Konečne sa mi podarilo dopísať článok s výberom kníh o Montessori metóde pre rodičov a sprievodcov 📚

    A podarilo sa mi to k výročiu veľmi významného dňa. Včera pred 112 rokmi Maria Montessori otvorila svoj prvý Dom detí. Bolo to v rímskej štvrti San Lorenzo a jej študentmi bolo asi 50 “nesmierne chudobných, otrhaných a vyplašených detí”, o ktoré sa nemal kto cez deň starať a tak robili neplechu. Nikto nič od tohto nového zariadenia neočakával, len dúfali, že deti budú pod dozorom a teda nebudú ničiť domy a ich zariadenie.

    Maria Montessori - podľa jej vlastných slov - verila, že začína s prácou veľkého významu. Cítila sa vraj ako roľník, ktorý si odkladal dobré zrno a ktorému bola ponúknutá úrodná zem, do ktorej ho mohol zasiať. To, čo sa však v nasledujúcom roku udialo, nečakala. “Sotva som odhrnula hlinu, aby som mohla začať siať, objavilo sa zlato.” ❤️ O dva roky už meno Montessori poznal celý svet.

    Tu je teda prvá časť môjho výberu Montessori kníh pre dospelých. V tomto článku nájdete knihy samotnej MM, v druhej časti, zhruba o týždeň, knihy o Montessori, ktoré už sú napísané inými autormi. Pekné čítanie!

    https://montessorikids.sk/montessori-knihy-pre-...