veronique2508
    16. jún 2019    Čítané 870x

    VÝZVA Buďme zdravé ženy ♥

    Sme také, aké sme. A tak je to najlepšie. Silné, akčné, milujúce, proste Superženy. Každá z nás je iná a predsa taká jedinečná. No napriek našej úžasnej sile môžeme občas naraziť na svoju krehkosť a musíme tak bojovať o to najvzácnejšie – naše zdravie. Všetko sa môže v okamihu rozbiť na márne kúsky. Verte, že cítiť sa dobre nestačí. Preto spoznajme skutočnú pravdu o svojom ženskom zdraví.

    V tomto nádhernom mesiaci lásky je 1 deň špeciálne venovaný aj nášmu zdraviu. Počuli ste už o Medzinárodnom dni akcii pre zdravie žien? Už 32 rokov si 28. mája celý svet pripomína dôležitosť zdravia nežného pohlavia, právo na život, zdravie, rozvoj, dôstojnosť, rešpekt, slobodu a právo ženy rozhodnúť sa pre rodinu.

    Prijmi spolu so mnou výzvu "Buďme zdravé ženy" a urob (nie iba v tomto mesiaci) niečo pre svoje zdravie. Stačí ak:

    • do skupiny Ženské veci alebo na svojom profile pridáš príspevok, v ktorom nám ukážeš, čo pre teba znamená byť ZDRAVÁ ŽENA a čo robíš pre seba a svoje zdravie,
    • sleduj môj profil,
    • nezabudni na povinné označenie hashtagom #somzdravazena a #zenskeveci.

    Výzva štartuje dnes 28. mája a potrvá až do 16. júna.

    17. júna vyžrebujem 1 z vás, ktorá získa krásnu cenu – set LBC cytológie, a jednu špeciálnu cenu – balíček darčekových predmetov, ktorú odovzdáme najaktívnejšej žene našej výzvy .

    Milé ženy, matky, dcéry, manželky, partnerky. Kvôli nám, pre naše zdravie a pre naše rodiny nezanedbávajme dôležitosť preventívnej prehliadky. Buďme ZDRAVÉ ŽENY. Naplánujme si čas aj pre seba a svoje ženské zdravie ♥️. Robme správne rozhodnutia v správnej chvíli. Veľmi sa teším na všetky vaše originálne príspevky.

                 S pozdravom,

                                  Veronika ♥️

                                                   štatút výzvy Buďme zdravé ženy

    veronique2508
    14. jún 2019    Čítané 457x

    Moja skúsenosť s testom na Oneskorenú potravinovú alergiu IgG na 22 základných potravín

    Neskúsiš, nevieš. To je pravda odveká. A preto som skúsila. Moja zvedavosť ma priviedla do nového odberového centra laboratórií Medirex. Chcela som si v pohodlí domova, na vlastnej kvapke krvi, vyskúšať absolútnu diagnostickú novinku – test na oneskorenú potravinovú alergiu IgG – od jednotky v laboratórnej diagnostike na Slovensku. Hlavne som však chcela poznať dôležitú odpoveď na otázku, či je alebo nie je práve oneskorená potravinová alergia IgG jednou z možných príčin mojich problémov s pleťou, trávením, migrénou či častými ženskými zápalmi.

    Aj keď ste si už o oneskorených potravinových alergiách na mojom blogu prečítali už nejeden príspevok, ja vám v tomto článku poviem viac o tom, aký je tento test naozaj, čo je súčasťou balenia, na čo si treba dať pri odbere krvi pozor, čo (ne)robiť, kedy a kde nájdete vaše výsledky vyšetrenia, ktoré konkrétne problematické potraviny možno odhaliť, aj prečo sa určite oplatí investovať do svojho zdravia.

    Ktoré potraviny je možné v rámci testu 22 Základných potravín vyšetriť?

