tinusiatko
13. aug 2017

Kváskujeme 🙂

Kváskujem už nejaký ten piatok 🙂 už to nie su len chleby,ale aj party tyčinky a pizza a chystám sa na koláče :D a naj ovšie už aj domáci kefír ;)
Doteraz som nedávala fotky ,ale v mojom okolý je veľa ľudí ktorý chcú kvások skúsiť,ale boja sa. Tento album je odkaz-NEBOJTE SA . Pečenie s kváskom je pečenie s láskou :D
Keďže veľa pečiem s knižky kváakovanie a tieto recepty nemôžem verwjne zdieľať :/ dávam recepty,ktoré sú voľne šíriteľné 🙂 ak máte ,ktokoľvek záujem o info o kvásku ,o radu či kvások samotný pošlite mi ss :D .Krásny dník

Komentár bol odstránený

aj my kvaskujeme a kefirujeme 🙂 aj maslovat sa chystam :D

16. sep 2017

@figurka1985 aj ja zbieram pdvahu 🙂

17. sep 2017

@tinusiatko ak by si uz nazbierala, a chcela ostatnych inspirovat- budeme radi 🙂 v tychto casoch draheho masla :P 🙂

17. sep 2017

@figurka1985 chystam sa buduci tyzden cez vikend 🙂 dnes som prerabala kuchynu :D tak je cas na novy zaciatok ;)

17. sep 2017
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený

@tinusiatko tak silno drzim prsty! v novej kuchyni sa bude piect a varit s vacsou radostou. tesim sa na fotky 🙂

17. sep 2017

@figurka1985 ďakujem 🙂

17. sep 2017

Výborný album plný skvelej inšpirácie 😊

24. sep 2017

@slavkabis ďakujem 🙂 postupne budem aj receptíkg dávať 🙂

24. sep 2017

@tinusiatko teším sa. tiež by som chcela skúsiť kváskovať ☺

25. sep 2017

@slavkabis tak smelo do toho 🙂

25. sep 2017

@tinusiatko ďakujem 😉

25. sep 2017

@slavkabis nemáš za čo 🙂 šup šup do obchodu pre múku a ideme na to :D

25. sep 2017

Take super fotky a receptiky, skoda ze nejem pecivo 😖😢

16. okt 2017

@motorolka kvaskove je zdrave ;) to mozes 🙂

16. okt 2017

@tinusiatko v slabej chvilke skusim 🙂

16. okt 2017

@tinusiatko prosim ta nejaky lahky jednoduchy recept na zaciatok? kludne aj cez ip. Uz mam za sebou 3 ne/uspesne pokusy (prvy som asi prekvasila, druhy bol chutovo ok ale zase sa mi roztiekol tak to bola skor hrubsia placka ako chleba a treti sa mi pripiekol zdola, vzdy som piekla podla toho isteho receptu)

19. nov 2017

@stormie najskor skontroluj ze povodny recept je ok a aj postup. Rozkvas plaval? Prstovy test si robila? Ja mam za sebou kvantum neuspesnych pokusov ;) na nieco prideme 🙂

19. nov 2017

@tinusiatko tak neviem ako ziatit ci recept je ok? Postupovala som ako bolo pisane

19. nov 2017

@stormie skús napríklad tento

19. nov 2017

@tinusiatko prosim ta a nieco bez psenicnej muky nemas? A takisto zelenina a semiacka alebo hocico ine co sa dava

19. nov 2017

@stormie sprav si akykolvek aky chces metodou 1-2-3:1diel rozkvasu,2diely vody a 3diely muky( nakombinujes ako chces;) )

19. nov 2017

kocky sorry za otazku ale kde beriete ten kvasok? da sa to niekde kupit alebo ako zacat?

27. nov 2017

@anya23 najlepsie vypestovat si vlastny ,alebo od niekoho dostat 🙂 . bud si pozri -kvaskova mapa a tam najblyzsieho cloveka v okoli a popros o kvasok alebo si ho sama zaloz. Trva to 14dni,ale stoji to za to 🙂 link na zalozenie kvasku pridavam

27. nov 2017

@tinusiatko dakujem velmi pekne idem to nastudovat pokupit veci a zaciname 🙂 nepoznam nikoho v okoli kto by to robil tak budem posuvat ja :D

27. nov 2017

@anya23 na zaciatok Ti staci razna muka,voda a jablcko 🙂 mozno ani nevies ze niekto u Vas kvaskuje ;) ak budes potrebovat radu ,kludne pis 🙂 vela stastia

