Cesnakovo slaninový posúch. #cesnak #slanina #posuch
    250g hladkej múky
    250g polohrubej múky
    350-400ml mlieka
    2PL Hera maslová
    1/2 kocky droždia
    3-4 zemiaky uvarené v šupke a postrúhané na najmenšom očku na strúhadle
    2 ČL soli
    2ČL cukru
    1vajce
    celá rasca
    slanina
    na cesnakovú pastu: hlavička cesnaku, soľ, 2PL roztopenej Hery maslovej
    Kto má pekárničku, dá do nej suroviny a zapne program cesto, kto nemá, urobí klasické kysnuté cesto. Vykysnuté cesto prenesieme na vymastený plech a urovnáme. Potrieme roztopenou Herou a posypeme celou rascou a slaninkou nakrájanou na drobné kocky. Necháme ešte podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre na cca 200°. Zatiaľ si roztopíme Heru maslovú a očistíme hlávku cesnaku. Po vybratí z rúry Heru maslovú rozmiešame so soľou a pretlačeným cesnakom a potrieme posúch.

    1. Recept: Karfiólové bryndzáky

    Celá finta je v tom, že si halušky spravíme s karfiolu. Pozor len, aby ste ho nerozvarili. Pre mňa ideál, taký al dente. Tak vám aj viac vitamínov v surovom strede ostane a nebudete jesť blato.

    #ingrediencie 2 osoby:

    #karfiol 400g (1 hlava)
    #bryndza (150g)
    #kysla #smotana (150g)
    #slanina (100g)

    #postup

    Očistite karfiól a nalámte alebo narežte kúsky ako halušky.
    Uvarte ho v horúcej slanej vode 5 minút AL dente.
    Popražte slaninu a ak chcete, tak aj cibuľku.
    Zmiešajte bryndzu s kyslou smotanou.
    Buchnite na teplý, ale s kuchynskou servítkou vysušený karfiol.
    Prelejte s popraženou slaninou a cibuľou.
    Servírujte kľudne aj s rukolou alebo listovým šalátom.
    #recept #halusky #zdravyrecept #chudneme #paleo #obed #vecera