katarinka26
    25. jan 2017    Čítané 276x

    Vitamíny dôležité pre vývoj spermií

    Spermie potrebujú byť fit a v sile, preto je jednoznačné, že potrebujú dobrú výživu. Nedá sa poprieť, že správna výživa je tým momentom, ktorý podporuje aj mužskú plodnosť a v niektorých prípadoch vie pomôcť riešiť určité typy neplodnosti.

    Povedzme si na rovinu, že muži sú vo väčšine prípadov naozaj lajdáci, čo sa týka zdravého a vyváženého stravovania. Preto prinášam zopár tipov na vitamíny, ktoré majú veľký vplyv na tvorbu spermií a celkovo mužskú plodnosť.

    Vitamín C

     Zaujímavú štúdiu o vplyve výživy na spermie potvrdzujú nádejné výsledky: 27 mužov s neplodnosťou, ktorej príčina bola v dôsledku aglutinácie (zhlukovania) spermií. Títo muži boli rozdelení do dvoch skupín: 20 z nich dostávalo doplnkový vitamín C, vápnik, magnézium a mangán, druhá skupina nič. Po 60 –tich dňoch manželky všetkých mužov s doplnkami výživy boli tehotné – kým z druhej skupiny ani jedna. (Harris, W., T. Harden and E. Dawson, 1979, Apparment effect of ascobic acid medication on semen metal levels. Fert. Steril. 32.456-45) Iba v priebehu týždňa týmto mužom vzrástol počet spermií pri podávaní čistého vitamínu C v priemere o 140%

    Selén

    Selén ničí voľné radikály, ktorý zabezpečuje mobilitu spermií a dostatočne pevné bičíky, jeho denný príjem však nesmie prekročiť 300 mcg, nakoľko je toxický.

    Zinok

    Ďalšou dôležitou látkou pomáhajúcou mužom je zinok, je nevyhnutná na tvorbu testesterónu v semenníkoch - nedostatok zinku môže spôsobiť zníženú hladinu testosterónu. Zinok podporuje tvorbu spermií.

    Chróm

    Nedostatok chrómu spôsobuje neplodnosť alebo znížený počet spermií

    B-komplex - predovšetkým vitamín B12 je dôležitý pre mužskú plodnosť. Jeho nedostatok môže spôsobiť pokles počtu a zníženie pohyblivosti spermií.

    Vitamínu E

    Jeden z kľúčových vitamínov pre správny vývoj spermií, zvyšuje pohyblivosť spermií a zlepšuje ich schopnosť preniknúť obalom vajíčka.

    Koenzýmu Q10

    Obzvlášť dôležitý u mužov nad 40 rokov, u ktorých zásoba tohoto koenzýmu klesá, tento koenzým podporuje tvorbu spermií a je dôležitý pre správnu pohyblivosť a funkciu spermií, zvyšuje rýchlosť ich progresívneho pohybu.

    Omega-3 mastné kyseliny

    Tieto mastné kyseliny sú dôležité pre správne fungovanie celého organizmu, podporujú správne prekrvenie genitálií a produkciu spermií. Pomáhajú telu zvládať zápalové procesy.

    Vitamín A

    Vitamín A je zodpovedný za tvorbu výstelok v organizme. Práve on je zodpovedný aj za výstelkové bunky semenotvorných kanálikov semenníkov – a z týchto buniek sa vytvárajú spermie.Muži sú citlivejší na úbytok vitamínu A ako ženy, a jeho nedostatok môže spôsobiť rôzne stupne atrofie (zmenšenia normálnej veľkosti) semenných vačkov a prostatickej žľazy. Ďalším dôsledkom je degenerádia semenotvorných kanálikov, zmenšenie objem semennej tekutiny a zníženie množstva, pohyblivosti a kvality spermií.

    Žen-šen

    Žen-šeň má silné regeneračné a povzbudzujúce účinky, podporuje potenciu a plodnosť.

    Ani používanie všetkých týchto výživových doplnkov, správna životospráva a vylúčenie škodlivín neprinesú zázraky za jeden deň. Spermia totiž potrebuje dva mesiace na to, aby úplne dozrela.

