vevka02
    13. nov 2018    Čítané 151x

    Ako prileteli... tak aj odleteli 🙂

    Mali sme návštevu, priamo z vesmíru. Prišli zelení kamoši, že už sa na nás nevedia pozerať a chcú pomôcť. Tak som ich srdečne privítala a v krátkosti im povedala náš príbeh: Máme dve dcérky, 5-ročnú škôlkarku a 2-ročné tornádo v domácnosti.

    Odkedy chodí staršia dcérka do škôlky, vždy prinesie domov so sebou aj parťákov. Raz je to chalanisko soplík, neskôr kašlík. Samozrejme, príde aj horúčka a top bola celá parta... kiahne. Tie, samozrejme, chytila aj vtedy 5-mesačná a už to išlo dole vodou aj s ňou. Ich imunita dostala facku ako lusk a odvtedy sa zvŕtame v rytme bacilovej kapely. Ako správna matka som vyskúšala všetko: zdravú stravu, veľa pohybu a neobišla som ani vitamíny od výmyslu sveta a prišiel rad aj na Marťankov, ktorých som mala tiež možnosť vyskúšať. Keď prišiel balíček s vitamínmi, veľmi sme sa všetky potešili 🙂

    Presne podľa očakávaní, moje pokusné myšky zobrali testovanie s plnou vážnosťou a po raňajkách nacupitali do kuchyne a čakali na denný prídel.

    Testovali ochotne. Staršia mala cmúľacie cukríčky, ktoré krásne voňali ovocím a očividne ešte lepšie chutili. A mladšia mala vitamíny vo forme sirupu FUTURA, ktorý vôňou aj konzistenciou pripomínal nami milovanú detskú výživu (len teda s trochu vyšším obsahom cukru, na aký sme my zvyknutí).
    Oba druhy, či už cmúľacie tabletky alebo sirup, sú určené na dlhodobé užívanie, obsahujú vitamíny a minerály pre správny rast, prirodzenú podporu imunity a myslím si, že pri tak krátkom testovaní sme ich pozitívne účinky ešte nemohli naplno spozorovať. Tak to aj bolo, obe mi počas testovania dvakrát ochoreli.

    Ale nás to nezlomilo a testovali sme ďalej. Možno aj vitamíny nám pomohli chorobu poraziť rýchlejšie a jedine Marťankov mi počas chorôb zjedli bez odvrávania 🙂 Takže, ak máte problém do detí dostať hocijaké vitamíny, Marťankovia stoja za vyskúšanie 🙂

    No, a práve minulý týždeň sme zistili dôvod, prečo sa staršia hneď skamoší s úplne každým bacilom, ktorý ide čo i len okolo. Ani sa nemusí pri nás pristaviť. Dcérke diagnostikovali CELIAKIU ☹ Takže ideme bojovať spolu, kedže ju mám aj ja. Hádam ju v tom nenechám samú, babuľku moju.

    Táááákže, možno práve preto nám žiadne takéto vitamíny nikdy nepomohli. Nelkine tenké črevo ich hneď vyprevadilo. Ako do bruška prišli, tak aj odišli...

    lenkaajko
    12. nov 2018    Čítané 172x

    Marťankovo u nás doma...

    Tak, píšem vám záver, mamičky testovateľky, aj vy ostatné, čo ste sem nakukli a klikli, čo stvárame...

    Toto je naša rodinka. Ocinko Ajko - osobný tréner, maminka Lenka - snažiteľka naučiť sa všetko a detičky Ajuško - tvoriteľ a Lenka - princeznička.

    Do našej rodinky ešte patrí zajačik Nusy, mačička Tinka a kocúrik Kubko. Láskou nás zahŕňajú aj naše tiché rybky a korytnačka Gizka. Momentálne už 3 mesiace bojujeme aj s krtkom v záhrade, ale ten zatiaľ žiadne publikovateľné meno nemá 😂

    Prišli nám Marťankovia. Úplné nadšenie ako moje, tak aj dcérkine. Synček vtedy lebedil v škôlke a opäť vytváral nejaké neskutočné diela.

    No a teda po otvorení a rozbalení ochutnávka. Dcérka nevydržala počkať na bračeka, takže to bolo rýchle.

    Postreh?
    Marťankovia sú chutné vitamíny, aspoň naše detičky to tvrdia. Skúsila som ich aj ja a úplná pohoda. Jedla som už ďaleko hnusnejšie cmúľacie tablety a sirupy.

    Ak to má našim detičkám niečo dať, tak prečo nie.

    U nás sa už stal rituál, že bez Marťanka ráno ani na krok.

    Výsledok? Neviem, keďže sa testovalo v chladno-teplom a fúkacom počasí a detičky ochoreli, ale našťastie nič hrozné.


    Synček sa už z toho dostáva. On mal klasika - septembrový soplík a zatečenie a z toho kašeľ. Keďže mal aj plavecký, chodil z tepla do zimy. Noo, učil sa otužovať. Je toho dosť...

