wayfarer
13. feb 2019
259 

DTest: Plienky Pampers Active Baby-Dry sú tie najlepšie!

            Jednorazové plienky patria k základnej výbave novopečených rodičov. Na trhu existuje veľký výber jednorazových plienok a nemusí byť jednoduché nájsť tie najlepšie. Samotný výber nie je vôbec jednoduchý a rodičia sa častokrát zvyknú spoliehať na internetové diskusie, alebo garancie jednotlivých značiek výrobkov. Jedným z dôveryhodných zdrojov informácií je renomovaný časopis dTest, ktorý sa venuje nezávislému testovaniu výrobkov a v jeho novembrovom čísle (11/2018) sa zameral na testovanie práve jednorazových plienok. V testovaní sa nespoliehal iba na laboratórne prostredie, ale oslovil taktiež rodiny, ktoré sa testovania zúčastnili, nakoľko anketa facebookového profilu dTest jasne vypovedá o tom, že jednorazové plienky nakupuje až 84% rodičov. Testovali spolu 15 značiek jednorazových plienok vo veľkosti 4 pre deti v rozmedzí hmotnosti 7-18 kilogramov. Celkovo prebiehalo testovanie v 30-tich domácnostiach (dievčatá a chlapci boli v zastúpení 1:1)

            Test jednorazových plienok prebiehal v dvoch rovinách:    

1. Laboratórne testy sa zamerali na schopnosť absorpcie, ktorá je jedna z najdôležitejších vlastností plienky. Laboratórnych expertov aj rodičov zaujímalo, či sa dá na plienky spoľahnúť nie len cez deň, ale aj v noci. V dTestu sa okrem iného hodnotilo, ako rýchlo dokážu plienky vsakovať tekutinu, ako dobre ju dokážu uadržať a nakoľko zabraňujú jej úniku. Plienky Pampers Active Baby-Dry zaznamenali pri meraní rýchlosti absorpcie až 10-x rýchlejšie sanie v porovnaní s plienkami na chvoste tabuľky.

2. Použitie v praxi - únik tekutiny mimo plienku a schopnosť plienky udržať tekutinu, je bezpochyby jeden z hlavných faktorov, ktorým sa rodičia pri kúpe plienok riadia. Na domáce testovanie obdržali rodičia vzorky všetkých 15-tich plienok, ktoré ich deti používali 3 dni a 3 noci. Rodičia boli všeobecne v hodnotení plienok miernejší v porovnaní s laboratórnymi odborníkmi, ale čo sa týkalo víťaza testu, boli takmer za jedno.

Výslednú známku testu ovplyvnil aj faktor, či sa môžu jednotlivé plienky pochváliť aj zložením bez nežiadúcich látok. Naopak v domácnostiach sa testovali vlastnosti typu, jednoduchosť zapínania, prebaľovania, priedušnosť plienok, absorpcia cez deň a v noci, taktiež to, či sa plienka dokáže prispôsobiť telu dieťatka, a či nedráždi detskú pokožku. Z chemickej analýzi v laboratóriu bol preukázaný obsah nežiaducich látok v dvoch značkách jednorazových plienok (!!!) - v ktorých boli nájdené stopové prvky glyfosátu.

Z celkového hodnotenia získali plienky Pampers Baby Active-Dry, vyrobené v Maďarsku, 90% a stali sa tak víťazom testu. V tesnom závese a teda na druhom  mieste sa umiestnili plienky Pampers Baby Active-Dry, vyrobené v Poľsku, ktoré v teste dosiahli 88%.

Už viac ako 50 rokov rodičia v starostlivosti o svoje dieťa dôverujú Pampers. Každý deň viac než 25 miliónov detí v 100 zemí po celom svete nosí plienky tejto značky, ktorá ponúka kompletný sortiment plienok, obrúskov a plienkových nohavičiek určených k ochrane a pohodliu pre každú fázu vývoja dieťaťa. Navštívte webové stránky www.pampers.com alebo www.pampers.cz , alebo sa pridajte do našej Pampers skupiny: https://www.modrykonik.sk/group/10261/, kde sa dozviete viac informácií o produktoch Pampers a nájdete tipy a informácie o tom, ako vaše dieťa získa maximum zo spánku, hry a lásky.

Viac k článku nájdete tu:

https://www.pampers.cz/kojenec/plenky/clanek/dtest

Reportáž dTest:

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/218452801081120/0/61909-detske-pleny/

A časopis dTest 11/2018

#pampers

Začni písať komentár...

Odošli