vmatuscinova
28. mar 2019
576 

Prosím neplač – Kolika a iné bolesti bruška III.

Náš príbeh (2. časť) - bkm

Bol december a ja som mala pocit, že veci nabrali správny smer. Od operácie bol synček v podstate spokojné bábätko, aj umelé hypoalergénne mliečko v kombinácii s Coliprevom fungovalo. Dokonca sa mi podarilo vrátiť ho do kočíka, čo pri jeho bolesťou poznačených krátkych spánkových cykloch bolo pre mňa malé víťazstvo. Pri pohľade na krabice mlieka a kvapky mi len občas prevrátilo oči nad cenami a tým, prečo poisťovňa neprepláca aspoň časť ceny týchto preparátov, no hovorila som si, že snáď je to len otázka mesiaca či dvoch a kvapiek sa zbavíme.

V 6-tom mesiaci som mala pokus o zmenu mlieka na normálne a znižovanie dávok kvapiek, no oba dopadli bezúspešne. Synček reagoval okamžite bolesťami bruška, aj v stolici sa opäť objavili zrazeniny, zas sme vyťahovali zo šuplíka rektálnu rúrku a celé noci som ho nosila. Vravela som si, že to chce asi len čas, že sa mu tvorba enzýmu zrejme ešte nenaštartovala. Coliprev nefungoval ani pri normálnom mlieku rovnakej znčky, no domnievala som sa, že to je len problém vyššej koncentrácie laktózy, na ktorú už kvapky nestačia.

Na poradni v polke decembra sa však pediatrička pri mojich pokusoch zháčila, bola zarazená, že synčekovi stále musím kvapkať Coliprev. Z poradne sme odchádzali s predpisom na bezlaktózový nutrilon. Potešila som sa, že sa jeho stav začína konečne riešiť aj odborne, nielen mojimi úvahami a analýzami poznatkov od Mudr. Googla.

Lenže synček po zmene mlieka prestal kakať. Najskôr som to pripisovala zmene mlieka, že aj trávenie potrebuje čas. Nepomohli slivky ani riedenie mliečka, on totiž nebol zapečený, len to v ňom akosi stálo a nechcelo ísť von. Po pár dňoch sa vyhádzal na brušku aj okolo ústočiek, začal byť značne nepokojný, vrackal zvláštne zrazeniny a nastali aj problémy so spánkom. V noci som ho zas nosila, riešila ubolené bruško a plačlivé bábätko. 8. či 9-ty deň užívania už ma kolobeh rektálnej rúrky značne znepokojoval, navyše mliečko začal odmietať.

Porovnávala som krabice pôvodného a nového mlieka, čítala niečo o štiepených bielkovinách uľahčujúcich trávenie, no z môjho laického pohľadu som videla s jednoznačnosťou len to, že predchádzajúce mlieka sa hrdí obsahom probiotík a prebiotík. Kontaktovala som aj nutrilon linku, kde som sa pýtala, či si je výrobca vedomý nejakého iného podstatného rozdielu v mliečkach, neprišlo mi totiž, že synovi mliečko len nesadlo. Práve na infolinke ma usmernili ohľadne použitých bielkovín a odporučili návštevu pediatra s podozrením na reakciu na bielkovinu kravského mlieka (bkm). Pred zmenou značky spomenuli ešte ich výrobok Nutrilon Allergy Digestive Care, ktorý neobsahuje laktózu a súčasne má štiepený bielkovinu, tak ho tolerujú aj deti reagujúce na bkm.

Bolo medzi sviatkami, všetkým išlo hlavou niečo úplne iné a ja som z pediatrickej ambulancie odchádzala s plačlivým bábätkom, výmenným lístkom na alergologické vyšetrenie a predpisom na nové mliečko – Nutrilon Alergy Digest ive Care a nádejou, že horšie to už snáď nebude a niekto mi s ním urgentne pomôže.

