Cesnakovo slaninový posúch. #cesnak #slanina #posuch
250g hladkej múky
250g polohrubej múky
350-400ml mlieka
2PL Hera maslová
1/2 kocky droždia
3-4 zemiaky uvarené v šupke a postrúhané na najmenšom očku na strúhadle
2 ČL soli
2ČL cukru
1vajce
celá rasca
slanina
na cesnakovú pastu: hlavička cesnaku, soľ, 2PL roztopenej Hery maslovej
Kto má pekárničku, dá do nej suroviny a zapne program cesto, kto nemá, urobí klasické kysnuté cesto. Vykysnuté cesto prenesieme na vymastený plech a urovnáme. Potrieme roztopenou Herou a posypeme celou rascou a slaninkou nakrájanou na drobné kocky. Necháme ešte podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre na cca 200°. Zatiaľ si roztopíme Heru maslovú a očistíme hlávku cesnaku. Po vybratí z rúry Heru maslovú rozmiešame so soľou a pretlačeným cesnakom a potrieme posúch.
1. Recept: Karfiólové bryndzáky
Celá finta je v tom, že si halušky spravíme s karfiolu. Pozor len, aby ste ho nerozvarili. Pre mňa ideál, taký al dente. Tak vám aj viac vitamínov v surovom strede ostane a nebudete jesť blato.
#ingrediencie 2 osoby:
#karfiol 400g (1 hlava)
#bryndza (150g)
#kysla #smotana (150g)
#slanina (100g)
Očistite karfiól a nalámte alebo narežte kúsky ako halušky.
Uvarte ho v horúcej slanej vode 5 minút AL dente.
Popražte slaninu a ak chcete, tak aj cibuľku.
Zmiešajte bryndzu s kyslou smotanou.
Buchnite na teplý, ale s kuchynskou servítkou vysušený karfiol.
Prelejte s popraženou slaninou a cibuľou.
Servírujte kľudne aj s rukolou alebo listovým šalátom.
#recept #halusky #zdravyrecept #chudneme #paleo #obed #vecera