34 / 39
    Pudingové slimáky

    RECEPT: 🙂
    Suroviny
    • 600 g múka polohrubá
    • 350 ml vlažné mlieko
    • 42 g droždie
    • 120 ml oleja
    • Štipka soli
    • 1 ks vanilkový cukor
    • 1 ks vajce

    Plnka:
    • 750 ml mlieko
    • 2 ks zlatý klas
    • 2 ks vanilkový cukor
    • 4 PL kryš. cukru
    • 80 g masla / HERA/

    Na potretie:
    Rozšľahané vajce

    Postup prípravy receptu

    Najprv si pripravíme plnku, aby nám stihla vychladnúť. V mlieku si rozmiešame zlatý klas, cukor a vanilkový cukor a uvaríme hustejší krém. Po odstavení hneď do horúceho krému vmiešame Heru a necháme vychladnúť.
    Príprava cesta:
    Z mlieka, kvasníc a 1 lyžičky cukru si pripravíme kvások, ktorý potom zmiešame s ostanými surovinami a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme asi 30 min. vykysnúť.
    Po vykysnutí rozdelíme na tri rovnaké časti. Každú vyvaľkáme, potrieme plnkou, zrolujeme, nakrájame slimáčiky a dáme ešte 15 minút na plech kysnúť. Po tejto dobe potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry na 180°C asi 15 – 20 min.
    Slimáky som krájala na hrúbku asi 3 cm a z jednej rolády som mala 10 ks.

    10. jún 2015

    Perfektné slimáky thumbsup:🙂

    29. okt 2016