#novinka
    Pre milovníkov Balea sprchovacích gélov . Novinka s vôňou granátového jabĺčka 😉
    #dm

    #novinka #dm
    Nielen špeciálne osvieženie, 💦 ale aj intenzívnu hydratáciu vašej pleti ponúka naša novink Balea pleťový sprej s 94 % obsahom aloe vera 🌱 a hydro-komplexom. 👌😍

    roka17
    3. jún 2017    Čítané 518x

    Pediatri varujú: "Pozor na nebezpečné prehrievanie bábätiek!"

    Nejedna mama si povzdychne ako v letných horúčavách obliecť svoje bábätko. Dôležitou zásadou je, aby malo bábätko dostatočný príval čerstvého vzduchu, ľahké tkaniny a dostatok tekutín.

    Jednou z príčin SIDS (Syndrómu náhleho úmrtia dojčiat) je prehriatie. V miestnosti, kde bábätko spí sa nesmie fajčiť a miestnosť má byť dostatočne vyvetraná. Bábätká netreba „babušiť“ do hrubých prikrývok! Na prehriatie organizmu reagujú podráždene a plačom.

    Detská lekárka MUDr. Antošová vraví: "Príznaky pri prehriatí sú predovšetkým zmena nálady, dieťa je apatické, mrzuté, veľmi horúce, prestáva močiť, niekedy zvracia a v horších prípadoch upadá do bezvedomia." Čím menšie dieťa máte, tým opatrnejší musíte byť. Novorodencovi hrozí úpal už po niekoľkých minútach. Opatrní musíme byť aj v noci. Pred spaním je nutné poriadne miestnosť vyvetrať, avšak dať pozor na prievan. Spať by sme mali dať dieťatko naozaj len do ľahučkej prikrývky.

     S novinkou na Slovenský trh prišla autorka Modernej upokojujúcej perinky Mimi originál, Mgr. Michaela Kalaninová: „S nápadom na letnú ešte vzdušnejšiu verziu perinky ma priviedli práve mamičky, ktoré mi písali, že najväčší problém je v lete. To, že zavinovanie dieťatko upokojuje, je známe už od pradávna, ale baliť dieťatko v lete do hrubých periniek a zavinovačiek neprichádza do úvahy. A tu sme našli dieru na trhu, pretože letné perinky sa doposiaľ nepredávali. Mamičky si od jari 2017 už môžu zakúpiť originálnu perinku MIMI SUMMER aj na Slovensku.“

    Perinka Mimi Summer je navrhnutá so sieťkou, aby sa odvetrával hrudníček, vzduch cirkuloval a dieťatko sa neprehrievalo. Perinka veľmi pružná a vzdušná.

     V limitovanej letnej edícii sa v tomto roku 2017 predstavila v šťavnatých fresh neónových odtieňoch.

    Ako ZAVINOVANIE funguje? Pozrite si krátke VIDEO

    Materiálové zloženie: 92% bavlna, 8% elastan, tkanina pruží do štyroch strán! Ľahučká, tenšia, veľmi príjemná na dotyk.

    Ak v rodine očakávate prírastok a hľadáte vhodný darček pre moderných rodičov, perinka Mimi Summer je vhodnou voľbou. Predáva sa v peknom darčekovom balení.

    Foto: Mgr. Michaela Eliáš, MVDr. Monika Jakubčinová

    Dizajn: Mgr. Michaela Kalaninová

    Zdroj: www.modernaperinka.sk

    dusanplichta
    Správa bola zmenená    6. apr 2017    

    ooooh mňam, taká zdravá "n-tella" 🙂 kto by si dal? 🙂
    bez palmového oleja, rafinovaného cukru a konzervantov a da sa kupiť v obchode 🙂

    #zdravochutne #powerlogy #powernougat #novinka #zdravasladkost #sladkost #nutella #mnam #banan #dezert #predeti #lieskovykrem #orechovykrem