    Zdroj : internet 

    #sutaz Dnes je posledny den kedy sa mozete zapojit do sutaze #moje_srdce_patri_rodine #jamieson jednou z cien su Omega 3 od Jamieson . #omega_3

    #sutaz ...a sutazime o Omega 3 od Jamieson v sutazi #moje_srdce_patri_rodine #jamieson #omega_3

    Jamieson Omega Red Super Krill sa premenoval na Jamieson Omega Complete™. Obsahuje iba najčistejšie a najsilnejšie Omega-3 nenasýtené mastné kyseliny. Omega Complete™ má rovnaké výhody, ľahko prehĺtateľné kapsuly bez rybacej pachute. #omega_3 #jamieson #super_krill #srdce

    #sutaz Prečo súťažíme v súťaži #moje_srdce_patri_rodine #jamieson o Omega 3 Select mini? Lebo právem Omega 3 sú úžasnou odmenou pre naše "fyzické" srdce, znižujú zlý cholesterol, triglyceridy a znižujú krvný tlak. Zabraňujú zrážaniu krvných doštičiek, a tým ich ukladaniu na cievnych stenách. Tak ak chcete takto úžasne odmeniť svoje srdiečko, či srdiečko svojho blízkeho zapojte sa do srdiečkovej jamieson súťaže.
    #jamieson #omega_3 #srdce

    #sutaz Aj zdravu cenu od Jamieson mozete ziskat v sutazi #moje_srdce_patri_rodine #jamieson #omega_3

    #srdce Už 2 kapsuly Omega 3 denne môžu výrazne redukovať cholesterol a prispieť k zdraviu vášho srdca.
    #jamieson #omega_3 #cholesterol

    #sutaz O taketo krasne srdieckove ceny sutazime v sutazi #moje_srdce_patri_rodine #jamieson 💙💙💙 #jamieson_vyhry_od_srdca #curaprox #bubchen #omega_3

    (3 fotky)

    #sutaz A sutazime aj o Omega 3 Select mini od Jamieson v sutazi #moje_srdce_patri_rodine #jamieson #omega_3

    #sutaz A sutazime o taketo krasne srdieckove ceny v sutazi #moje_srdce_patri_rodine #jamieson 💙💙💙 #jamieson_vyhry_od_srdca #curaprox #bubchen #omega_3

    (3 fotky)

    #srdce Pozitívne účinky omega – 3 esenciálnych mastných kyselín na zdravie srdca potvrdzujú štúdie, ktoré vlastnosti omega – 3 esenciálnych kyselín sledujú už viac ako tridsať rokov.
    Výživové doplnky Jamieson poskytujú bohatý zdroj omega – 3 mastných kyselín vysokej čistoty zabezpečený procesom mikrodestilácie. Každý produkt spĺňa najnáročnejšie štandardy bezpečnosti, čistoty a účinnosti, keďže prechádza najmenej 360 krokmi kontroly kvality.
    Omega-3 rybí olej má protizápalové vlastnosti, ktoré poskytujú úľavu pri reumatoidnej artritíde – zmierňujú opuchy kĺbov, priaznivo pôsobia pri psoriáze a ekzémoch, podporujú mozgovú činnosť, zdravie kardiovaskulárneho systému a správne fungovanie nervového systému.
    Jamieson zdroje rybích olejov pochádzajú z južnej časti Tichého oceánu pri oblasti Peru. Táto oblasť je domovom najlepších svetových zdrojov olejov používaných vo výživových doplnkoch s omega-3. Tieto rybie oleje sa získavajú zo starostlivo vybraných, malých druhov rýb, ktoré sa živia planktónom. Z olejov sa odstránia všetky stopy znečisťujúcich látok a kovov, čím sa zachovávajú najprísnejšie normy čistoty.
    #jamieson #omega_3

    #sutaz A o taketo srdieckove ceny sutazime v sutazi #moje_srdce_patri_rodine #jamieson 💙💙💙
    #jamieson_vyhry_od_srdca #curaprox #bubchen #omega_3

    (3 fotky)

    #sutaz V novej sutazi #moje_srdce_patri_rodine #jamieson si mozete zasutazit o tieto super ceny. #bubchen #omega_3 #curaprox

