konik_testuje
    4. máj 2022    Čítané 407x

    Slovenská klasika pre každé (nielen) detské bruško

    Moja babka mi vždy hovorila: „Dievča, keď sa ty neušetríš, nikto ťa šetriť nebude!“. Spomeniem si na ňu vždy, keď mám pocit, že mi snaha o supermatku prerastá cez hlavu. A že si toho na svoje plecia nakladám viac, ako je únosné. Niekedy sú to drobnosti, ktoré vám môžu úplne zmeniť deň. Napríklad, že siahnete po kupovanej ovocnej výžive, namiesto tej čerstvo pripravenej. Radšej si hoďte jednu ovocnú kapsičku do prebaľovacej tašky a vybehnite na kávu do obľúbeného podniku. Uvidíte, že aj vám aj drobcovi padne malá zmena vhod.

    Do redakcie Modrého koníka sme dostali na testovanie detské výživy OVKO67, ktoré sú isto dobre známe mnohým z vás. Je viac ako pravdepodobné, že ste na nich vyrástli vy, dokonca možno aj vaši rodičia. Ich tradícia siaha až do roku 1975. Za tie roky sa nezmenilo, že základnou surovinou, pre väčšinu ovocných detských výživ značky OVKO, je jablkové pyré vyrábané z čerstvých, prevažne slovenských jabĺk priamo v závode. Neviem ako vy, ale ja, podvedome, vždy preferujem produkty vyrobené na Slovensku.

    Čo sa však za tie roky zmenilo určite, je dizajn produktov a portfólio. To tvorí už viac ako 50 produktov.  Vybrať si môžete z pasterizovaných ovocných a ovocno-zeleninových výživ, výživ s piškótami, jogurtom a tvarohom, ale taktiež sterilizovaných zeleninových a zeleninovo-mäsových príkrmov. Ak si potrpíte na BIO kvalitu, určite vás zaujme široké portfólio produktov pod značkou OVKO Bio.

    My sme si tentokrát posvietili na ovocných členov rodiny OVKO. Do redakcie sa nám na testovanie dostali klasické ovocné výživy v skle, v podobe praktických ovocných kapsičiek a taktiež novinka z radu OVKO BIO. Sú vyrobené z vysokokvalitných surovín, ktoré pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva.

    Mnohé mamičky majú voči kupovaným výživám isté predsudky. Je prirodzené, že chceme dať svojim drobčekom len to najlepšie. V domnení, že tou jedinou správnou cestou je príprava domácej výživy, pracne pripravujú ovocné príkrmy doma, z bežne dostupných surovín, ktoré kúpia v supermarkete. Ak však nepestujete ovocie doma, a nie ste si ich pôvodom stopercentne istí, môžu obsahovať až niekoľkonásobne väčšie množstvo najrozličnejších škodlivýn, ako dušičnanov, ťažkých kovov či chemikálií. Dojčenská výživa OVKO vyhovuje tým najprísnejším nárokom na kvalitu jednotlivých zložiek. Čo si mnohé mamičky neuvedomujú.

    Chuť výživ je veľmi dobrá. Vďaka najrôznejším kombináciám ovocných zložiek vo výživách je ponuka skutočne pestrá. Ľahšie si tak môžete vybrať produkt, ktorý zodpovedá aktuálnym stravovacím požiadavkám vášho drobca, z ohľadom na tú ktorú zavedenú potravinu.

    Na obaloch je samozrejme uvedený odporúčaný vek, od ktorého je vhodné danú výživu dieťaťu ponúknuť. Výživy v skle neobsahujú žiadne škroby, ak sú zahusťované, tak výlučne kvalitnou ryžovou múkou.   Kapsičky nie sú zahusťované vôbec a tak sa vám ich konzistencia môže zdať trošku redšia. Vyrábané sú zo 100% ovocného pyré. Veľmi sa nám páči, že sú bez pridania cukru a obohatené o vitamín C.