27. nov 2017

@tinusiatko ako dlho mozem pouzivat tento zakladny kvasok? kolko ti to vydrzi a ako casto robis dalsi? je to mozne ze neviem 🙂

27. nov 2017

@anya23 kvasok sa robi iba raz,potom ho dokrmujes. Ja mam ten svoj od marca tohto roka. Ten co som mala pred tym ,,umrel,, ked som bola chora. Najdolezitejsie veci najdes v tom linku 🙂 potom kludne pis

27. nov 2017

@tinusiatko mamt o vytlacene doma budem studovat 🙂 urcite ta opisknem

27. nov 2017

@tinusiatko ahojky tyzden prikrmujem 🙂 je ho uz pomaly plny pohar mozem uz darovat dalej alebo az po tych 14 dnoch? mozem to potom postupne pouzvat ci naraz do niecoho?

6. dec 2017

@anya23 nie je dost silny aby si ho darovala na pecenie. Treba pockat tych 14dni. Potom ho mozes postupne pouzivat. Aj si odoberala? Ci len prikrmujes

6. dec 2017

@tinusiatko ved to ze len prikrmujem a uz mam skoro plny pohar ze co s tym :D

6. dec 2017

@anya23 aj si odoberala? Skus lievance,wafle...nieco take uz utiahne ;)

6. dec 2017

@tinusiatko oki v sobotu vysusam

7. dec 2017

Načo tá zelenina? Kvôli vláknine?

18. dec 2017

@bibino22 v chlebe? Koly chuti a jemnosti striedky 🙂

18. dec 2017

Áno v chlebe? Ďakujem Nesplácne s tou zeleninou?

18. dec 2017

@bibino22 nie. Striedka je jemnulinka ako oblacik 🙂 je to uplne iny chlieb 🙂

18. dec 2017

Ja by som si prisla po radu. Druhy den krmim kvasok, kamoska mi radi cez telefon. Prvy den som dala 1dl vody a 100g raznej muky, dnes to iste. Vodu som musrla dpliat,lebo to bolo hrozne hutne.Kamoska vravi, ze na 5ty den mozem piect a tu citam ze 14 dni, tak ako teda???

25. dec 2017

@lunkaa urcite sa da urobit chlieb aj po troch dnoch od zalozenia. dolezite je, aby kvasok po zdvihnuti aj klesol a vtedy je vhodny na miesenie. ja som sa nikdy nedrzala rady jedneho cloveka, popozerala som diskusie a videa o kvasku a peceni chleba a vybrala to, ci mi vyhovovalo.

25. dec 2017

@caldera dakujem, ja o kvasku viem velmi malo, ja iba zacinam a preto mam v tom chaos

25. dec 2017

@lunkaa ved to ma kazda, ktora zacina 😉

25. dec 2017

Ženy nič proti, ale vy tu všetky ospevujete to kváskovanie, ale nikto neopíše aj druhú stranu mince, že na to músite mať kooopec času. Aby som si upiekla 1 chlieb, sa musí človek s tým zaoberať celý deň. To pre pracujúcu a študujúcu matku je absolútne nemožné z časového hľadiska. Dostala som kvások od kolegyne a nemala som čas ho ani kŕmiť nie to sa ešte zaoberať s chlebom, takže kvások poputoval do ....

25. dec 2017

@kuriatko84 to je pravda, ze ten chlieb zaberie perfekcionistom vela casu. mne vyhovuje dohladka vymiesit cesto, supnut ho do vymastenej formy na biskupsky, necham ho tam vykysnut a aj ho v nom upeciem. sice vyzera tvarom ako tehla, ale je makkucky, chutovo vyborny a ma peknu strukturu 🙂 a niekedy ho vymiesim, dam do osatky kysnut a potom ho preklopim na plech a upeciem za obcasneho poprskania vodou. ziadny kamen v rure, ziadna miska s vodou, ziadne prekladanie cesta raz za hodinu. sice mame co kus, to original, ale vzdy sme ho zjedli do poslednej omrvinky. :D info cerpam hlavne od chlapov, ktori pecu chlieb, ti sa s nim nepapru. :D