Vytriezvenie nastalo v momente, keď som sa horko-ťažko dopátrala aspoň pár ambulancií v Bratislavskom kraji. Bolo mi jedno ísť aj do Pezinka či Malaciek - len nech mi niekto povie čo s ním a pomôže mi. Ani súkromné kliniky neboli riešenie, nebrali tak malé detičky. Najbližší voľný termín mi ponúkali na polku marca... 3 mesiace čakania na zázrak?!

Povedala som si, že tomuto mlieku dám poslednú šancu a ak nebude behom pár dní lepšie, nech to stojí čo to stojí, ideme naspäť na fungujúcu kombináciu Hipp HA a Coliprev....

ach, chúďatko! tieto nehorázne čakačky na termín sú hrozné!!

28. mar 2019

@ink dakujem, nakoniec sa to podarilo uz v januari, ale o tom az v dalsej casti;)

28. mar 2019

My sme mali nieco podobne ako ty ale v 4m som donutila pediatricku mu urobit testy na bkm takze nase hrozne mesiace skoncili mali to mal od narodenia bolo to peklo ako sa trapil

31. mar 2019

nam pomohlo hipp skusali sme vsetko mozne len hipp combiotik doteraz ho pije, coliprev sme brali do 7 mesiaca a teraz ma 13 mesiacov nemoze tvaroh, jogurt lebo sa hned cely vyhadze stale mame stanovisko ze nie je alergik ze z toho vyrastie no obsvam sa ze asi tazko, a prebdene noci a dieta non stop na rukach aj cez den ked kaka nieco podobne ako jar poznam kto nezazil nepochopi

31. mar 2019

Zial je to tak, ze kto nezazil, len tazko pochopi.... a viem, ze nas je mnoho... preto som sa rozhodla podelit s nasim pribehom, aby sa mamicky nenechali odbit a dokazali pomoct svojim detom - verim, ze vo vela pripadoch sa to da a dokazom su aj maicky, ktoe ma po napisani clankov kontaktovali aj tu na cez mk. Je mi luto, ze napriek vsetkym mojim pokusom sa moj syn mesiace trapil, ze som na to neprisla skor. Dnes viem, ze mam doma uzasne 9-mesacne babatko, ktore place ozaj len ked ho nieco trapi. A zial, preve jeho mesiace zivota sa trapil vela a este budem potrebovat dost vela casu, aby som to v sebe spracovala....

31. mar 2019

@renca1977 pokial sa tyka testov tiez jeho stav kvoli vysledkom oznacujem momentalne len tak, ze syn reaguje na laktozu, bkm aj lepok, nakolko krv bola negativna. Avsak ako dodala alergologicka, v case yestovania bol 3 tyzdne na nutrilon adc takze je otazne, ci vobec nejke protilatky mohlo vykazat. O lepku plati obdobne, hned som ho vyradila ked reagoval takze tiez neviem, ci tie testy mali vobec zmysel. Nastavila som system, v 7mom mesiaci sa mi chvala bohu podarilo zbavit ho rektalej rurky tak tiez dufam, ze z toho vyrastie. Netrufam si vsak odhadnut kedy a ani cokolvek nove z kritickych potravin na nom skusat. Ublizene uz mal dost a na dalsie noci kedy by som ho mal uboleneho a uplakaneho nosit na rukach nemam momentalne silu. Fyzicku no priznam uprimne ze hlavne asi psychicku...

31. mar 2019

Nas zachranil Kendamil.
Ziadne kvapky som nedavala. Skusila som si predstavit vsetko na sebe, keby som ja na sebe experimentovala s kvapkami. Asi by som sa zas..ala az za usi. Krce by som mala asi podobne neznesitelne. Mali sme Sunar-reklamuju to ako najpodobnejsie materskemu mlieko, 💩💩! Marketingove mlieka nechcem ani vidiet. Kazde jedno obsahuje palmovy olej a prave palmovy olej moze zo 70% pri brucha boleniach, nakolko ho detsky zaludok nevie spracovat. Sunar skoncil v kosi, dali sme Kendamil a cuduj sa svete, moje dieto ani raz neplakalo na bruchabolenie.

31. mar 2019

Začni písať komentár...

Odošli