9 / 249

    Tiez som kvaskovala ake zvycajne bol dost tuhý - prosim ta ako dosiahnem taketo krasne dierky?

    25. dec 2017

    Ak mozem poradit. Mne sa osvedcilo dat pol na pol polohrubu muku a hladku (zatial celozrnna len do rozkvasu a biela ostatna muka), ale hlavne pri prekladani len opatrne a pri tvarovani do osatky len jemne stocit, aby neusli bublinky a pozor, aby neprekysol, lebo pri peceni splasne. Prvy bol tuhy a druhy uz pekny s dierkami...

    4. feb 2018

    @mirkamih
    @nevenka je uplne jedno aka muka. Dolezita je kvalita miesenia a stacania do osatky. Ja zas nerada davam cisto bielu muku(koly tomu ze jeden z dovodou ze som zacala kvaskovat volo znizenie bielej muky v strave)

    4. feb 2018

    @tinusiatko no ved jasne, ja som poradila, co sa podarilo mne, bol to moj druhy chlieb. Na zaciatok som.nechcela iste celozrnny, lebo predsa inak saje vodu. Je aj polohruba celozrnna napriklad, spaldova, v pohode to bude fungovat. Mne sa prave neosvedcilo "poriadne" miesit, skor opatrne s cestom pracovat a vobec mi ani dlho nekyslo. Ale to fakt zavisi od vela veci, pomerov, od samotneho kvasku, teploty a tak...

    4. feb 2018

    @nevenka presne tak je ro cela veda 🙂 poriadbe miesit treba na zaciatku . potom len opatrne prekladat a stacet do osatky 🙂

    4. feb 2018