim kódy, zvíťazí zdravý rozum.

Prečo by tentokrát nemohla vyhrať úplne priemerná škola kdesi v Záhorskej Bystrici?

Mohla by, keby ste nám všetci venovali zopár kódov. Nepotrebujeme ich dostať poštou, stačilo by v správe... a úplne najlepšie riešenie by bolo, keby ste ich našej škole zadali priamo na stránke www.rozpravkovetesco.sk.

Myslíte si, že keď ešte nemáte deti, alebo sú maličké, sú vám kódy nanič? Omyl! Športový deň pre svoje ratolesti síce tentokrát nevyhráte, ale každý zadávateľ kódov je automaticky v hre o smartfón, tablet či notebook. Zišli by sa, nie? A zadávať kódy môže naozaj každý, dieťa či dospelý, nemusí to byť školák. A svoje kódy môže venovať akejkoľvek škole. Ideálne tej našej ZŠ s MŠ Hargašova 5 Bratislava-Záhorská Bystrica.

Strávila som dnešný deň s rodinou, ďaleko od počítača a Školmánie. Na Koníku ma privítala schránka plná nových správ... idem sa vrhnúť do honby za kódmi. Súťaž ešte neskončila. Nádej ešte trvá. Ej, budeže to veselá Veľká noc s Tescom!

Ozaj veselú Veľkú noc a príjemné prežitie veľkonočných sviatkov vám za všetkých zo ZŠ s MŠ Záhorská Bystrica želá

SYSLICA (íha, decká ma tým rýmovaním nakazili...)

P.S. Ak sa vám tento článok páčil, pošlite nám prosím nejaký ten kód...

Pošlem.🙂

18. apr 2014

vieš co vobec nezaleží od skoly u nas je skoro 750 deti a rodicia sa nedokazu zmobilizovat sme okolo 120 miesta mne kody posiela cela rodina a cela miestna stredna skola som poslala vyše 500 kodov mozno aj viac ,na obecnej stranke aj na fb som davala vyzvu ze si pre ne aj pridem a ozvalo sa mi asi 5 ludi,uz ma aj napadlo ze pomozem inej skole -je este niaka sanca ze vyhrate na kolkom ste mieste? ja ti ich budem posielat buduci tyzden budem mat velkonocnu varku kodov

18. apr 2014
syslica
autor

@titkovamiriam Ahoj Miriam! U nás je to presne tak isto, je nás pár nadšencov z rodičov a učiteľského zboru (zlatá pani zástupkyňa napríklad), ale niektorí to majú úplne "na háku". Pričom decká by ten športový deň tak chceli, mávali sme kedysi školskú olympiádu... My sme teraz na 40 mieste, kde budeme zajtra závisí od toho, koľko vydržím nahodiť kódov v noci... ale už nevládzem...
A či sme schopní vyhrať? Ja musím veriť, lebo inak to môžem rovno zabaliť...

18. apr 2014

tak to si lepsie ako my,pohadžem to k vam ked budem mat mesto mam zadat bratislava ci zahorska bystrica

18. apr 2014
syslica
autor

@titkovamiriam 38 miesto 🙂
Začni písať Bratislava.... potom sa ti vyrolujú všetky mestské časti, tak len odklikneš Záhorská Bystrica... a školu tu máme len jednu jedinú... vďaka!

18. apr 2014
syslica
autor

@pernikova_chalupka Ďakujeme veľmi pekne!

18. apr 2014

@syslica Tak som odoslala 5 kódov.

19. apr 2014

Ahoj! Dnes som poslala okolo 20 vasej skole, tak do toho! 🙂

19. apr 2014
syslica
autor

@pernikova_chalupka
@avanti Dakujem ste veľmi zlaté!

19. apr 2014

poslane 15 36m....

19. apr 2014
19. apr 2014
syslica
autor

Ďakujeme Miriam, hoci neviem čo je 1536m 🙂... aktuálne je to 35 miesto, veršujúce syslíky aj ten, čo ešte nehovorí, sú už v posteli, tak môžem nahadzovať kódy aj ja.

19. apr 2014

15 kusov a vtedy to bolo 36 miesto a predstav si mne chybaju tri karticky a z toho mnozstva nič do albumu,no u nas sa s nimi vyhrajeme

19. apr 2014
syslica
autor

@titkovamiriam Napíš sem, ktoré ti chýbajú, pozriem... mám kopec ale sú tam čísla 70, 71 a 72 asi 30x... a zopár iných.

19. apr 2014

mne to niak nehorí ale keby nahodou-6,78,131 🙂

19. apr 2014

a ak ty potrebujes napis svoje ja mam asi 300 karticiek navyše
@syslica

19. apr 2014
syslica
autor

Miriam, musím vypnúť PC, lebo u nás je strašná búrka, aby mi ho neodpálilo náhodou, potom pozriem...

19. apr 2014

papa aj u nas leje :(

19. apr 2014
syslica
autor

@titkovamiriam Miriam ahoj, tie kartičky, ktoré zháňaš, sú okrem 6 "nedostatkové", tzv. trblietavé alebo strieborné a vo vymieňacích témach sa vymieňajú buď kus za kus alebo dokonca predávajú za 1 Euro kus.
Ja bohužiaľ také nemám. Chýba mi ešte kopec... Sysle svoj album síce už dozbierali, lenže som sľúbila jednému dedkovi od nás z dediny, čo mi daroval kódy, že mu pomôžem s albumom pre vnučku...tak sa do toho vrhnem asi zas... ale zrejme až po utorkovom nákupe v Tescu, pretože už teraz som vďaka poštovnému "na mizine".

20. apr 2014
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
syslica
autor

@severanka96 teda tie kódy by ozaj veľmi pomohli 🙂 vďaka!

21. apr 2014

@syslica aj to je pre toho dedka? 🙂

21. apr 2014
syslica
autor

🙂 nie, kódy sú predsa pre nás, teda pre naše deti a našu školu 🙂 Ak sa chceš pobaviť, pozri aj básničky v mojom blogu... za tie by si decká zaslúžili aspoň cenu útechy...

21. apr 2014
Komentár bol odstránený

Začni písať komentár...

Odošli