    Dcérka je silnejšia, držala sa celý čas. Dnes v noci však začala chrípkať na hlase. Idú jej zadné stoličky. Boli sme sa prejsť vonku, keď bol chladný vzduch, soplík jej zatiekol na hrdielko a hrdielko teraz bolí. No čo, troška poleží (zásadne len pri mamke), ale aj tak šantí o dušu. Aj včera sme sadili v pršipláštikoch stromčeky. Ani dážď nás neodradí.

    Marťankovia majú posilniť svaly, kosti, celkovo pomôcť dieťatku všetko lepšie zvládať. Chodíme na tanečnú a všade, kde sa dá.
    Synček rastie a vždy vtedy plače zo spánku. Tentokrát neplakal, vravel, že ho troška pobolievajú členky a kolienka, bedierka ale nie tak, ako stále. Tak isto ho ani rúčky tak neboleli. Či to je vďaka Marťankom? Ak áno, dakujem Marťankovia!

    Balenie je super praktické. Tie kapsulky viete mať v aute, v kabelke a šupnúť to deťom, alebo aj sebe, kdekoľvek a kedykoľvek.

    Sirupček ma prekvapil. Je to jahodovo-jablkové pyré, kakaové maslo a vitamín D. Prekvapenie pre mňa bolo kakaové maslo, pretože u nás ide kakaové maslo na kilá. Malinká prvý rok cmúľa len to. Ona mi odmieta zemiaky, pečivko a teda miluje len tuky (kakaové maslo namiesto čokoládky, na lyžičke mi vyjedala bravčovú masť, ďalej lízala zo všetkého maslo, ale chlebíka alebo rožteka sa ani nedotkla) a mäsko. Ale len divinu a krkovičku, na kuracie povie, že to nie je mäsko. A ešte horkú čokoládku 71% alebo 92% s kakaovým maslom a kakaovými bôbmi, tú miluje. A načo ešte nedá dopustiť, je zázvorový alebo bylinkový čajík s medíkom.

    Synček zasa začal v poslednej dobe lízať rozkrojený citrón. No nebránim mu.


    Ďakujeme za možnosť #test_martankovia, užili sme si to naplno. Aj teraz sme už dokupovali ďalšie sirupčeky, lebo je to mňamka na silu, imunitu, a aby nás nič nebolelo.

    Bolo to fajn a určite odporúčame aj ostatným mamičkám, aby si to skúsili.

    Chuťovo aj zložením u nás vyhráva sirupček, aj keď starší má rád aj tablety. Sekal dobrotu, aby ich dostával, takže aj na motiváciu sú fajn.
    Ak už musí zjesť dieťa cukrík, radšej tento, čo mu dá aj niečo navyše!

    Nezabúdajte, že imunitu, svaly a kosti neposilnia len lieky. Treba ísť s deťmi občas von, prinútiť ich pobehať si, namotivovať ich chodiť aj po schodíkoch a na prechádzku a vždy pribaliť nejaké ovocie. Dávať si ciele, až prídeš na koniec splavu... a podobne. My zapájame aj prácu. Ak mi pomôžeš a pohrabeš lístie, môžeš si nazbierať hrášok zo záhradky. A keďže je sladký ako med, tak hrabali o dušu. Sadili kvety, a teda kopali motykou a precvičovali celé telo 😂


    No občas treba imunite aj pomôcť. U nás vyhráva zázvor, probiotiká, med, céčko, béčko aj déčko. Ale pozor, Marťankovia v sebe déčko majú, tak aby ste to potom neprekombinovali.

    Želám vám veľa veľa síl, mamičky, a zdravíčka našim detičkám.

    Krásny dník

    Lenka s detičkami

    nelinkabublinka
    1. nov 2018    Čítané 2177x

    Boj proti školkárskym bacilom!

    Bláznivý kolotoč chorôb sa začal približne pred rokom, kedy moja staršia dcéra Bianka nastúpila do škôlky. Šesť dní na to sa jej narodila sestrička Simonka, a tá od toho dňa ťahala za kratší koniec. Škôlkárske bacily nás skolili už deň po príchode z pôrodnice a skončili sme na antibiotikách. Obe. A tak si žijeme. Už rok. Staršia prinesie, mladšia schytá a mama ako v závese to dostane tak s týždňovým oneskorením.

    Mladšia, Simonka, testovala sirup Futura, určeý pre deti od 1 - 3  rokov, pre zdravý rast a vývoj. Obsahuje železo, vápnik, vitamín K2, D3 a C. Sirup má tak podchytiť potreby malého organizmu pri dramatickom raste a vývoji kognitívnych funkcií, zvýšenú potrebu vitamínov D a K2, vápnika a železa. Výrobca reaguje na nedostatok vitamínu D a železa u detí, ktorý je u detí tohto veku veľmi častý. 

    Sirup je hustej konzistencie, vôňou a chuťou podobný ovocnej výžive. Čím si, myslím, bude lahšie aplikovateľný malým deťom. Moja mladšia dcéra je veľmi náročná na konzumáciu vitamínov. Nemá ich rada a dať jej akýkoľvek výživový doplnok bez toho, aby som ju musela spacifikovať chvatmi ľubovoľného bojového umenia, je takmer nemožné. Na moje veľké počudovanie jej prvá lyžička chutila. Bola som nadšená. No dlho jej to nevydržalo. Striedali sa nám horšie a lepšie dni. No v podstate to bolo celkom fajn. Lyžičku som vymenila za striekačku z detského sirupu proti teplote, dobre známu všetkým mamám. My s ňou doma aplikujeme všetky lieky tekutej konzistencie a nie je nad ňu. V najhoršom prípade som jej sirup vmiešala do ovocného pyré alebo do jogurtu. 