    (3 fotky)

    #sutaz Cenou v súťaži #moje_srdce_patri_rodine #jamieson sú Jamieson Omega 3 Select mini, aby srdiečko správne bilo. Omega 3 mini od Jamieson obsahujú esenciálne mastné kyseliny získané zo sardiniek, makrel a sardel, v ľahko prehĺtateľných mäkkých mini kapsulách. DHA prispieva k správnej činnosti mozgu a k dobrému zraku. EPA a DHA podporujú optimálnu činnosť srdca. Viac o priaznivých účinkoch omega 3 sa dočítate #omega_3
    #jamieson_vyhry_od_srdca

    Sme zdraví natoľko, nakoľko je zdravé naše srdce a cievy!
    #srdce #jamieson #omega_3

    #srdce Pozitívne účinky omega – 3 esenciálnych mastných kyselín na zdravie srdca potvrdzujú štúdie, ktoré vlastnosti omega – 3 esenciálnych kyselín sledujú už viac ako tridsať rokov.
    Výživové doplnky Jamieson poskytujú bohatý zdroj omega – 3 mastných kyselín vysokej čistoty zabezpečený procesom mikrodestilácie. Každý produkt spĺňa najnáročnejšie štandardy bezpečnosti, čistoty a účinnosti, keďže prechádza najmenej 360 krokmi kontroly kvality.
    Omega-3 rybí olej má protizápalové vlastnosti, ktoré poskytujú úľavu pri reumatoidnej artritíde – zmierňujú opuchy kĺbov, priaznivo pôsobia pri psoriáze a ekzémoch, podporujú mozgovú činnosť, zdravie kardiovaskulárneho systému a správne fungovanie nervového systému.
    #omega_3 #jamieson

    Firma Jamieson Laboratories získava hodnotné omega-3 esenciálne mastné kyseliny zo studenovodných rýb žijúcich v oblasti, kde sa stretávajú vody Severného ľadového oceánu a Tichého oceánu. Extrahujú sa výhradne z malých rýb, ako sú sardinky a ančovičky, ktoré sa živia planktónom – vďaka tomu sú zdrojom vysoko čistých omega-3 mastných kyselín. Bez obsahu ťažkých kovov. Pretože čistota zdrojov je neoceniteľná.
    #jamieson #omega_3

    katarinka26
    5. feb 2016    Čítané 32x

    Omega 3 a zdravé srdiečko

    Omega-3 esenciálne mastné kyseliny poskytujú potrebnú výživu pre srdce. Nájdete ju v ľanových semienkach, vlašských orechoch, sójových bôboch a rybách studených vôd ako losos, makrela, sardinky.

    Najvýraznejšie liečebné prínosy Omega-3 prináležia 2 zložkám EPA (kyselina eikozapentaénová) a DHA (kyselina dekozahexaénová), ktoré sú koncentrované v rybom oleji. Okrem podpory mozgu, očí a imunitného systému, EPA a DHA sú spojené s výskumom na zníženie rizika kardiovaskulárnych ochorení.

    Na základe štúdie sa predpokladalo, že margarín by mohol byť základom Omega výživy. Hypotéza zlyhala kvôli niekoľkým príčinám. Množstvo a kvalita sú životne dôležité pre dosiahnutie zdravia a na to je potrebná Omega-3. Margarín sám o sebe nie je zdrojom Omega-3. Niektoré produkty sú obohatené o Omega-3 rybí olej ale tie sú ďalej spracovávané neprirodzeným spôsobom, obsahujú umelé farbivá a chemické konzervačné látky.  

    Nie je možné, aby bol margarín poskytovaný v terapeutických dávkach. Účastníci tejto štúdie konzumovali iba polovicu odporúčanej dennej dávky a množstvo prekročilo hranicu pre optimálne zdravie.

    Margarín obsahuje aj niektoré nasýtené tuky. Účastníci štúdie boli vyzvaní k požitiu margarínu 3-4 krát denne spolu s pečivom. Priamo sa im zvýšila hladina tuku v krvi.