    Krásne ráno 😊 Kozmetika HiPP sa rozrástla o novinku - detský krém SENSITIVE tvár & telo.👏 S korytnačkou bude každé krémovanie zábava. Krém je vyvinutý špeciálne pre citlivú pokožku detí. Ľahko sa rozotiera, rýchlo sa vstrebáva a nelepí. 🐢
    Prázdny obal môžete využiť napríklad na odkladanie pexesa. 😉
    NOVINKU HiPP kúpite v predajniach DM 100ml za 4.49€ Vyskúšate ho tiež? Ako sa vám páči obal? #srdiecka 💙💙💙

    Viac o krémiku v skupine HiPP, HiPP, HurÁÁ ❤️
    https://www.modrykonik.sk/group/8382/ teším sa na vás 😉
    #hipp #novinka

    #novinka Špeciálna cena vstupov do lyžiarskych stredísk a aquaparkov (vďaka #o2)

    do 25.12.2016 https://i.modrykonik.sk/o2_extravyhody

    Či už sa vyznáte alebo nevyznáte vo svete mobilných aplikácií , mám pre Vás zaujímavú NOVINKU 😉

    #o2 spustilo akoby online sprievodcu svetom aplikácií 🙂 Mrknite na to 😉 Človek by neveril, čo všetko si dnes už môže stiahnuť do mobilu! 👏

    https://aplikacie.o2.sk/

    #appky #o2
    #novinka

    Úplná #novinka od #o2 🙂 Poď do skupinky, poviem ti viac 😉

    https://i.modrykonik.sk/O2_skupina

    Ako "ukecať chlapa" aby ma vzal na balet?

    👌 #novinka
    48 labutí na jednom pódiu.
    Najväčšie labutie jazero na svete po prvýkrát v Bratislave!

    https://soda.o2.sk/tema/kultura-a-umenie/labuti...

    #o2_soda #o2_momenty

    modernirodicia
    30. jún 2016    Čítané 243x

    Tajomstvo pokojného bábätka

    Na rolu rodičov ste sa svedomito pripravovali. Tých 9 mesiacov ubehlo ako voda a bábätko je konečne tu! Sú lepšie dni a horšie. Poznáme to všetci. No mamička to musí zvládnuť. Mnohé z nás prekvapilo, že bábätká toľko plačú... Veď čo im chýba? Sú prebalené, nadojčené, spokojne by mali spinkať, povie si nejedna ustarostená mamička.

    No nie je to tak. Pár krátkych 10-20-minútových spánkov počas dňa. Ale čo robiť, aby sa dieťatko počas spánku nebudilo?

    Na „chybe“ je vrodený Moorov reflex - nazývaný úľakový, ktorý bábätko zo sna strháva a budí. Americký pediater Harvey Karp študuje bábätká už 30 rokov a prišiel s revolučnou myšlienkou o existencii VYPÍNAČA PLAČU – to znamená navodiť dieťatku podmienky, aké malo v maternici.

    Na začiatku bol nápad a odhodlanie      

    Na základe tejto myšlienky a filozofie o tesnejšom zavinovaní bábätiek vznikol nápad.

    „Keď môj syn plakával bez zjavnej príčiny, rozhodla som sa, že musím zistiť ako utíšiť dieťatko ako „vypnúť plač".  A tak som začala čítať mnohé zahraničné štúdie, publikácie až som natrafila na učenie o navodení podmienok, aké malo dieťatko v brušku,“ začínam rozprávať príbeh na jednom stretnutí mamičiek v materskom centre.

    Rozhodla som sa, že musím vymyslieť perinku, ktorá dokáže dieťatko utíšiť, a tak pomôcť rodičom vychutnať si prvé chvíle života so svojím dieťatkom. Spojila som moderné americké učenie o zavinovaní bábätiek s našou tradičnou perinkou, ktorá je tiež raritou vo svete, pretože nikde nepoznajú spevnený chrbátik.

    Vývoj trval dva roky. Nasledovali konzultácie s pediatrami, ortopédom či skupinami mamičiek. Tradičnej perinke som dala nový dizajn, ktorý je vo svete taký  jedinečný, že som dostala štatút chráneného dizajnu v Európskej únii a ďalší chránený dizajn podrobne skúmaný Úradom duševného a priemyselného vlastníctva Slovenskej republiky.

    V čom je perinka Mimi iná? 

