trish22
23. jún 2017
6705 

Perieme v pare - naša nová parná pračka LG

    Nastal čas, aby som vám napísala a všetko pekne zhrnula do jednej súhrnnej správy aká je vlastne parná pračka LG.

    V prvom rade sa chcem veľmi pekne poďakovať firme LG, že poskytla túto pračku do súťaže o testovanie. Keď mi prišla správa, že som vyhrala pračku na testovanie, som neverila vlastným očiam. Tú správu som si prečítala hádam aj 10x a stále tomu neverila. Neskutočne som sa z nej tešila, budeme mať novú pračku a ešte aj parnú. Wooow! Trošku sa to ale skomplikovalo dodaním, tá totiž trvala týždeň. Ale nakoniec dorazila a radosť bola obrovská. Dokonca aj susedia, rodičia a známy sa chodili pozerať ako tá moja nová pračka vyzerá. 🙂 Radosť neskutočná!

    Ešte v ten deň večer sme pre ňu pripravili miesto, starú pračku sme dali vedľa a manžel zapojil našu NOVÚ PARNÚ PRAČKU LG 🙂 Je to konkrétne tento typ: http://www.lg.com/sk/pracky/lg-F94J7VY1W

    Boli sme z nej všetci paff, z tej krásy, z toho dizajnu, naozaj je to krásna pračka. Je klasickej veľkosti takže sa v pohode zmestila cez dvere, nemali sme žiadne problémy.

A takto sa začal maratón prania na 2 týždne. Spravila som si rozvrh podľa programov. Spočítala som programy, super  to vyšlo na každý deň jeden. Stiahla som si aplikáciu  Smart ThinQ, s ktorou som mala menšie problémy, keďže v miestnosti kde je pračka nemáme dobré pripojenie wifi. Volala som aj na zákaznícku linku, ale nevedeli mi pomôcť :( No nevadí, veď pračka funguje aj bez mobilu, tak som ju hneď  spojazdnila, pri zapnutí vydáva naozaj krásny jemný tón🙂

Testovala som nasledovne:

1.deň ŠKVRNY

2.deň BAVLNA

3.deň PRE ALERGIKOV (parný program)

4.deň POKRÝVKY

5.deň ŠPORTOVÉ OBLEČENIE

6.deň ZMIEŠANÉ PRÁDLO

7.deň DETSKÁ PÉČE (parný program)

8.deň TICHÉ PRANIE

9.deň JEMNÁ PÉČE

10.deň JEMNÉ PRÁDLO

11.deň RYCHLE PRANIE

12.deň SYNTETIKA

13.deň špeci test- oblečko po lakýrnikovi

Výsledky z testovaní z každého dňa nájdete pod hashtagom #test_lg ktoré som Vám priebežne písala každý deň.

    Trvalo mi asi 2 dni kým som prišla na to, že pračka má len 2 parné programy, ostatné sú úplne normálne bez pary. Trošku mi to bolo ľúto, že nie je ich viac. A neskôr som zistila, že pri starších modeloch sa dalo pridať paru do každého prania. Ale v podstate to nejako nevadí, parné programy budem využívať aj tak, síce sú trošku dlhé, ale naozaj účinné a krásne oprali.

Výsledkom každého jedného testovacieho dňa bola krásne, čisté, voňavé  opraté prádlo, a čo ma vždy veľmi prekvapilo, že keď som vybrala bielizeň bola veeeeeľmi jemnučká a mäkučká. Žiadne pokrčené a do nemoty vyžmýkané prádlo, ale mäkučké, vzdušné, až neuveriteľné.

    Pračka funguje na pohon 6 MOTION. Je to technológia, kedy bubon sa pohybuje rôznymi smermi a tým zaručuje efektívnejšie pranie.

Displey je dotykový, kde si môžete sami zvoliť rôzne doplnky k programom alebo zmeniť teplotu a odstreďovanie.

APLIKÁCIA SMART THINQ

    Aplikáciu sa dá stiahnuť bez poplatku aj pre andoid aj pre iOs. Inštalácia je veľmi jednoduchá. Podmienkou je však dobré pripojenie k wifi.

Táto aplikácia vám umožní :

spustiť pranie na diaľku, kontrolovať čas prania, upozorní vás keď pračka doprala, upozorní na chyby, monitoruje energiu,  taktiež si môžete stiahnuť programy na pranie.

Je to naozaj super, že si môžete nastaviť pračku a spustiť ju na diaľku nech ste hocikde.

DOBA PRANIA

6 programov má nastavených dobu prania (pokrývky, športové oblečenie, jemná péče, jemné prádlo, škvrny, rychly 14)  menia sa iba ked si zmeníte teplotu vody alebo odstreďovanie. Ostatné programy majú dobu prania nastavenú podľa váhy, tak že po zapnutí sa bielizeň odváži a naskočí doba prania. Veru stalo sa mi, že tam naskočila taká dĺžka prania, že som program musela zmeniť.

NÁVOD   

    S návodom nie som vôbec spokojná. Je veľmi jednoduchý ale v podstate som tam nikdy nenašla to, čo som hľadala. Ani to pripojenie na wifi :( Takže ten by sa mohol zmeniť, doplniť o praktické informácie.

POZITÍVA - VÝHODY:

1, krásny dizajn

2, tichosť

3, parné pranie

4, veľký bubon

5, krásne tóny

6, 6 motion

7, veľa programov

8, dotykový displej

9, po dopraní sa sám vypne

10, prádlo mäkké

11, zámok - ked vypnem program hned sa otvorí zámok a nemusí 2-3 minutky sedieť pri pračke kým sa otvoria

NEGATÍVA - NEVÝHODY:

1, má iba 2 parné programy a para sa nedá pridať do ostatných programov

2, dávkovač na prací prostiedok nie je limitovaný, môžem tam liať koľko chcem ani neviem koľko som tam už naliala, tečie to rovno do hadičky. Na starom som mala takú malú priehradku a videla som množstvo pracieho gelu

3, tmavé sklo na dvierkach. Niekedy by som rada videla čo sa vo vnutri deje

4,váženie až po spustení programu. Dobre by bolo vedieť koľko ten program bude trvať. Stalo sa mi aj to že mi vypočítal veľmi dlhú dobu prania, tak som program musela zmeniť. 

CELKOVÉ HODNOTENIE

    S pračkou som nadmieru spokojná.Budem ju používať s radosťou aj naďalej. Určite ju odporúčam!!!

Ďakujem koníkovi aj spoločnosti LG za túto možnosť a za krásnu pračku. Nech nám slúži ešte dlhoooooo! 

#test_lg

Je nesmierna! Ja ju mám doma tiez 😁😁😁

24. jún 2017

Tiež ju mám..antialergicke a parné sú veľmi dlhé programy...testovala som viackrát či uvidím zmenu.opralo mi veci vždy rovnako.len som si nahovárala,že pri parnom opralo lepšie,ale nie,bolo to presne to isté ako bez pary.ale inak som spokojná.🙂

26. jún 2017

A to s tou nadrzkou je pravda.gel dávam priamo do bubna.do nádržky dávam len aviváž.

26. jún 2017

Začni písať komentár...

Odošli