    Okrem iného bol sirup najlepšia hračka, ktorá mi umožnila minimálne upratať stôl po raňajkách. A "mňam" dostávali aj bábiky. 

    Štvorročná Bianka lieky miluje. Akejkoľvek chuti, tvaru, veľkosti a vône. Od mala patrí k chorľavým deťom a od nástupu do škôlky je to ešte horšie. Na druhej strane užíva antibiotiká ojedinele. Vždy to zvládneme domácou liečbou pomocou voľne predajných doplnkov ako sú sirupy proti kašlu, probiotiká, sirupy na podporu imunity a podobne. 

    Ako som už spomínala, vyskúšali sme veľa prípravkov na podporu imunity, no bezvýsledne. Soplíky a následne kašeľ nám robia denno denne spoločnosť. Bianka testovala cmúľacie tablety Marťankovia Futura vhodné pre deti od 3 do 6 rokov. Oproti prípravku pre menšie deti obsahujú navyše inulín a betaglukány. Bianke tablety chutili. Ako inak. Pripomínala mi ich a sama si ich pýtala. S podávaním teda nebol najmenší problém.

    Staršia dcéra začala s testovaním po týždňovej "maródke" doma, kedy nám ju zo škôlky deložovali pre soplíky a kašel. Rada Futura je skôr doplnok pre dlhodobo udržateľný priaznivý zdravotný stav ako je rast zubov, kostí a kognitívnych funkcií a podporu prirodzenej imunity. Nie je to rada pre akútnu podporu imunity. Tej sa venujú iní Marťankovia. Teda čakať zázraky by bolo asi naivné. Človek aj keď neverí, no tajne dúfa. Dcéra vydržala v škôlke 4 dni 🙂 V piatok už bola opäť doma. Vo štvrtok v noci sme ťahali nočnú, pre dcérkino zvracanie. Žalúdočné problémy pokračovali aj v piatok doobeda. Upravenou stravou a probiotikami sa situácie upokojila, no nastúpila teplota. S ňou aj zelené zatekajúce hlieny a následne príšerne znejúci dusivý kašel. Nasadili sme klasické menu sirupov a vitamínov. Okrem 2 dní, kedy dcérka zvracala, užívala Marťankov naďalej. Akútna fáza horúčky, soplíkov a malátnosti prešla rýchlo. No dozvuky trvali 2 týždne v podobe najskôr suchého dráždivého, neskôr mokrého produktívneho kašla. Už je to tretí týdžeň a dcéra stále sem tam vykašle hlieny. 

    Akonáhle sa dcére polepšilo, vrátili sme sa k pravidelnému režimu, kedy veľa času trávime na čerstvom vzduchu. Začali sme prechádzkami, chodili púšťať šarkana či pokračovali v tréningu ľadového korčuľovania, tanečného krúžku a nácvikov folklórneho súboru. Dcéra nie je domased. Veľa sa hýba, cvičí a veľa času trávi vonku. Miluje ovocie a nepohrdne ani zeleninou. Napriek tomu je často chorá. Bohužiaľ, ani Marťankovia túto kliatbu neprelomili. 

    Je dôležité si uvedomiť, že za tak krátky čas môžu zabrať maximálne antibiotiká a žiaden výživový doplnok. Škoda, že toto testovanie nebolo načasované na koniec leta, tesne pred nástupom do škôl a škôlok. Kedy sa bludný kruh chorôb rozbieha asi u každého.

    Mladšia dcérka samozrejme nemohla zaostávať. No u nej, chvála Bohu, to zostalo bez vážnejších prejavov. Stačilo čistenie nosa, kvapky a odsávanie. Kašel bol výrazný, no trval oveľa kratšie a neobmedzoval ju v spánku a podobne. Paradoxne, za rok jej života sa jej imunita posilnila, a priebeh choroby je u nej vždy zatiaľ miernejší ako u staršej dcéry. Jej jedálniček obsahuje taktiež veľa zeleniny a ovocia. Zelenina skôr v podobne príkrmu, aj keď jej jedálniček začína pripomínať skôr jedálniček väčšieho dieťaťa, no bez dochucovania. Ovocie má rada surové. Ovocné výživy nemala rada odmalička. Trávime veľa času na vzduchu. Kočík čoraz viac vymieňa za pešibus a imunitu podporujeme aj baby plávaním. Z doplnkov výživy dostáva pravidelne D a C vitamín.

    Babám sa testovanie páčilo. Nebolo to niečo násilné. Som rada, že sme mohli byť súčasťou tohto projektu. U mladšej zostanem verná sirupu a u staršej pravdepodobne siahnem po rade, ktorá je zameraná na akútnu podporu imunity. Po 3 týždňoch (2 týždne choroby + 1 týždeň prázdnin) sa v pondelok vráti do škôlky a ja začínam prijímať stávky na to, koľko tam vydrží.

    jendzela
    30. okt 2018    Čítané 134x

    "Vesmírna návšteva" - zdravá odmena

    Aj my sme mali možnosť testovať Marťankov FUTURA.