25. dec 2017

@lunkaa
@caldera
@kuriatko84
Ahojte 🙂 ja osobne som cglieb piekla az na 12ty den. Ano su lusia ,ktory pecu aj na 3ti den ,ale tam nie je istota ,ze bude chlebik podla predstav. Treba skusit. Ale hlavne netreba sa nechat odradit ;). Co sa tyka casu ano je to. ,zdlhave,, ale da da aj popri praci domacnosti a dietati...rano ked si v pondelok zalievam kavu tak aj fokrmym kvasok,ked idem piect roxkvas urobim vecer a rano vsetko zamiesim ,ak idem do prace supnem do chladnicky a je to a peciem ked mam cas 🙂 . co sa tyka do hladka vymieseneho cesta ja to mam ako terapiu 🙂 miesym rucne ale ak bestiham hodim to do robota s hnetacim hakom a je to ;) da sa to ale je fakt ,ze som si hladala sistem dost dlho. Ale stalo to za to ;).

26. dec 2017

@lunkaa inak kazdy zaklada inak. Ja som pred rokmy zakladala podobne ako ty a teda nebolo to ono. Ale ono je dobre ak je kvasok hustejsi ,nebude tak skoro hladny. Kludne pokracuj ale myslim si,ze 100/100 je straaaasne vela...skus len 50/50alebo 30/30... A z kvasku ktory mas (musi ho byt moc) urob wafle ;) alebo lievance. Cim menej kvasku dokrmujes tym je mensia sanca ze sa pokazi(vlastna skusenost ;) )

26. dec 2017

@tinusiatko to som ani nevedela, ze cim menej kvasku, tym mensie riziko. clovek sa uci cely zivot 🙂

26. dec 2017

@caldera lepsie sa ,,udrzuje,, 🙂 mala som plny 7decovy pohar a cely letel do kosa :( tak mam radsej dva poharky a v kazdom tak 3pl kvasku 🙂 a 1som mala psenicny,ale pokazil sa :( tak zakladam po sviatkoch novy 🙂

26. dec 2017

@tinusiatko dakujem velmi pekne, ja sa rychlo vzdavam preto hladam pomoc aby mi to vyslo. Uz davam menej, 50/50 dufam ze to nie je zle ked som zacala s vacsim mnozstvom

26. dec 2017

@lunkaa nevzdávaj sa stojí to za to 🙂 a nevadí isto . nakoniec sa prikrmuje len na PL takže pohoda 🙂

26. dec 2017

@tinusiatko zavidim ti tu rannu kavu v pondelok a doma 😁

26. dec 2017

@kuriatko84 o 5:00pred odchodom do prace -no nemáš veľmy čo 😕

26. dec 2017

@tinusiatko mnooo, u mna vysledok vyzeral ako chlieb ale bol taky suchy mrvivy..

15. jan 2018

@wanda123 a aky recept? Kolko mal kvasok?

15. jan 2018

Dobry ako robite kvasok vypohode dakujem

15. jan 2018

@nenka123 dobry vecer zakladny kvasok si dopestujete .vyssie v kentaroch je link na kvaskovanie.sk tam je postup na kvasok ;)

15. jan 2018

@motorolka hih tiez som si to povedala

17. jan 2018

@tinusiatko ahoj robíš aj bezlepkove?

21. jan 2018

@veronikakira ahoj nie,mi lepok mozeme

21. jan 2018

ahoj nie som dobra kucharka a ani nevypekam ale situaci ma momentalne nuti. nevedela by si poradit nejaky bezlepkovy chlebik. kvasok sa m na moje prekvapenie podaril ryzovy. tak uz len do toho chleba sa pustit.

4. feb 2018

Môj prvý chlebík 😊

4. feb 2018

@slavkabis supeer 🙂 krasny

4. feb 2018

@tinusiatko ďakujem 😊

4. feb 2018

@tinusiatko ahoj...uz veeeelmi dlho sa odhodlavam na kvaskovanie , posledne dni prezeram videa, blogy, citam...zatial mam z toho velky chaos 😀 precitala som si aj ten link, kde sa pise ako zalozit matersky kvasok...2 otazocky mam: na 4. den sa pise ze ponecham v pohari len 60 g kvasku, to si zvazim alebo ako zistim ze tam mam tych 60g? viem, primitivna otazka ale ja potrebujem navod ako pre neandertalca preto sa ta pytam 🙂 a co so zvyskom? a druha otazocka: pise tam, ze po 14 dnoch odoberiem 2 PL kvasku do chladnicky a staram sa o neho...ako? tak ako doteraz? teda opakujem opat postup ako tych 14 dni?

