vysmiatadusamamky
10. sep 2022
17 

Príbeh nemusí byť rozprávkou. Aj vy ste to zažili?

A veruže často ani nie je. Skrz skutočné príbehy žien chceme v projekte Vysmiata Duša Mamky zreálňovať obraz materstva, ale aj búrať tabu spojené s duševnými ťažkosťami žien po pôrode. Príbehy, ktoré nájdete na našom webe, sú príbehy bojovníčok, po našom VyDuMamiek, ktoré sa rozhodli otvorene hovoriť o témach, ktoré si neraz vyžadujú značnú dávku odvahy a úprimnosti. Nielen ku svetu ale aj k sebe samej. Ukazujú nám, aký môže byť vstup do materstva rôznorodý. 

Sme radi, že sme v online svete vytvorili bezpečný priestor, kde ženy majú možnosť dať pomyselnú bodku za náročným obdobím duševnej ťažoby práve cez rozpovedanie svojho príbehu. Bez hodnotenia či súdenia. Príbeh každej ženy, mamy má svoju veľkú hodnotu.Áno, aj tvoj, drahá žena, čo to čítaš.

Dokonalo nedokonalá pestrofarebnosť

Spoločnosť rada obaľuje materstvo farebnými, veselými nálepkami. Dôležité však je ponechať si priestor na vlastné nálepky, ktoré v realite hrajú aj tmavými farbami. Vo Vysmiatej Duši Mamky veríme v pestrofarebnosť materstva, kde každá nálepka má svoje miesto bez ohľadu na odtieň. 

My ženy sme si za roky osvojili často neprekonateľnú túžbu zvládať všetko samy. Vkročenie do materskej role je však veľkou príležitosťou zdieľať s niekým celé svoje bytie, nielen jeho svetlé časti.  Ak budete zdieľať s nami vašu skúsenosť zo začiatku materstva, pridáte sa nielen do pomyselného kruhu žien, ktoré si zažili jeho veľkú pestrofarebnosť ale aj váš príbeh bude možno jedného dňa tým, ktorý zmení život a dodá odvahu inej žene po pôrode. 

Nech je pre vás vedomie, že v tom nie ste sami povzbudením, že raz naozaj bude lepšie.

Velmi si cenim tuto iniciativu. Spolocnost nema vela pochopenia pre matku po porode, ktora je casto stratena. Ja som svoje deti milovala od zaciatku, ale stratila som samu seba. Vzdy som bola presvedcena, ze mne sa to nemoze stat. Ale stalo sa. Keby som vtedy vyhladala pomoc, mohlo byt vsetko inak. Ale nie je. Na koniku som nasla skvelu skupinku terminoviek, ale realita bola i tak tvrda.
Zeny, matky, rozpravajte, pocuvajte, nesudte a pomahajte si 🙏

10. sep 2022

@marcelatje dakujeme za podporne slova. Sme radi, ze ste v tejto komunite nasli podporu a pomohli vam prejst narocnym obdobim.

11. sep 2022

Začni písať komentár...

Odošli