baska_zet
    Správa bola zmenená    20. júl 2022    

    #aromaterapia #esencialneoleje #esencie #zdraviezprirody #zdravie #repelent #deti

    S letom prichádza okrem dovolenkovej sezóny aj sezóna komárov,kliešťov a iných dotieravých kamošov 🙂 Ako si vyrobiť domáci repelent? Spôsobov je viac, ja vám predstavím moje 2 najobľúbenejšie . Prvý spôsob je v olejovom základe. Nosičom môže byť akýkoľvek nosný olej, no ja odporúčam Nimbový, tento olej je sám o sebe repelent a hmyzákov pekne odpudzuje , keď pridáte správne eo, máte repelent ako vyšitý. Príprava je jednoduchá a takto namiešaný repelent má dlhší účinok, dokonca sa môže aplikovať aj na kožu zvieratiek ( eo vyberáme podľa vhodnosti) a im vydrží pôsobiť aj niekoľko dní. Jediná nevýhoda je, že pri kontakte s oblečením sa veci zamastia, preto takto miešaný repelent dávam hlavne v lete na členky, zápästia a za uši, kde nepríde do kontaktu s oblečením . Druhý spôsob je tiež jednoduchý, stačí vám levanduľová alebo rozmarínova esenciálna voda a vhodné eo.Tento repelent sa môže striekať aj na oblečenie, aj na telo. Pred použitím ho treba riadne pretrepať.
    Repelent si môžete namiešať aj pre konkrétny druh hmyzu, na každý totiž pôsobia mnoho krát iné eo. Ja osobne mám najradšej tieto oleje a detičky sú chránené perfektne. Sú to levanduľa, céder, klinček a citronela. Najčastejšie robím práve ten na vodnej báze, aplikácia je rýchla a príjemne osvieži.
    Tak čo, skúsite si niečo namiešať aj doma?

    martinjasen
    5. mar 2013    Čítané 0x

    Označovanie príspevkov v skupinách

    Ak si chcete príspevky v skupinách zatriediť tak, aby ste rýchlo našli tie, ktoré vás práve zaujimajú, začnite s ich označovaním.

    Čo znamená označovať príspevky?

    Označiť príspevok znamená priradiť k nemu kľúčové slovo, ktoré vystihuje jeho kontext (to, o čom je). Predstavte si to ako zásuvky, kde si ukladáte veci podľa toho, že sú v niečom rovnaké. Tu sú bodičká, tam sú košielky, hentam svetríky.

    Pozrite sa na príklad zo skupiny Varíme zdravo a chutne nielen pre detičky (trošku ju pri tej príležitosti spropagujeme)

    Toto sú príspevky o polievkach - #polievka
    Toto sú príspevky o nátierkach - #natierka
    Toto sú príspevky, kde je špenát - #spenat

    Ako to vyzerá naživo si musíte pozrieť priamo v skupine.

    Ako označovať príspevky?

    Asi to už tušíte. Stačí, ak do samotného príspevku, alebo komentáru k príspevku, napíšete # (mriežku) a bez medzery kľúčové slovo.

    To sa po zverejnení zmení na označenie - klikatelnú linku. Ak na ňu kliknete, zobrazia sa vám všetky príspevky s danym označením.

    Kde označené príspevky nájdem?

    Zoznam označených príspevkov v skupine nájdeš v pravej časti pod členmi skupiny. Zobrazovať ich budeme od tých najčastejšie používaných. Zobrazíme vám aj počet, koľko príspevkov je s daným označením.

    Ako správne označovať príspevky

    • medzi # a kľúčovým slovom nemôže byť medzera (#polievka)
    • kľúčové slová píš v nominatíve jednotného čísla (slovo neskloňuj). Napr. polievka, nie polievky; špenát, nie špenátový; Košice, nie Košiciach
    • ak chceš viacslovné označenie, nevkladaj medzi slová medzeru napr. #banskabystrica

    Ako písať "#" (mriežku)

    Skratka ako napísať "#" je:

    Windows (SK klavesnica) - pravý Alt + X
    OS X (Mac) (SK klavesnica) - pravý Alt + 3

    Asmira Team