    Deti sa tešili niečomu novému, keďže sú zvyknuté iba na kyslý vitamín C v kvapkách a vitamín D. 

    Najprv som si myslela, že Futura je na podporu imunity, ale keď znova prišli obaja zo škôlky chorí, prečítala som si dôkladnejšie príbalový leták a zistila som, že podporuje zdravý rast a vývoj našich ratolestí a niečo málo pôsobí aj na podporu spomínanej imunity. Takže ma zaujatosť hneď prešla 🙂 

    Čo sa týka konzistencie a chute, pastilky boli chutnejšie, deťom pripomínali cukríky, nie vitamíny a cheli jesť iba tie. No mladší syn (2 roky) nespĺňal vekovú požiadavku pre pastilky, tak musel sirup. Ten mu však ale po niekoľkých užitých dávkach prestal chutiť a musela som mu vysvetľovať, prečo práve on má piť sirup. Chuťovo bol sladký, hustejší, pripomínajúci detskú výživu a nie som si istá, či by dávka 5ml vydržala na celý mesiac tak, ako tých 30 pastiliek (podľa kalkulačky iba na 25 dní :D). 

    Potešilo ma to, že pri sirupe bola pribalená odmerka v tvare lyžice, ktorú si určite odložím a využijem na lieky počas choroby, kedže je to jednoduchšie podanie liečiva ako z tých vrchnáčikov 🙂

    Verím, že vrámci vývoja by bola dlhodobejšia konzumácia Marťankov FUTURA pre deti dobrý doplnok pestrej a vyváženej stravy. Ak vám ale deti nebudú chcieť piť sladký sirup, zvoľte si pastilky. Sú to cukríky, ktoré bežne doma nedostanú, sú bez cukru a preto Marťankov môžu mať každý deň 🙂

    martinka016
    29. okt 2018    Čítané 174x

    Ako sme doma testovali Marťankov

    Máme doma dve deti, jedného škôlkara a jednu čerstvú jasličkárku. Posledné dva roky boli dosť náročné, pretože boli často chorí, najmä v zimnom období. Preto sme sa veľmi potešili, keď sme dostali možnosť otestovať produkt na podporu imunity = Marťankovia Futura.

    S testovaním sme začali hneď v deň, keď nám prišiel balík. Sirup aj tabletky majú balenie, ktoré vystačí cca na 1 mesiac. Deťom ho dávame každý deň, vždy po večeri.
    Rýchlo si na to zvykli a už si ich aj sami pýtajú, keď dojedia.

    Dcérka (2r) užíva 1 lyžičku sirupu a chutí jej. Sirup je síce dosť sladký, ale nepoznám detský sirup, ktorý by nebol. Milo ma prekvapilo zloženie sirupu, pretože obsahuje jahodové a jablkové pyré a chutí ako detská výživa. Má aj hustejšiu konzistenciu.

    Syn (4r) cmúľa 1 tabletku a tiež mu chutí. Na začiatku bol trošku prekvapený, že tabletka má klasický tvar a nie tvar marťanka 🙂

    Prípravky obsahujú železo, vápnik, vitamíny D, K a C. Tabletky obsahujú navyše betaglukán a inulín. Podporujú zdravý rast a silné kosti, napomáhajú učeniu a podporujú prirodzenú imunitu.

    Naše deti vedieme k zdravej životospráve. Jedia denne veľa ovocia a zeleniny, takmer žiadne sladkosti. Denne sú vonku, často vetráme, snažíme sa vytvárať im harmonické prostredie, liečia sa u imunologičky a používame aromaterapiu. Stále však zápasíme s virózami a nachladnutím.

    Počas nášho testovania sme mali to šťastie, že deti boli zdravé a neprepuklo u nich žiadne ochorenie, ani len soplík. Marťankov im budeme dávať aj naďalej a veríme, že nadchádzajúcu zimu zvládneme lepšie ako tú predchádzajúcu.

    anka2103
    28. okt 2018    Čítané 151x

    Všetko pre zdravý vývoj našich najmenších

    Keď ma vybrali, no čo Vám poviem, samozrejme, bola som rada za moje deti, že mám možnosť dostať pre nich niečo zdravé "zadarmo".

    Každá mama je za zdravie svojich detí, či nie? 

    Mám dvoch synov. Starší Alex mal v októbri 6 rokov a ten mladší, Marko, bude mať v novembri 3 roky.

    Dosť ma mrzí, že mi prichádzajú zo škôlky často chorí. Skúšam kadečo, no bezúspešne.

    Vitamíny užívali 2 týždne. Počas týchto týždňov boli deti zo začiatku v škôlke fit, no potom ich, ako asi aj veľa iných detí, skolila choroba. U staršieho až takéto vážnejšie stavy nepoznám, no menší je len na laryngitídach, a to už je horšie. Veď to poznáte samé. 

    A tak som začala študovať letáčiky. 

