Milý náš potomok,
    V poslednej dobe, na každom kroku počujem a čítam, že to deti si vyberajú svojich rodičov. Ak teda ešte stále váhaš, chceli by sme ťa posmeliť. Čakáme akurát na teba, áno teba.
    Tak už toľko nerozdumuj a príď k nám.
    Možno nie sme dokonalí ľudia a nebudeme ani najtabuľkovejší rodičia na svete, ale predsa Ti máme čo ponúknuť. Napr. máme dvoch malých psíkov, akurát do detského náručia vhodných. A môžeme si spolu robiť parádne programy.... Cestovať po svete a spoznať mnohé zaujímavé miesta, alebo si len tak rozložiť stan na záhrade a opekať počas dlhých letných večerov. Budeme ti rozprávať príbehy o dávnych časoch. Tie, ktoré sa naozaj stali, ale aj také vymyslené, plné bytostí, aké si nikdy nevidel/a. Ak sa ti nebude chcieť memorovať dlhé nudné dejiny, literatúru, či cudzí jazyk, vymyslíme fintu, ako to zvládnuť. A ak si neupraceš izbu, nikto sa z toho nezblázni. (Teda kým nepríde na návštevu babka, ona neznáša bordel 😀).
    Nemusíš byť najšikovnejší/a, chodiť na matematické olympiády, ani mať ambície vyhrať Nobelovu cenu. Nemusíš byť ani najposlušnejší/a, veď kto bol vždy len dobrý, nech prvý hodí kameňom. V puberte si môžeš obliekať aj hrozné kombinácie, budeme to akceptovať, lebo vieme, že z toho vyrastieš (ako mama 😀). A nebudeme ťa nútiť chodiť na hodiny klavíra (ale keby si chcel/a, priestor Ti dáme). Tvoja chorvátska babka vraj bola talent v hre na pianino a slovenský dedko tiež vála na viacerých nástrojoch. Niekde dokonca máme husle po pradedkovi. Alebo si kúpime balalajku a spolu sa naučíme na nej brnkať? Čo povieš?
    Hľadáme do našej rodiny teba - dieťa veselé, temperamentné a možno aj vrtošivé, nech k nám pasuješ. Sme tak trochu Balkánci a tak trochu bohémovia, ale ak si slobodnejšia duša, bude ti to vyhovovať. A pokojne môžeš prísť k nám, aj keď si malý živel. Hlavne nech máš radosť zo života a na ostatnom sa už dohodni s Tým hore podľa tvojho a Jeho uváženia. Môžeš byť modrooké a pehavé po slovenskom dedovi, alebo čiernovlasé, opálené po dedovi chorvátskom. Môžeš mať nohy farby vápna ako ja, alebo bacuľatú tváričku po Tomim. Môžeš byť pedantné ako babka, veselé po tetičke, alebo nás prekvap vlastným výberom zo širokej palety predkov a ich vlastností. Alebo vieš čo? Ak nie je schodná táto cesta, vyber si niekoho iného gény a počkaj na nás, kým si na teba vystojíme rad. Papiere už vybavujeme.
    Náš milovaný potomok, dnes je deň matiek a ale ešte stále neslávime. (Už teraz si celý tata a dávaš si načas). 😀 Dúfam však, že tento rok je to naposledy, lebo sa čoskoro uvidíme.
    Posielam ti veľké pusinky tam niekde, kde si a teším sa na teba.
    S láskou, tvoja mama.