    Zo zeleniny je to mrkva, paprika a paradajka, z ovocia ananás, pomaranč a banán; strukoviny a sójové bôby; mliečne produkty ako kravské mlieko, kozie mlieko a ovčie mlieko. Problematickou potravinou môže byť aj kuracie mäso, homáre, ryža, lepok, slepačie vajíčko, ďalej med, kvasnice, lieskové orechy a mandle, cesnak či vanilka.

    Čo je súčasťou balenia testu?

    Súčasťou testu na oneskorenú potravinovú alergiu IgG je prehľadný grafický návod, ako máte test zrealizovať, podrobný príbalový leták, žiadanka a obálka. Z osobnej skúsenosti vám odporúčam tieto ´návody na použitie´ pred samotným testovaním niekoľkokrát dobre prečítať.Nie preto, že by bol test povedzme to ´technicky náročný´, ale samotný odber má svoje špecifiká, na ktoré je dobré počas testovania nezabúdať. Ďalej v balení nájdete samostatne zabalenú odberovú súpravu určenú na odber kapilárnej krvi, ktorá obsahuje 2 alkoholové tampóny na dezinfekciu, 2 lancety na vpichnutie do prsta, 2 rýchloobväzy a kartičku na odber krvi.

    Ako na to?

    Celý proces realizácie vyšetrenia u vás doma je veľmi jednoduchý a určite sa ho nemusíte báť. Ak ste si podrobne prečítali návod, môžete vypísať žiadanku alebo si to pokojne nechajte aj na koniec. Hlavne sa napite vody, rozcvičte si ruky hoci aj na makarenu J, malú chvíľku nimi potraste, šúchajte, aby ste dobre stimulovali krvný obeh. Dôkladne si ich umyte mydlom a teplou vodou. Pracujte na čistej ploche stola a urobte si pohodlie. Neverili by ste, ale aj stres alebo akékoľvek menšie rozptýlenie môže spôsobiť, že krv, ktorú potrebujete na samotné testovanie, bude kvapkať pomalšie a celý proces bude pre vás mierne komplikovaný.

    Otvorte testovaciu kartičku. Vydezinfikujte si miesto vpichu, celú plochu bruška vášho prsta (ukazováka, prostredníka alebo prstenníka). Lancetu vpichnite zboku prsta, ideálne z tej strany, kde je jeho susedný prst. Takže, idete na to, no stress, vpich lancetou nebolí, skôr vás prekvapí, ako rýchlo to máte za sebou. Pozor, lanceta vystrelí iba raz, ak sa vám vpich nepodarí, budete musieť použiť druhú lancetu (teraz už viete, prečo sú v balení 2 kusy). Po vpichu dajte dlaň smerom nadol a prst masírujte už od dlane po celej jeho dĺžke, no nedotýkajte sa miesta, kde krv vyteká.

    Na testovacej kartičke je znázornených 6 malých kruhov. Práve do nich nechajte padnúť kvapku krvi, ideálne po celej ploche kruhu a nezabudnite, že krv máte iba nakvapkať, nikdy ju neotláčajte prstom ani nechytajte rukami zakrúžkované testovacie plochy kartičky. Práve možné znečistenie, pot či mastnota na povrchu rúk by mohli znehodnotiť testovaciu kartičku a test sa tak stáva pre ďalšie vyšetrenie nepoužiteľný. Správne vyplňte krvou najmenej 4 zo 6 kruhov. Na jeden krúžok budete potrebovať cca 2 kvapky. Kartičku nechajte dobre uschnúť, ideálne počas noci pri izbovej teplote. Určite ju nedávajte na slnko, nefúkajte do kartičky ani ju nefénujte.

    Po uschnutí vložte zatvorenú kartičku na odber krvi do plastového vrecúška, ktoré je súčasťou testu a vložte ho spolu s vyplnenou žiadankou do obálky s vopred vyplnenou adresou laboratória. Jediné, čo stačí urobiť, je napísať svoju adresu a obálku poslať poštou. Poštovné nehradíte vy, ale príjemca. A teraz už len stačí čakať na výsledky z laboratória. A pokračovanie? už čoskoro 🙂.