Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    zuzulke
    14. júl 2019    Čítané 292x

    SURFovanie prádla našej rodiny

    Do testovania som sa zapojila prvýkrát (vždy som totiž upozornenia ignorovala, ale toto ma akosi oslovilo). Asi preto, že periem veľa a často 🙂 O to viac ma milo prekvapilo, že ma aj vybrali. 

    Testovala som prací gél SURF TROPICAL LILY a SURF COCONUT SPLASH.

    Už pri otváraní balíka som ucítila nádhernú vôňu kokosu (ten mám ja veľmi rada), zistila som však, že temer celý prací prostriedok je vytečený aj napriek poctivému a dobrému zabaleniu. Stalo sa to vďaka vrchnáčikom, ktoré majú tieto prášky rozdielne. SURF TROPICAL LILY má vrchnák, ktorý je zároveň aj odmerka, a keď sa používa, tak zvyšok z okraja vytečie späť do flaše. SURF COCONUT SPLASH má klasický vrchnáčik, a keď sa použije ako odmerka, tak je nutné ho umyť, inak bude všetko stečené na fľaši.

    Takže celá opantaná kokosovou vôňou som sa teda pustila do prania a testovania. Prádla bolo veľa, kedže sme boli po narodeninovej oslave a krstinách, takže deti podostávali koooopec oblečka.

    Tak teda začal  Test č.1 Nové veci 

    a) SURF COCONUT SPLASH - dávkovanie ako na obale, 40 stupňov, krátky 30-minútový program: veci boli nové, čisté, po vybratí z práčky krásne voňali, avšak po uschnutí ich nebolo absolútne cítiť.

    b) SURF TROPICAL LILY - program rovnaký, prádlo voňalo po vypratí slabšie, ale jemnučko voňalo aj po usušení. Na mňa však veľmi, veľmi jemnučko.

    Test č.2 Manželove veci po kosení

    a) SURF COCONUT SPLASH - tepláky, mikina, ponožky a tenisky. Komplet celé od trávy. Program 40 stupňob, 1hod 20 min - plná dávka SURFU - tráva vypratá, veci voňavé, po vyschnutí ich ale necítiť vôňou.

    Test č.3 Posteľné prádlo

    a) SURF COCONUT SPLASH - výsledok ako pri predchádzajúcich praniach, akurát som prala na 60 stupňov a 1hod a 35 min, veci voňavé, ale keď ich zbieram z balkóna, absolútne nevoňajú.

    b) SURF TROPICAL LILY - výsledok temer identický.

    Test.č 4 - bežné prádlo (zmes kadejakého oblečenia)

    a) SURF COCONUT SPLASH - program 40 stupňov, 1 hod 20 minút, dvojita dávka pracieho gélu (toto som testovala najčastejšie). Prádlo konečne krásne kokosovo vonia aj keď ho zbieram, avšak škvrny z obeda na tričku ostávajú.

    Test č.5  - bábätkovské “kako”

    a) SURF COCONUT SPLASH - program štandardný, čo používam, 40 stupňov a 1 hod 20 min a opäť dvojitá dávka pracieho gélu. Jeden kúsok zašpineného prádla som pretrela žlčovým mydlom.Výsledok je, že prádlo síce krásne vonia, ale škvrna zostala tam, kde bola, v kombinácií s mydlom nie je ani stopa po škvrne.

    Celkovy výsledok môjho testovania?

    SURF TROPICAL LILY ma svojou vôňou neočaril. Ale na prádle sa vôňa držala dlhšie oproti kokosovému bratovi, aj pri zachovaní dávkovania podľa odporúčania.

    Pracie gély sú super na prevoňanie nezašpineného prádla, teda veci z bežného nosenia (ale zvládol aj piesok a trávu z detských vecí), super je na posteľné prádlo, uteráky a pod. Celkovo by som asi tento prací gél neodporúčala.