38 / 39
    Tvarohový mrežovník

    RECEPT:
    Suroviny na cesto:
    - 500 g hladkej múky
    - 3 PL cukor kryštál
    - 125 g masla
    - štipka soli
    Kvások: 300 ml mlieka, 1 kocka kvasníc, 2 PL cukor kryštál
    Suroviny na plnku:
    - 500 g tvarohu
    - 2 balíčky pudingu (vanilková príchuť)
    - 100 g stuženého tuku alebo masla
    - 500 ml mlieka
    - 4PL cukor kryštál
    - 1 vanilkový cukor
    Postup:
    Z uvedených surovín si vypracujeme cesto a necháme vykysnúť cca 45 min. Zatiaľ kým cesto kysne si pripravíme plnku. Najprv si uvaríme krém z mlieka, pudingového prášku, cukru a vanilkového cukru a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vymiešame spolu s tvarohom a maslom na hladký krém, kto má rád hrozienka môže ich pridať do plnky.
    Keď je cesto vykysnuté, tak ¾ cesta vyvaľkáme a dáme na vymastený plech alebo na plech vystlaný papierom na pečenie a natrieme tvarohovou plnkou. Zo zvyšného cesta si urobíme mriežky, ktoré dáme na vrch koláča. Mriežky aj okraje koláča potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej trúby na 180 ° C 20 – 25 minút.
    Po upečení musíme počkať, kým koláč úplne vychladne a tvarohová plnka stuhne, lebo sa nám bude plnka roztekať.
    „Dobrú chuť“

    8. nov 2015