Nakoľko mi bol pôvodný príspevok nahlásený a zmazaný, s dovolením admina Modrého koníka ho môžem opätovne uverejniť. Chcem sa poďakovať aj takýmto osobám, veď bez týchto situácii by sa človek nikam nepohol, nič by sa nenaučil a nesnažil sa robiť veci lepšie.

    #aromaterapia #esencialneoleje #esencie #zdravie #zdraviezprirody #totoniejepredaj #totoniejeponukasluzieb #prirodnalekarnicka

    V dnešnom článku vám predstavím oleje vhodné pre deti. Každá mama sa snaží pre svoje dieťa robiť len to najlepšie a keď príde na rad taký soplík, tak s ním prichádza aj kolotoč odsávania,kvapkania kvapiek do nosa, celodenné čajovačky. Ja vám predstavím oleje plné nádherných vôní a dozviete sa o ich účinkoch, ako môžete pomocou nich tento boj skrátiť o nejaké tie dni. Ja hovorím, že každý deň , o ktorý sa mi skráti choroba je deň k dobru 🙂 príjemné čítanie a nasávanie vedomostí o posilnení imunity a voňavej liečby 🙂

    Najskôr si predstavíme zoznam esenciálnych olejov, ktoré sú pre tie najmenšie detičky vhodné (od 6 mesiacov):
    Borovica,Bergamot, Cédrové drevo, Citrón, Citronela,Cyprus, Fenikel, Grep, Koriander, Kadidlo, Levanduľa, Mandarínka, Myrha, Neroli, Pomaranč, Palmarosa, Ruža, Ružové drevo, Rumanček, Santalové drevo, Slamienka, Tea tree.

    Podľa mňa sú tieto oleje ,,must have " a hneď vám k nim budem aj písať prečo. Sú to :

    Borovica
    Má antiseptický účinok v dýchacích a močových cestách a v pečeni. Stimuluje činnosť kôry nadobličiek. Používa sa na krčné, pľúcne a nosné infekcie, zápaloch dutín a priedušiek,kašli,astme a bronchitíde.
    Pomáha pri nachladnutí a chrípke, čistí pľúca od hlienu. Zmierňuje zápaly močového ústrojenstva. Okrem toho je výborným pomocníkom pri reume, boľavých svaloch a kĺboch, posilňuje nervy a zlepšuje náladu. Prináša pocit vitality, vštepuje pozitivitu a obnovuje sebadôveru.

    Citrón
    Jeden z najlepších stimulantov imunitného systému. Zlepšuje tvorbu bielych krviniek, riadi látkovú výmenu, posilňuje nervový systém. Je antiseptický a ničí baktérie, čistí krv,obličky, pečeň, žlčník a brušnú slinivku. Zlepšuje pružnosť žíl, udržuje pružnosť tkanív a spomaľuje proces starnutia. Znižuje krvný tlak, čistí pokožku. Je to silné antivirotikum, pôsobí proti parazitom a baktériám, je výborný pri tráviacich ťažkostiach ( výborný pri tehotenských nevoľnostiach) , pomáha pri infekcii močových ciest. Je jedným z najsilnejších olejov na detoxikáciu organizmu, pomáha pri nachladnutí a chrípke. Možno ho využiť aj pri drobných poraneniach.

    Kadidlo
    Zmierňuje zápaly, pomáha normálnej činnosti srdca a harmonizácii cholesterolu v krvi, prispieva k zdraviu kĺbov, reprodukčného i dýchacieho systému.
    Pri respiračných ochoreniach pomáha pri vykašliavaní, čistí vzduch, pôsobí silne protivírusovo, antibakteriálne a je výborný proti plesniam. Stimuluje imunitu a pomáha nabudiť samouzdravovacie procesy v tele. Upokojuje nervovú sústavu a pomáha pri depresiách a úzkosti.
    Kadidlových olejov je veľa druhov a podľa mňa je tento olejček doslova dar od boha.

    Levanduľa
    Ukľudnuje centrá v mozgu a chrbtici, zmierňuje kŕče, posilňuje srdce a ukľudnuje srdcové nervy, lieči rany každého druhu, popáleniny, tíši bolesť a urýchľuje regeneráciu pokožky. Prispieva k hlbokej relaxácii a pomáha navodiť zdravý spánok. Používa sa na ekzémy, má protiplesňové vlastnosti, čistí pokožku a zmierňuje začervenanie a podráždenie. Používa sa na zmiernenie jemných vrások a strií. Napomáha normálnemu tráveniu a funguje ako výborný repelent.

    Tea tree
    Tento olejček má širokospektrálne využitie. Je oceňovaný ako silne antivirotický, antibakteriálny, antiseptický a protiplesňový olej. Pomáha pri ekzémoch, psoriáze, ranách (aj pooperačných),popáleninách,podráždenej pokožke a štipnutí hmyzom. Lieči afty, bradavice, ďasná a zuby, príušnice, používa sa pri infekciách dýchacích ciest, kašli, chrípke, nachladnutí,zápale priedušiek, uší. Používa sa na črevnú virózu, zápal močového mechúra. Má posilňujúci účinok na pľúca, srdce a nervový systém. Neutralizuje živočíšne jedy ( osy, včely, komáre....)

    Rumanček
    Je to silný antioxidant, zvyšuje imunitu. Veľmi dobre hojí pokožku, popáleniny, jazvy, rany ... Uľavuje od bolesti a podporuje liečenie. Používa sa pri zápche, kŕčoch, opuchoch a zápaloch ďasien. Zmenšuje podráždenosť a nervozitu, tíši hnev, pomáha pri depresii, úzkosti a ADHD, je vynikajúci pri nespavosti.

    Pomaranč
    Ukľudnuje nervy, pri difuzovaní uľahčuje zaspávanie, posilňuje srdce, ničí baktérie. Je nápomocný pri kolikách a bolesti brucha. Je jeden z najlepších olejov na zažívacie ústrojenstvo. Optimalizuje srdcovú činnosť a vysoký tlak. Je povznášajúci a je výborný na upokojenie (nielen) detskej psychiky.

    Pri používaní olejov je potrebné pozorovať reakcie. U detí do 6 rokov nie je vhodné používať eukalyptus a mätu. Oleje výborne fungujú spolu, preto skúšajte kombinovať 2-3 druhy olejov, ktoré majú podobné účinky. Pri potieraní olejov na kožu sa musia vždy zriediť v nosnom oleji ,o správnej koncentrácii sa treba vždy poradiť s aromaterapeutom.