    Bola som milo prekvapená, keď som zistila, že to nieje iba pre deti, ale v popise je dávkovanie aj pre dospelých.  

    Zaujalo ma tiež, že to nieje určené iba na imunitu našich detí, ako skôr na ich zdravý rast a vývoj. 

    Cielene na imunitu majú k tomu ďalšie rady určené na dosiahnutie lepšej imunity u detí.

    Ale ako vieme, každá mama im doprajeme okrem doplnkov aj tú zdravšiu formu 🙂

    Toto je naša zdravšia forma raňajok.

    Sirup je takej hustejšej konzistencie, skôr pripomínajúci detskú výživu, a trocha sladkavý. Tablety som neskúšala, lebo na také niesom. No synovia si to vyskúšali v oboch formách a starší skonštatoval, že radšej tabletky. Mladšiemu nevadia lieky v žiadnej podobe, tak je spokojný a hneď po raňajkách si ich pýta sám.

    Ak mám dať tomuto testovaniu hodnotenie, tak myslím, že bude kladné.

    Počas choroby som mala pocit, že na ňu lepšie reagujú. Zrejme to bude tou úplnou dávkou všetkych obsiahnutých vitamínov.

    Ale viem, že s ním po tomto testovaní nekončíme 🙂

    Ďakujem celému tímu MK aj za takúto možnosť.

    A Vy, maminky, skúšajte. Veď každému dieťaťu sadne niečo iné a za ich zdravie nám to veru stojí! 😉

    matulik7
    28. okt 2018    Čítané 259x

    Marťankovia u nás doma

    Na začiatok by som chcela poďakovať koníku za možnosť testovať vitamíny Marťankovia Futura.

    V našej domácnosti sú dvaja testovači. Vikinka, v deň keď začala testovať, oslávila 4 roky a Samko má 1,5 roka. Viki chodí už druhý rok do škôlky a myslím, že má dobrú imunitu. Nebýva často chorá, za čo vďačíme určite častým pobytom na čerstvom vzduchu za každého počasia a prísunu vitamínov z domáceho ovocia a zeleniny.

    Až teraz na jeseň sme začali prvýkrát dopĺňať vitamín C a D v kvapkách. 

    Vitamíny vo forme sirupov či tabliet moje deti zatiaľ neužívali, takže táto možnosť nás potešila. 

    Keď nám kuriér priniesol balík, Viki bola v škôlke, no pri rozbaľovaní mi ochotne asistoval Samko.

    Od začiatku si pýtal každé ráno ešte jednu lyžičku, ale samozrejme, dávkovanie sme dodržiavali, predsa len, nie je to žiadna výživa. Po niekoľkých dňoch som sa rozhodla aj ja ochutnať, čo vlastne testujeme, a prečo mu to tak chutí. Musím povedať, že tá sladká chuť ma trochu nepríjemne prekvapila. Viem si sirup predstaviť aj s oveľa nižším obsahom sladidiel a určite by to na chuti neubralo. Povedala by som, že práve naopak. 

    Už samotné zloženie Marťankov Futura Sirup 1-3 (viď foto) uvádza jablkové a jahodové pyré, čomu skutočne zodpovedá aj jeho konzistencia, farba a chuť. Sirup krásne vonia a ako som už spomenula, je sladký, vďaka čomu si ho drobci hneď oblúbia.

    Marťankovia Futura Tablety 3-6 majú tvar klasických tabletiek, nie postavičiek marťankov, ako som bola zvyknutá v minulosti pri iných druhoch Marťankov. Ale ani toto nebol problém v tom, aby začala s testovaním aj staršia sestrička. Prvé dni si sama vitamín pýtala, no po niekoľkých testovacích ránach Viki ochorela, a keďže ju začalo bolieť hrdlo a mala kašel, konzistencia vitamínov ju viac dráždila a začala ich odmietať. Možno sú z tohto hľadiska vitamíny v podobe gumených cukríkov pre menšie deti prijateľnejšie. S testovaním teda Viki na niekoľko dní prestala a po vyliečení sme to opäť skúsili, ale žiaľ, bez úspechu. Musím teda skonštatovať, že u staršej táto forma vitamínov neuspela, no určite sa nájdu deti, ktorým bude vyhovovať viac a budú sa na ne denne tešiť. Viki si radšej pýta čerstvé a sušené jablká a hrušky, bylinkové čaje s citrónom a medom, takže nedostatku vitamínov sa nebojím. 

    Musím povedať, že Marťankovia k nám zavítali práve v období invázie vírusov do našej rodiny a tak neviem, či je toto testovanie úplne objektívne. No možno aj vďaka Marťankom deti vyzdraveli o niečo rýchlejšie. Dokonca možno práve sirup napomohol tomu, že Samka zasiahlo nachladnutie len okrajovo, aj keď bol s chorou Viki v kontakte 2 týždne nonstop. 

    Na záver môžem skonštatovať, že Marťankovia Futura sú pre deti určite chutný a vhodný variant, ako im posilniť imunitu predovšetkým v tomto chladnejšom období. No čerstvá zelenina a ovocie by mali zostať na prvom mieste, načo hlavne rodičia niekedy zabúdajú. 

    aneta_knezovicova
    27. okt 2018    Čítané 246x

    Marťanko mánia...