    Vedci z Kalifornskej univerzity, oddelenie pre výživu, sa zamerali na základné mechanizmy kardio-ochranného účinku Omega-3. Z dostupných údajov vyplýva, že tieto zdravé tuky znižujú zápal, regulujú hladinu lipidov v krvi a znižujú hladinu triglyceridov. Hrajú dôležitú úlohu v prevencii arteriálneho blokovania. Omega-3 mastné kyseliny podporujú plynulý tok krvi cez cievy a podporujú pravidelný srdcový rytmus.

    Na základe existujúcich štúdií, Americká asociácia kardiológov odporúča každému zjesť dve porcie ryby každý týždeň, okrem iných potravín bohatých na Omega-3 mastné kyseliny. Pre ľudí s ochorením srdca, Americká asociácia kardiológov odporúča 1g EPA plus DHA denne, najlepšie z tučných rýb. Ak máte zvýšenú hladinu triglyceridov, Americká asociácia kardiológov odporúča 2g až 4g EPA plus DHA denne, pod vedením praktického lekára.

    Na dosiahnutie optimálneho zdravia srdcovej výživy užívajte denne 2 až 3 kapsuly vysoko-kvalitného doplnku výživy Omega-3 mastnej kyseliny. Vždy si vyberajte produkty s Omega kyselinami vyrobené z rýb, ktoré sú očistené od znečisteného životného prostredia a nečistôt.

    http://www.pharmshop.sk/produkty/vitaminy-mineraly-a-vyzivove-doplnky/omega-kyseliny-a-esencialne-mastne-kyseliny.html#breadcrumbles

    Vedeli ste? Omega 3 sa nazývajú esenciálne mastné kyseliny, pretože napriek tomu, že vaše telo ich nevie produkovať, sú nevyhnutné pre dobré zdravie. Jamieson vám tento denný príjem pomôže dodržať a to odporúčanou denno dávkou omega-3-ky bez strachu z intoxikácie ťažkými kovmi.
    #jamieson #omega_3
    http://www.pharmshop.sk/produkty/vitaminy-miner...

    #akcia Do 29.2. si môžete kúpiť v lekárňach Dr. Max v akcii vitamíny Prenatal a Kyselinu listovú.
    #prenatal #kyselina_listova #omega_3

    Krill olej preukázateľne zlepšuje kardiovaskulárne zdravie. Z vyhodnotenia klinickej štúdie so 120 pacientmi s mierne zvýšenou až vysokou hladinou cholesterolu vyplýva, že krill olej jednoznačne znížil celkovú hladinu cholesterolu o 13%, LDL cholesterol o 32% a triglyceridy o 11%. Hladinu HDL cholesterolu pomohol zvýšiť o 44%. http://www.pharmshop.sk/produkty/vitaminy-miner...
    #omega_3 #superkrill #jamieson

    Vysoký krvný tlak nebolí. Tento tichý zabijak však môže spôsobiť infarkt myokardu, mozgovú porážku, ochorenie srdca a obličiek. Prevezmite kontrolu nad svojím zdravím a urobte niečo pre svoje srdce. Pravidelná kontrola krvného tlaku odhalí včas príznaky srdcovo-cievnych ochorení, akými sú vysoký krvný tlak a srdcová arytmia. #jamieson #omega_3 #srdce

    Kostym na zajtra pripraveny a Katus pribalila Omega, ze ona bude liecit zvieratka a deti v skolke s , lebo ze su dobre a zdrave 😁. Asi vdaka nim je mudra ako radio 😁 #jamieson #omega_3

    Omega RED Super Krill má všetky benefity rýb pre vašu zdravú výživu. 500 mg 100% čistého oleja z antarktických kôrovcov na podporu zdravia srdca a účinnú redukciu bolesti spojenej s osteoartritídou. V malých, ľahko prehĺtateľných mäkkých kapsuliach s vysokou vstrebateľnosťou a bez rybacej pachute. Unikátna forma fosfolipidov zabezpečuje vysokú biologickú dostupnosť.
    http://www.pharmshop.sk/produkty/vitaminy-miner...
    #jamieson

    #akcia Od dnes do 29.2. si môžete kúpiť v lekárňach Dr. Max v akcii vitamíny Prenatal a Kyselinu listovú.
    #prenatal #kyselina_listova #omega_3