    Vychádza z toho najprirodzenejšieho - vytvoriť dieťatku podmienky, aké malo v brušku, čiže stiesnenejší priestor, aby si ľahšie zvyklo na náš veľký svet. Perinka je anatomicky tvarovaná presne v tých častiach, kde to dieťatko potrebuje. Materiál je dostatočne pružný na to, aby dieťatko nikde netlačila a dala mu priestor na pohyb, no dokonalý strih nedovolí, aby dieťatko pri vrodenom Moorovom reflexe nevytiahlo ruky a tým sa samo budilo. Týmto spôsobom perinka Mimi predlžuje spánok dieťaťa a konečne sa vyspia aj starostliví rodičia.

                                      Moderná perinka v deviatich farebných prevedeniach

    Najväčšiu vychytávkou je originálna vložka z pamäťovej peny, ktorá spĺňa najvyššie štandardy komfortu, pretože ako prví sme si uvedomili, že dieťatko potrebuje najvyšší komfort práve v prvých troch mesiacoch, ktoré trávi spánkom a v ľahu na chrbte.

    Okrem toho sa výborne drží v náručí a dodá istotu a sebadôveru oteckom a dedkom.

    Moderná perinka je skutočne originálna a narodila sa na Slovensku preto, aby pomohla všetkým starostlivým rodičom. O spánok sa postará MIMI a rodičia si môžu konečene vychutnať spoločné partnerské chvíle plné lásky a šťastia.

    Modernú perinku nájdete už aj TU na Modrom koníku.

    S prianím pekného dňa a malou dušičkou pri predstavovaní svojho diela, 

    Michaela

    Zdroj: www.modernaperinka.sk

    Foto: Michaela Domočková, Peter Hric

    Video: Peter Hric

    Dizajn: Michaela Kalaninová

    modernirodicia
    23. jún 2016    Čítané 258x

    Nápad za milión

    Som  MAMA, presne ako mnohé z vás. Nie dokonalá, nie neomylná. Proste mama.

    Na prvé dieťatko som sa neskutočne tešila, tešila sa ako si vychutnám rolu mamičky. No nebolo to ako v mojich predstavách….budenie sa aj 6x za noc, spanie cez deň, tak to bol úplny sviatok….vraj zdravé, ale náročné bábätko, ktoré si stále vyžadovalo moju prítomnosť. Áno, zatnete zuby a idete….nevyspatá celá rodina, podráždenosť, beznádej…..je vám to tiež známe?

    Po dvoch rokoch kolotoča okolo dieťatka, prišla skvelá správa: „ Opäť čakáme chlapčeka“.  No radosť aj obavy…ale povedala som si, že tentokrát to už bude iné….že musí existovať spôsob, ako upokojiť nekľudné dieťa, ako predlžiť spánok, aby sme si aj my s manželom trochu vydýchli a začali si užívať rolu RODIČOV.

    A našla som skvelého pediatra H. Karpa. Celé noci som študovala jeho knihy, učenia, semináre….úplne ma to uchvátilo. Jeho filozofia a 25ročné štúdie bábätiek vychádzajú z toho, že dieťaťu chýba štvrtý trimester. Deti sa rodia v 9mesiaci, pretože neskôr by ho už žena nedokázala kôli veľkosti hlavičky porodiť. No organizmus dieťatka ešte nie je tak úplne dovyvíjaný- nedozretý tráviaci systém (čo je príčinou koliky, refluxu), nervový systém, zmyslové vnímenie…. Vymyslel „vypínač plaču“.

    Že také niečo neexistuje?

    Čo je vypínač plaču?

    Je to vlastne 5krokov, ktorými navodíme dieťatku podmienky aké malo v brušku. Dáva vám to zmysel? Mne áno. Veď v brušku bolo dieťatko chránené, cítilo sa v bezpečí, bolo v teple, jemnom pohybe (pohupovalo sa), zabezpečený pravidelný prísun výživy (5 krokov ako mať pokojné a šťastné bábätko)

    Na základe tohto učenia som dostala skvelý nápad!!!