4. feb 2018

@ja1985 ahoj ano 60g si odvazis 🙂 zo zvysku urob wafle alebo lievance 🙂 a ked nechavas len 2PL kvasku zvysok opat zuzitkuj(chlieb,kolac,wafle,lievance...) tie 2PL co nechas v chladnicke dokrmujes raz za tyzden(ja cca kazdych 5dni ak prave nepeciem-co nie je casto😅) dokrmujes 15g vody a 15graznej muky 🙂 vzdy z toho odoberies na rexept a zvysok dokrmys a das spat do chladnicky ;). Ak pisem nezrozumytelne( co sa stava casto :D ) tak sa pytaj a ja doplnim info ;)

4. feb 2018

@tinusiatko dakujem 🙂 uz mi je to trosku jasnejsie 🙂 a teda ak sa raz odhodlam ze idem upiect chlieb...ten kvasok musi mat aspon 14 dni?

4. feb 2018

@ja1985 takto. Vies upiect chlieb aj skor ale vysledok ta moze velmy sklamat. Po 14tich dnoch je kvasok stabilny a je pravdepodobne ze utiahne chlebik. Urcite ak skusis chlieb skor chod overenym receptom a priprav sa na to ze nemusi by vysledok taky ako si predstavujes ;)

4. feb 2018

@tinusiatko dakujem...a este ma zaujima, rozkvas a starter??? to je to iste???

4. feb 2018

@ja1985 ano 🙂 niekde je rozkvas a niekde starter ale je to jedno a to iste 🙂

4. feb 2018

@tinusiatko no supeeeer...dakujem...opat som o nieco mudrejsia...na dnes mi stacilo 😀 este raz dakujem a mozno sa budem este pytat 🙂

4. feb 2018

@ja1985 ja som piekla chlebík zo 4 kvásku a krásne vyšiel. Bol pšenično ražný chlebík 😊

5. feb 2018

Naadhera 😍

10. mar 2018

Baby skúsenejšie ako ja (kvaskujem krátko). Kvasok som dostala. Chcela by som sa spýtať ak si zarobím rozkvas a nestíham piecť dám ho do chladničky. ako dlho ho možem mat v chladničke.

10. mar 2018

@tanihy dakujem 🙂

10. mar 2018

@efkak hak zarobis rozkvas tak aj zamies a taketo cesto daj do chladnicky. viem ze tartyn je chleba s dlhou fermenraciou v pohode aj dva tri dni mozes mat cesto v chlade-aj dlhsie ale to nemam odskusane 😉

10. mar 2018

@tinusiatko tak ten recept nemam nevieš mi pls hodiť ?

10. mar 2018

@efkak no nemam veru asi ani ja. ale aj normalny chlieb som nechavala aj dva tri dni v pohode v chladnicke 😉

10. mar 2018

@tinusiatko jeeeej Dakujem pekne 😘😘

10. mar 2018

@efkak nie je za co ;)

10. mar 2018

paraaaaaada. Ja 5 tyzden a teda peciem len chlebik a to 5 zo 7 dni. Je uzasny. Ako casto pisu, ked raz ochutnate kvaskovy uz vam iny nechuti. A lievance som skusila. Prv nachytam sebavedomie v chlebiku a potom skusim aj dalej. Inak uzasny pocit napiect si zakladnu potravinu sam a este chutnu a zdravsiu variantu.

26. mar 2018

Chcem sa spýtať, keď už miesite chlebík, tak používate nejaký robot alebo len ručne? Ja by som to tiež chcela skúsiť, ale ručne nemôžem miesiť kvôli kožným problémom na rukách.

27. mar 2018

@zdenkam je to diagnoza 😀 a prudko nakazliva 😀 ale je tosuper
@ela222 ti torobot😉

27. mar 2018

@ela222 sorry zblbol fon 😀 mna bavi rucne ale da sa aj robotom

27. mar 2018

@veronikakira ahoj uz aj bezlepkove 🙂

27. mar 2018

@tinusiatko -jeej a z akej muky?

27. mar 2018

@veronikakira kvasok kukuricny a muky podla receptu

27. mar 2018

mám otázočku, piekla som špaldovo-ražný chlebík a popraskal sa mi. Aj som ho riadne nakrojila, ale aj tak, praskol po bokoch. Kde je chyba?

13. apr 2018

@ela222 bud malo nahriaty plech alebo zle stoceny do osatky.alebo este chcel kysnut...vela moznosti 😉

13. apr 2018