    Ahojte, dnes to bude o zdraví. Alebo o Marťankoch... 😀

    Ale teda, aby som predstavila našu rodinu. Práve som si uvedomila, že inú spoločnú fotku ani nemáme, len túto starú 2 roky.

    Tatíčko Paľko. Ako vačšina tatinkov, aj on je veľmi máličko s nami. Ale keď je s nami, tak sú na ňom baby stále nalepené.

    Ja, mamka Anet, som na materskej dovolenke, no od septembra som už začala pracovať. No, a poznáte to, po práci škôlka, domácnosť, navariť a samozrejme to všetko za spolupráce našich báb.

    Naša opička Anička. Veľmi šikovné a múdre dievčatko. Teraz v decembri bude mať 4 rôčky. Miluje škôlku a už teraz ju v škôlke predurčili, že bude riaditeľka sveta, lebo povie aj to, čo nevie 😀

    No a dostávame sa k nášmu chlapcovi v sukničke. Našej Kike. Narodila sa v 29tt a všetci sa smejú, že keby ešte počkala v brušku, tak je z nej chlapec. A tak sa aj správa. Všetko, čo si odtrpela, odležala, si teraz vynahrádza na tom, aká je z nej "besnoška". 

    Ale aj tak je to naše slniečko najkrajšie a veľká bojovníčka.

    Ale poďme na to, prečo si toto všetko čítate a prečo to všetko píšem...

    Zúčastnili sme sa na #test_martankovia a tu je moja #recenzia.

    Kristínka tým, že je skôr narodená, tak sa na ňu choroba nestihne ani pozrieť a už je chorá.
    To bola hlavná motivácia, prečo som sa chcela zapojiť do testovania Marťankov. Dve zimy dozadu mala Kika hradené poisťovňou vakciny Synagis, no túto zimu už nie. Keď Aninka začala chodiť do škôlky, tak Kika bola samozrejme stále chorá.

    Som názoru, že imunitu si musia deťi vybudovať cez choroby. Som názoru, že žiadny doplnok nie je zázračný a ani Marťankovia nie sú. No uvedomujem si to, že môžu dopomôcť k tomu, aby dĺžka nebola taká dlhá a aj priebeh bol ľahší.

    Čo sme teda dostali na testovanie??? 

    • Cmúľacie tablety Marťankovia Futura 3-6
    • Sirup Marťankovia Futura 1-3

    Táto recenzia je robená z mojich pocitov, pocitov mojich báb a je to len môj subjektívny názor. (Testovala som aj ja.)

    Takže, prišiel nám balíček a dievčatá sa veeeeľmi tešili.

     
    Pre prehľadnosť budem používať:
    + za kladné vlastnosti produktu a
    - za záporné vlastnosti, respektíve za vlastnosti, čo sa mne nepáčili.

    Prvé budú Cmúľacie tablety Marťankovia Futura 3-6.

    Čo nám o nich prezradili pred testovaním?

    Cmúľacie tablety Marťankovia Futura 3-6 sú obohatené o betaglukány a sú určené pre predškolákov vo veku 3 až 6 rokov. Podporujú funkciu imunitného systému, starajú sa o správne kognitívne funkcie detí, ako napr. schopnosť sústrediť sa a učiť, ale podporujú aj správny rast a silné kosti. Cmúľacie tablety majú príjemnú jahodovú príchuť. 

    + chutné "cukríčky"

    + ľahko sa pohryzú

    + príjemná chuť

    - farbia

    Cmúľacie tablety sú chuťovo dobré, dajú sa fajn pohrýzť, no Kika ich cmuľkala a sem tam jej trošku potieklo z pusinky a pofarbilo to pár veci. 

    Ďalší bude na testovanie Sirup Marťankovia Futura 1-3.

    Čo nám o nich prezradili pred testovaním?

    Sirup Marťankovia Futura 1-3 je vhodný pre deti vo veku od 1-3 rokov. Podporuje správny rast, priaznivo ovplyvňuje rozvoj vnímania a ďalších kognitívnych funkcií, a v neposlednom rade podporuje aj prirodzenú detskú imunitu. Sirup má navyše lahodnú chuť vďaka obsahu jahodového a jablčného pyré.

    + primerane hustý

    -  neskutočne presladený

    Sirup je chuťovo dobrý, no neskutočne presladený, až trpký.
    Hneď na začitku tesovania Aninka povedala, že jej to nechutí, že je to odporne sladké. Aj napriek tomu, že má rada sladkosti, to nechce.
    Ja sama som ju do toho nenútila, a tak sa podľa môjho názoru naše testovanie stalo ešte viac efektívne.

    Dievčatá chodia do škôlky, v ktorej majú triedy vedľa seba, a stretávajú sa teda s tým istým kolektívom. Čiže podmienky na "chorobu" majú rovnaké.
    Kristínke som každé ráno dávala sirup a ako odmenu vždy poobede, keď prišli zo škôlky, dostala cmúľaciu tabletu.
    Okrem toho, samozrejme, dopujeme imunitu zeleninou a ovocím a ani dobrý teplý čajík nesmie chýbať po príchode z vychádzky.