    Spojila som moderné učenie o zavinovaní dieťaťa, ktoré k nám prišlo z USA a rozšírilo sa rýchlosťou blesku do všetkých vyspelých krajín Európy, Austrálie s naším tradičným Slovenským spôsobom zavinovania. Vedeli ste, že napr. vo Veľkej Británii, Francúzku či Rakúsku nepoznajú klasické perinky, aké sa používajú na Slovensku?

    A tak sa narodila MIMI – moderná perinka,

    ktorú som vymyslela, aby pomohla mnohým mladým rodičom.

    Je to čistá Slovenka. Na jej vývoji som pracovala takmer dva roky a snažila som sa vychytať všetky detaily. Vo svete je  jedinečná, proste MIMI originál.

    Rada vás s MIMI original zoznámim, pretože je tu pre vás, MODERNÍ RODIČIA, aby upokojila vaše dieťatko, predĺžila mu spánok a vy ste si mohli užívať tie najkrajšie chvíle, chvíle rodičov s dieťatkom…..pretože to je TO, na čom v skutočnosti záleží….VAŠA RODINA

    S  prianím pekného dňa, 

    Miška

    #samsung
    #novinka
    #kamera

    A dalsou novinkou ktoru priniesol samsung Je kamera #gear360!
    Pomocou nej zachytite spomienky az v 360stupnoch 🙂

    A ja touto cestou - Mily pan manzel, stale mas problem,ze nevies co kupit manzelke k sviatku - mne by sa toto lubilo 😀😀😀😀🙈

    #novinka v #jamieson Jamieson má nový multivitamínový prípravok s DHA a EPA (omega mastné kyseliny) pre TEHOTNÉ a DOJČIACE mamičky (aj snažilky). Má upravený pomer vitamínov a minerálov. Užíva sa 1 mäkká kapsula denne (obsahuje čerešnovovanilkovu aromu). Cena za 60 kapsúl je 15,80 € . #prenatal
    http://www.pharmshop.sk/jamieson-prenatal-compl...

    Krásny november prajem touto pesničkou a možnosťou vkladať videá do krátkych správ 🙂 #novinka #video

    #novinka - Našu poradňu rozširujeme o poradenstvo pre detských pacientov, ktorým sa bude špeciálne venovať MDDr. Réka Sabová emoticon MDDr. Vladimír Strečko bude naďalej poskytovať online poradenstvo dospelým. Preto ak máte nejaké otázky, neváhajte sa obrátiť na našich odborníkov z teamu Schill Dental Clinic

    Keby som si mal vybrať jednu rozprávkovú postavičku, tak si vyberiem Požiarnika Sama. Označenie #pre_deti_s_rakovinou a vyberanie si rozprávkových postavičiek je milá akcia a som za ňu rád. V rámci nej bude do stredy polnoci povolené zmeniť si profilovú fotografiu na rozprávkovú postavičku (prípadne pridať len príspevok s postavičkou). Čo však bude ešte lepšie, keď neostaneme len pri postavičkách a posunieme ochotu a silu pomáhať o krok ďalej. Na to sme vytvorili portál www.pomoc.modrykonik.sk zameraný na pomoc v núdzi, ktorý dnes oficiálne spúšťame. Jeho úlohou je združovať všetku poomoc, ktorú na Modrom koníku máme, teda naviesť každého záujemcu a byť archívom toho, čo sa nám podarilo. Portál bude len akýmsi rozcestníkom/návodom, pretože samotná pomoc bude aj naďalej prebiehať priamo tu na Modrom koníku alebo v spolupráci s jednotlivými organizáciami. Oddnes medzi ne patrí už aj Srdce pre deti, čo ma veľmi teší. Verím, že nás čaká pekná budúcnosť, veľa splnených snov a veľa úspešne rozdanej pomoci. Na spustení projektu som pracoval takmer rok a strávil hodiny plánovaním a stretávaním. Veľmi ďakujem osobám, bez ktorých by tento projekt nemohol vzniknúť a ktoré boli a sú veľmi dôležité. Sú nimi @martinjasen, @jasenka, @30lenka, @tigrica182, @sehra78, @mima1311, @huxy, @adela2611, @domir, @zabudloska, @reby, @hevana, @ninkaomrvinka, @anet1812, @dakujemesk, @plamienok, @hodinadetom a dnes už aj @srdcepredeti Ak máte návrhy, ako projekt zlepšiť, čo doň doplniť, prípadne záujem priamo pomáhať, určite mi píšte, budem sa obrovsky tešiť 🙂 Prajem krásny deň 🙂 #pomoc #novinka

