Som si povedala, že keď už pracujem ako dospelá, je načase sa vo veku 34 rokov konečne zbaviť kreditu a prejsť na paušál. Je to možno banalilta, ale mala som z toho veľkú radosť.

    V predajni som si vybrala ponuku pre mňa a keď som začala podpisovať papiere, mladík sa ma opýtal, či chcem k tomu aj mobil za 9 kuna. Najskôr som nechcela, že šak načo...ale  potom si rozmýšľam a veru, škoda ho tam nechať. Vezmem ho, aspoň bude mať svokor konečne svoj vysnívaný "smart phone". Odkedy som mu na predminulé vianoce kúpila tú tehlu pre seniorov, odmieta prebytočné plytvanie a "na buržoázne výdobytky si radšej nechá zájsť chuť".

    Hovorím predajcovi, že mobil vezmem  a že či na svokrove telefónne číslo nemôže tiež pridať nejaký internet. Môže mi to prihodiť k trvalému platobnému príkazu. Mladík mi radí, nech i svokor prejde na paušál. V systéme vidí, že je roky rokúce zákazníkom v ich firme a každý mesiac si kúpi kredit za 100 kuna. Takto mu môže ponúknuť neobmedzené volania, sms aj internet za 69 kuna.

    Hovorím, super! Idem hneď zavolať starému, či má záujem. Šak tých desať euro mesačne ma nezabije. Starý sa nahlas čuduje (a keďže poriadne húka, počuje to aj pol predajne): "Ježiš, to by som strašne chcel! Ale dá sa to aj bez toho, aby ťa okradli a oklamali?"
    - Čože?
    - Vieš, lebo Tomica mi povedal, že každý, kto sa ma cez telefón snaží nahovoriť na nejaké platby je šarlatán podvádzajúci starých ľudí.Tak vždy, keď mi volali tí ich agenti, rýchlo som zložil slúchadlo.
    ( okruh ľudí 5 m okolo mňa sa uškŕňa. )
    - Barba, nebojte sa nič, ja už to nejako vybavím.
    - Ty si tá najlepšia nevesta na svete!!! Ani v závete ťa nevydedím!
    A tak, v pondelok si barba ide pre svoj nový mobil a podpísať svoj nový paušál, ktorý mu bude nevesta platiť 🙂 Neobmedzené volania = nekonečné hovory s potenciálnymi frajerkami = menej samoty pre barbu = viac pokoja pre nás 🙂

    Ja som šťastná, starý je šťastný, spolu sa tešíme, že za málo peňazí veľa muziky 😀 A predavač sa tak dobre zasmial, že mi ešte daroval parádne reklamné predmety 🙂 (Bluetooth slúchadlá a reproduktor na mobil). Dnes je dobrý deň.

    1