wayfarer
22. jún 2019
2403 

Domáci test plienok Pampers

    Posledné 3 mesiace pred blížiacim sa odplienkovaním, som sa snažila testovať čo najviac plienok Pampers, a priniesť vám ich porovnanie. Na tento domáci test sa mi podarilo k naším nohavičkovým plienkam Pants (4) pridať aj:

  • Pampers Active Fit (1)
  • Pampers Active Baby (2)
  • a novinku Pampers Pure Protection (3)

    Zakaždým, keď som otvorila niektorý balík, po prvom dni som skonštatovala, tieto sú najlepšie, no ktoré nakoniec naozaj boli? Čítaj ďalej, a dozvieš sa 🙂

Pampers Pants

    V čase kedy som začala s týmto testovaním som používala iba Pampers Pants a úprimne, moc sa mi nechcelo vrátiť späť ku klasickým plienkam, no nakoniec som našla aj nejaké tie výhody oproti tým nohavičkovým 🙂

O našich začiatkoch s Pants, som už písala tu:

3 týždne s Pants: https://www.modrykonik.sk/blog/wayfarer/article/3-tyzdne-s-pants-jaqir3/

a v článku Poznáš plienky Pampers?:

https://www.modrykonik.sk/blog/wayfarer/article/poznas-plienky-pampers-jfjsyh/

    Dajú sa kúpiť ako Pants Baby-Dry a Pants Premium Care, ja som sa rozhodla pre Baby-Dry a ostali sme im verní dokonca nášho plienkovacieho obdobia. Na Pants mi vyhovovala najmä ich jednoduchosť natiahnutia a spolahlivosť aj v tých najkrkolomnejších pózach.

                 (Foto: net)

Pampers Active Fit

    Prvými som začala s “fialovými” Pampers Active Fit. V skupine Pampers, ste mi ich odporučili, že sú fajn a akurát vo výbornej akcii, tak som objednala rovno mesačnú zásobu. Začala som s nimi na noc, čo je podľa môjho názoru najvernejší test toho, čo plienka dokáže. Malá sa zobudila v suchu a spokojne 🙂 A v plnej spokojnosti sme boli následne aj cez deň, počas celého mesačného balenia. Akurát, čo sa týka odporúčania zo skupiny, že sú pre niektoré maminy lepšie ako "zelené" Baby Dry, tak to som nejak nepostrela, že v čom, lebo v používaním sa sa mi zdali rovnaké 🙂

Pampers Active Baby

    Koncom apríla, som po minutí plienok Active Fit, prešla na druhé testovanie “modrých” Pampers Active Baby, ktoré sú na trhu relatívne tiež novinka, ako náhrada za klasické “zelené” Pampers Active Baby-Dry. Budem úprimná, a tým pádom stručná, osobne som nepostrehla nijaké zásadné rozdiely medzi týmito dvoma plienkami. Ani v jedných sme nemali “nehodu”, oboje boli veľkosťou a dizajnom (okrem obrázkov) v podstate identické. To, čím sa však tieto plienky odlišujú od Pampers Active Fit a rovnako od svojho predchodcu Active Baby Dry je pridaná vrstva “sleep”, ktorá by mala zaistiť ešte rýchlejšiu absorpciu vlhkosti do jadra plienky a tým zaistiť viac pocitu sucha vášmu dieťatku. Mamičky detičiek, ktoré v noci cikajú viac isto ocenia 😉

Pampers Pure Protection

    No a do tretice klasických plienok Pampers som otestovala aj najčerstvejšiu novinku a to plienky Pampers Pure Protection.

(O týchto plienkach som vám písala nedávno, a všetko info nájdete v tomto článku:

https://www.modrykonik.sk/blog/wayfarer/article/novinka-pampers-pure-nyifcp/ )

    V skratke, od zvyšku sa výrazne líšia hlavne svojím eko programom. Vyrobené sú z prémiovej organickej bavlny, mäkkých rastlinných vlákien a ďalších starostlivo vybraných materiálov. 0% parfumu, bielenia chlórom a latexu, a vyrobené sú za použitia 100% obnoviteľnej elektrickej energie a z nadýchanej buničiny z udržateľných zdrojov.    

    Dizajnom pripomínajú plienky Pampers Premium Care (ktoré jediné som nestihla zaradiť do tohto môjho posledného testovania, nakoľko sme sa už úspešne odplienkovali🙂 Ich povrchová vrstva je presne ako u Premium Care “sieťka”, ktorá slúži na rýchlejšiu absorpciu riedkej stolice do jadra plienky, a teda dizajn je navrhnutý (najmä) pre najmenšie bábätká.