    #novinka #nalepky #huraaaa Žlté smajlíky dostávajú súrodencov 🙂 Dnes máte exkluzívnu možnosť doplniť ich našimi vlastnými nálepkami. Stačí ísť do skupiny Hlášky našich detí (tu: https://www.modrykonik.sk/group/4178/detail/) a vyskúšať si ich. Zatiaľ ich je 9, no ak sa vám zapáčia, môže ich byť aj nekonečno a kdekoľvek na stránke 🙂 #3xhuraaaa

    #samsung #novinka #akcia
    Aj vy si plánujete mamičky kupovať novú práčku alebo chladničku? Samsung má pre vás skvelúúúúúú AKCIU pri ktorej vám v hotovosti vrátia až do 200€.
    Viac o akcii nájdete na linku: https://www.samsung-bonus.eu/sk/bonusove-akcie/...

    Kúpiť práčku alebo chladničku za ktorú vám vrátia peniažky je také INTELIGENTNÉ!!!!!

    #samsung #novinka #akcia
    Aj vy si plánujete mamičky kupovať novú práčku alebo chladničku? Samsung má pre vás skvelúúúúúú AKCIU pri ktorej vám v hotovosti vrátia až do 200€.
    Viac o akcii nájdete na linku: https://www.samsung-bonus.eu/sk/bonusove-akcie/...

    Kúpiť práčku alebo chladničku za ktorú vám vrátia peniažky je také INTELIGENTNÉ!!!!!

    #novinka #app Odteraz si môžete priamo v našej mobilnej aplikácii pre #apple aj #android nastaviť, aký typ notifikácií chcete a nechcete na telefónoch dostávať. Viď "Upozornenia v telefóne".

    martinjasen
    19. nov 2012    Čítané 0x

    Mriežka "#" a vyhľadávanie pomocou mriežky

    Mriežka je znak na klávesnici pod číslovkou 3 a vyzerá takto: "#". Skratka ako napísať "#" je - pravý Alt + X = #

    Čo sa dá s "#" robiť?

    Funguje to podobne ako používanie "@", avšak robí to niečo iné 🙂 Ak do vašich krátkych správ, popisov albumov a článkov vložíte znak "#" a bez medzery za ním slovo, napr. #kocik   #rozpravka   #tehotenstvo   #20tt. Tento text sa po zverejnení stane odkazom, na ktorý môžete kliknúť a zobrazia sa vám všetky príspevky, ktoré to tiež obsahujú.

    Vyskúšajte si kliknúť napr. #bazar (už som to pridal do viacerých svojich príspevkov).

    Ako vám "#" pomôže?

    Tým, že "#" budete používať vo vašich príspevkoch, vytvoríte jednoduchý spôsob vyhľadávania podľa kontextu. Vložte do vyhľadávania vo fotoblogoch #bazar a hneď máte príspevky, ktoré sa týkajú bazáru. Samozrejme, ak to niekto do svojho príspevku nepridá, tak to tam nebude, preto je dôležité, aby ste to používali často a čo najviac z vás.

    Inšpirácie ako mriežku používať

    Napríklad príspevok vo fotoblogu sa týka:

    Neexistujú obmädzenia v tom, ako to používať. Záleži iba od vašej kreativity a od toho, či to začnú používať aj ostatní.

    Ako mriežku správne používať

    • Pri vytváraní používajte slovenské slová bez diakritiky. Nie je to podmienka, je to však zrozumiteľnejšie.
    • Mriežky nevkladajte do nadpisu albumu alebo článku, tam to nefunguje.
    • Nepoužívajte loginy užívateľov.
    • Slovo s mriežkou musí byť oddelené medzerami _#dom ("_"= medzera).
    • Vyberajte kratšie a všeobecnejšie slová, aby ich mohlo používať čo najviac ľudí.

    Martin Ďurina

    Asmira Team