    Testovať sme začali v pondelok. Aninka začala už v stredu trošku kašlať a Kika bola v poriadku. Verím tomu, že to nebola len náhoda, že u Kiky sa začala choroba prejavovať až v piatok poobede.
    Aninka bola chorá od stredy do utorka, Kika od piatku do utorka.
    Aj ten priebeh bol u Kristínky ľahší. Inokedy mala skôr Kika chorobu horšiu ako Aňa.
    No musím uznať, že rozdiel tam bol. A z môjho pohľadu badateľný. Baby mali teda lieky od ich detskej lekárky, no Kike som aj počas liečby liekmi dávala aj Marťankov.

    Výrobky Marťankov nami testované hodnotím véééľmi pozitívne. Určite deťom pomôžu, no nie každému môžu chutiť, ale to je asi úplne normálne.
    Dúfam, že tento môj siahodlhý román niekomu pomôže pri správnom výbere doplnkov na podporu imunity pre jeho rodinku.
    Prikladám ešte pár fotiek.

    No a na záver by som sa chcela poďakovať, že sme sa mohli tohto super testovania zúčastniť.

    lenkaajko
    Správa bola zmenená    26. okt 2018    

    #test_martankovia

    Dnes v noci nas skolili zubky takze sme az poobede boli na chvilku vonku posilnit sa , slniecko nabrat aj ked 😣no nic moc 😂😂a salili sme sa so psikom a macickami.... prave si pecieme spaldovy jablcnik zo susedovych jablcok a uvidime aka bude noc 😍na martankov vsak nezabudame ani o 4.30 rano ked sa zobudi s horuckou mala 😂😂🤣
    Syncek zasa uspesne absolvoval kurz plavania 😂

    #test_martankovia

    Ahojte mamicky, vonku sa nam pocasicko zblaznilo tak je tazke prechadzat sa,ale aj tak sa da najst zavetrie 😂my sa prechadzame doma po schodikoch a teda nefuka , slniecko svieti a vdaka martankovi ani kosticky nebolia. Syncek nadalej plava a dnes mu na chvilju uz aj vesticku dole dali cize napredujeme😍😘krasny dnicek a dozmartakovania 😂

    (2 fotky)
    anka2103
    Správa bola zmenená    24. okt 2018    

    Síce už je obed, no my máme v tomto počasí plno energie už od rána 😊 #test_martankovia

    (2 fotky)

    #test_martankovia

    Minaju sa nam 😍😂a co vam 😍s prianim pekneho dna 😍😘

    (2 fotky)

    #test_martankovia

    Dobry vecer alebo skore ranko pidla toho kedy si to otvorite.... Dnes sme si uzili slniecko , s dcerkou sme vyrovnavali teren na hornom pozemku... a potom mi dcerka zacala grckat neznamo preco takze naplasena mamka 😣syncek statocne bojuje aj ked uz sa mu az tak nedari, zacal mi pokasliavat dusivo 😣stale denne plava (vycvk plavecky co maju) uz mu to aj ide, len ten kasel.... neviem co to bude. Martankov uzivame denne, deticky sa na ne vzdy tesia... davaju si ich ako odmenu.... syncekovi aj kosticky rastu a stazuje sa menej tak zeby martanko? Kto ho vie 😁😉 drzte prsty snad nas podrzia😍😘krasny a uspesny zajtrajsok a pevne nervy

    #test_martankovia nedelne rano (od 6:30 🙈) u nas patri korculovaniu. Aj sportom podporujeme imunitu. Ku "napoju sampionov - kakavku 😉) pytala Martanka. Mama ich tusim musi balit aj na lad 🤘

    (2 fotky)

    #test_martankovia Baby su opat hlavnymi hrdinkami mamickovskeho trhaku 40 odtienov zelenej. Sopliky, kasliky... Cmulame aj pijeme martankov pre rychlejsie uzdravenie. Dalej naordinujeme caj, ovocie a cerstvy vzduch. Vela cerstveho vzduchu. Martankovia sa stali kazdodennou rutinou. Aj najmladsia scucne svoju davku sirupu bez protestov.

    (3 fotky)

    #test_martankovia

    Krasny dnik, dnes opat do skolky... syncek mal ako aj minulu nedelu teplotku pred skolkou neviem co to je ale uz druhy tyzden mame pred skolkou nedelu horucku 39 potom dame sirupcek na znizenie a uz je akoby nic a cely tyzden nic 😣martanko nas podporuje a uz sme pridali aj bko a citrovital do cajiku 😣drzime si prsty. Dcerka sa zatial drzi, martankovia jej velmi chutia a citi sa bajecne aj napriek iducim stolickam ...
    Vcera si pospinkala na cerstvom vzduchu v kociariku na slniecku tak uplna basen pre nas 😍dotestovania mamciky 😍😘

    (2 fotky)

    #test_martankovia My poctivo pokračujeme v testovaní vitamínov Martankovia, veľmi nám chutia, takže každé ráno po raňajkách utekáme po denný prídel 😁

    (2 fotky)