Majú tiež indikátor vlhkosti, ktorý je najmä v začiatkoch plienkovania veľmi nápomocný. Jedinou nevýhodou bude asi pre mnohé mamičky vyššia cena, ale keďže sa jedná o prémiový produkt, naozaj prémiovej kvality aj s ohľadom na životné prostredie, cenu majú adekvátnu.

(Koho zaujala téma eko programu značky Pampers, viac sa dočítate v článku -  Ako Pampers znižuje dopad na životné prostredie: https://www.modrykonik.sk/blog/wayfarer/article/ako-pampers-znizuje-dopad-na-zivotne-pro-az0wb6/)

    Keďže sa pri Pure Protection jedná o úplne nový rad plienok Pampers, veľmi ma prekvapil prvý dojem. V minulosti som mala možnosť držať “eko” jednorázovú plienku, ktorá bola už na dotyk ako recyklované noviny, takže som bola skeptická. No po prvom kontakte som ostala naozaj milo prekvapená. Na dotyk si zachovali svoju hebkosť, ako ostatné Pampersky.

    Celkovo túto trojicu plienok neviem spravodlivo rozsúdiť, nakoľko som ani s jednými nemala najmenší problém, no a keďže je malá už odplienkovaná, napíšem len “keby”, keby nebola, asi by som na ďalší mesiac kúpila k Pants už len....

...wait for it...

 Pampers Pure Protection! 🙂

    No pre absolútnu dokonalosť, by som za najlepšie plienky považovala Pampers Pants Pure Protection.  (*Ktoré na trhu zatiaľ nie sú, no mohli by byť 😉 

    Nohavičkové plienky sú skvelý pomocník, keď dieťatko začne špekulovať pri prebaľovaní a ešte lepší, keď sa ho snažíte odplienkovať. Pants sa stiahne a nasadí jednoducho ako nohavičky, čo som oceňovala najmä vonku 🙂 

Ako obstáli jednotlivé plienky v domácom teste?

    Úplne rovnako ako v testovaní v “akcii” - takmer identicky.

    Testovanie som spravila veľmi jednoducho, plienky som najskôr otvorila.

    Do každej som postupne  naliala 250ml vody zafarbenej modrým kuchárskym farbivom.

    Liala som do stredu, a nechala 3 absorpčné kanáliky pracovať, aby si spravili svoju prácu a rozviedli tekutiny po celej dĺžke plienky.

    Ako vidno na foto, v každom prípade sa tekutina rozviedla po celej dĺžke plienky. Jedine u plienok Pants som musela trošku “dopomôcť” nakoľko po pretrhnutí elastického pásu si stále držali svoj tvar, takže som ich bezprostredne po naliatí natiahla v rukách.

    Po minúte od naliatia, som na každú plienku priložila rovnakú vrstvu suchej servítky a rovnakým tlakom som pritlačila všetky plienky.

Napriek tomu, že rozdiely boli naozaj minimálne a tým myslím, že som servítky musela študovať pri veľkom okne, aby som uznala, že najsuchšie sa zachovali plienky Pampers Pure Protection, naopak, najvýraznejší vlhký otlačok mali plienky Pants.   

    Čo chcem záverom podotknúť, toto testovanie, nebola ani tak určené na hľadanie “víťaza” medzi Pampers, skôr na priblíženie jednotlivých druhov Pampersiek a našj reálnej skúsenosti, ktorá v každom prípade viedla k úplnej spokojnosti. 

    A aká je najlepšia jednorázovka na súčasnom trhu?

    Podľa renomovaného časopisu dTest, ktorý sa venuje nezávislému testovaniu výrobkov a v jeho novembrovom čísle (11/2018) sa zameral na testovanie práve jednorazových plienok, za víťaza určil: Pampers Active Baby Dry! 

(Viac k tomuto testu nájdete v tomto článku: https://www.modrykonik.sk/blog/wayfarer/article/dtest-plienky-pampers-active-baby-dry-s-2kcmxe/ )

        Dúfam, že vám tento článok dobre poslúži ľahšie sa zorientovať medzi jednotlivými druhymi plienok značky Pampers. Keby ste predsa len mali akúkoľvek otázku, neváhajte a pridajte sa do skupiny Pampers, ktorú nájdete tuhttps://www.modrykonik.sk/group/10261/

Ahojte 🙂 

#pampers 

Začni písať komentár...

Odošli