    Za redakciu Modrého koníka môžeme ovocné príkrmy OVKO odporučiť. Pochutili si na nich ako najmenší členovia, ktorí so zavádzaním ovocných príkrmov ešte len začínajú, tak aj školáci, ktorých potešilo ovocné prekvapenie v desiatovom boxe. Chuť výživ je veľmi dobrá, oceňujeme použitie kvalitných surovín a slovenský pôvod. Majú priaznivú cenu a kúpite ich v každých bežných potravinách.

    konik_testuje
    28. mar 2022    Čítané 3677x

    Skúsenosti s ovocnými príkrmami OVKO

    Keď sa staneme rodičmi, z ničoho nič musíme čeliť obrovskému náporu dilem a rozhodnutí. Zrazu sa totiž nerozhodujeme len za seba, ale aj za toho malého nového človiečika, ktorý prišiel na tento svet. Každý rodič chce pre svoje dieťatko od prvého dňa len to najlepšie. Tak je váha týchto rozhodnutí akosi väčšia než akú mali tie, ktoré sme robili doteraz iba za seba. Veľké množstvo tých najzložitejších otázok po narodení dieťatka sa týka aj stravovania. Počnúc prvými dňami a bojom s dojčením, až po postupný prechod k tuhej strave. Snažíme sa deťom ponúknuť to naj. Najčerstvejšie, nezávadné, sezónne, slovenské, … no zároveň tiež cenovo výhodné.

    Čo budeme testovať

    Odpoveďou na tieto požiadavky, ktoré má spĺňať dokonalý príkrm, sú príkrmy OVKO. V skle i v kapsičkách. Sú slovenské, s takmer päťdesiatročnou tradíciou, vyrobené z kvalitných surovín a bez použitia škrobov. V portfóliu OVKO67 sú zastúpené ovocné a ovocno-zeleninové výživy, výživy s piškótami, jogurtom a tvarohom a tiež zeleninové a zeleninovo-mäsové príkrmy. A ak si zakladáte na označení bio, práve výrobky v tejto kvalite nájdete pod značkou OVKO Bio.

    Väčšina ovocných výživ značky OVKO sú pasterizované a vyrobené na jablčnom základe prevažne zo slovenských jabĺk. Obzvlášť výživy v kapsičkách sú vyrábané zo 100% ovocného pyré, bez prídavku cukru alebo akýchkoľvek zahusťovadiel a obohatené o vitamín C. Výrobky v skle sú zahusťované iba ryžovou múkou.

    V portfóliu OVKO nájdete vyše 50 produktov, ktoré kompletne pokrývajú potreby pre prvé príkrmy a množstvo príkrmov aj pre staršie deti.

    Produkty značky OVKO sú dostupné na celom Slovensku vo všetkých obchodných reťazcoch. Milým bonusom, popri všetkých plusoch, ktoré detské výživy a príkrmy OVKO ponúkajú, je ich cenová dostupnosť, hlavne v porovnaní s konkurenčnými zahraničnými značkami.

    My vám prinášame možnosť ovocné portfólio výživ OVKO otestovať „na vlastných jazýčkoch”. 

    Koho hľadáme

    Ak si maminka dieťatka od 4 mesiacov do 2 rokov, ktorá svojmu dieťatku už dáva príkrmy, záleží ti na pôvode surovín a uprednostňuješ slovenské výrobky, čítaj ďalej! Si akčná a čas, ktorý by si strávila pri sporáku varením príkrmov radšej tráviš v kruhu svojich najbližších užívaním si spoločných chvíľ? Alebo trávite s tvojim drobcom veľa času mimo domu, na ihriskách a výletoch, a oceníš možnosť zbaliť si hotový obed či desiatu pre tvoje dieťatko a vyraziť? Rada sa o skúsenosti s príkrmami a výživami OVKO podelíš s nami na modrom koníkovi? Tak sa zapoj do našej výzvy.

    Ako sa zapojiť

    Ak by ste ty a tvoj drobec chceli produkty OVKO vyskúšať, napíš nám do komentára pod tento článok odpoveď na otázku, aké príchute príkrmov má tvoje dieťatko najradšej. 

    Čas na pridanie komentára máš do 3.4.2022. Následne vyberieme 23 z vás, ktoré vybrané produkty OVKO otestujú.

    Tešíme sa na vaše komentáre!