    #test_martankovia

    Krasny dnik mamicky testovacky aj ostatne.... poctivo davame martankov dalej a zatial sa drzime sice kychame o dusu ale pri tych bacilkovych navaloch v skolke sa divym ze to tak zvladame....
    Ale posilnujeme okrem martakov aj zazvorovym cajikom, ktory moje deti miluju, cecko klasika a aj probiotika... drzme si prsteky.
    Dcerka zasa denne vonku, zazvor je jej milacik a uz aj martaka si nevie po ranajkach predstavit zeby sme vynechali.... poctivo stoji pod polickou a mamka nezabudaj strasidielko do pusky 😂😂🤣 krasny dnik

    (2 fotky)

    #test_martankovia
    Tak môjho mladšieho testovateĺa vitamínkov znova zdolala choroba, ale pokračujeme ďalej a neviem či to bude tým, ale asi aj vďaka marťankom sme vydržali v školke dlhšie 🙂

    #test_martankovia
    Krasne ranko kedze stojime v zapche mam cas na vas 😘
    Nezabudli ste na rannu davku martankov? My nie 😂hned sme si dali plnu vybavu klasika c , probiotika, martankov aj vincentku so nosteka pre istotu taky ranny preplach 🤗drzme si prsty lebo v skolke boli opat soplikove deticky 😣😣
    Malinka ranny ritual krasne dala s chutou 😍kedze odprevadza braceka a postupne ju ucime na skolku aby to v septembri dako dala bez slziciek . Krasny dnik mamicky drzme si prsty, aby nam deticky neochoreli 😘

    #test_martankovia
    Pani ... dnes sme to mali tazke😂
    Silno bojovny den od rana a skuska imunity na kazdom rohu...
    Syncek zacal plavecky vycvik v mestskej plavarni ... kedze sme superstihly tak sa triasol celych 40min od zimy... chuda moje 😣 rano samozrejme martanko, cecko, a probiotika lebo naozaj netuzim po dalsej chorobe. Nastastie svieti este slniecko 😍😘cize decko naberame denne v prirodzenej forme . Drzte prsty nech to zvladneme ... kupili sme neopren snad pomoze 😂🤣dcerka zasa dnes s nami behala po obchodoch, lebo vacsi zupan treba, ciapocka, okuliarky aby deti neprskali do oci 😂a este k tomu ten neopren aby to dako prezil v tej studenej vode 😂🤣sledujte pisem ci nas martankovia podrzia ci nie 😘krasny vecer

    (2 fotky)

    #test_martankovia

    Dalsi den za nami. Dnes narocny ... starsiemu zacal plavecky vycvik. Takze rano tanecna... potom desiata a utekali na plavecky... Uvidime ci nas aj pri tejto dost narocnej skuske imunity podrzia martankovia ci nie....
    No a mala ked pocula ze bracek zacina plavat.... chytila sa myslienky aj ona 😂🤣a tak dnes cele doobedu skusala rozne plavkove variacie 🤣😂😂.
    Poobede sme ako kazdy den este poliali travicku a postarali sa o zvieratka a teda do tmy sme boli vonku na cerstvom vzduchu. potom vecera a konecne to vzacne ticho v dome, ktkre my mamicky tak ocenime 😍😍😘
    Krasny vecer

    (2 fotky)
    anka2103
    Správa bola zmenená    14. okt 2018    

    #test_martankovia
    Mamiiii odfoť ma na koníka.
    Deti to majú radi, ale sirup je taký hustý a dosť sladký, na to, že to je vitamín. Tabletky som nechutnala, ale deti sa nevedia dočkať rána na vitamínky, tak to asi bude dobre, či? 😉
    Len najmä, aby to plnilo účel 😊
    Krasnu nedeľu Vám 😊🚴‍♀️🏌️‍♂️🏇🧗‍♀️🏃‍♂️☀️🎾⚽🍁

    (2 fotky)

    #test_martankovia ahojte, takze ako sa nam zatial testuju martankovia.
    Pastilky, konzistencia ako cukriky Pez. Trosku sladsie ale ok. Aj mladsia 2,5 rocna ju bez problemov rozhryzie.
    Sirup... Nuz ten chuti ako presnidavka a neskutocne sladka...
    Mladsia to zje ale od tej prikrosti ju az striasa...
    Starsia 4 rocna v decembri, ktora ma sladkosti sice rada mi po jednom raze uz odmietla jest Martankov aj ked sa tak velmi tesila.
    Takze este mame tyzden a ja mam v domacnosti dve baby a jedna uziva Martankov a druha nie. Tak mozeme objektivne testovat ako nam pomozu....

    (3 fotky)

    #test_martankovia
    Co vravite vy, ostatne testujuce mamicky na zlozenie?

    No u mna vyhrava sirup... to pyre je naozaj chutne a zlozenim lepsie ako kapsulky. Chutovo ako kapsicka .... deticky pytaju stale viac 😂😂

    No ked sa zamyslite ... pri dnesnom uponahlanom svete je taka cmulacia pastilka super v tom, ze ju viete mat kdekolvek v kabelke ci v aute a ked zabudneme my mamky, deticky si spomenu 😍😂
    Krasne testovanie