Mám oznámiť v robote, že som tehotná, pokiaľ nechcem letieť na služobku v 7tt?

babyttcirl
3. okt 2018

Caute tehulky,

Akurat tento tyzden mi bolo potvrdene tehotestvo ( este som len v 5tt 2 dni). Ale o inom som chcela. Zijem v zahranici a mam naplanovanu sluzobnu cestu do Francuzska ( mam letiet o 2 tyzdne). Kedze som lne cerstvo tehotna , nechcem to zakriknut a povedat to sefke nabuduci tyzden.

Podla Vas to mam zahrat na infekciu ucha alebo aky dovod mam udat aby som nemohla letiet?

Nechcem im hovorit, ze som tehotna tak skoro.

Tiez to musi vyzerat ako na poslednu chvilu , preto to odkladam az o tyzden ( akoze teraz sa to stalo - usny zapal a nemozem letiet).

Budem Vam vdacna za hocijake nazory.
Dakujem! 🙂

L

dskjhfdlkdjhl
3. okt 2018

@babyttcirl Nemozes lietat, alebo si myslis, ze nemozes lietat, lebo v tehotenstve sa lietat moze. Rozhodne som letela zhruba v 20-tom tyzdni a bolo to bez problemov.

ukulela
3. okt 2018

tak ja neviem - povazujem za nekorektne odmietnut sluzobnu cestu na poslenu chvilu, ked to viem uz vopred ... ine je akutny stav v realnom zivote a ine vyhovorka a zamestnavatel predsa asi bude musiet zhanat na poslednu chvilu nahradu .... ja som svojej sefke oznamila tehotenstvo skor s tym, ze ju prosim, aby to este nebolo oficialne, lebo uz som potratila, a este je prilis skoro. ale to som vedela, ze mame OK vztahy a ona moj stav zohladni pri planovani prace. ak mate so sefkou korektne vztahy, mala by si info nechat pre seba.
inac tiez si myslim, ze lietat sa moze. treba odkonzultovat s gyn.

ksulka
3. okt 2018

asi by som sa poradila s gyn. ohladom lietania. uplne ta chapem, ze nechces tak skoro hovorit v robote, ani robit nic, co by mohlo ohrozit tehu. ak ti gyn. odporuci nelietat, chod na PN. sefku mozes mat v pazi.

babyttcirl
autor
3. okt 2018

@dskjhfdlkdjhl nemozem lietat lebo som potratila par mesiacov dozadu a nechcem to riskovat teraz... 🙂 urcit enie v prvom trimestri. nahradu uz mam vymyslenu...

majusska202
3. okt 2018

Ahoj nie je to moja skúsenosť ale sesternica mi robí u gynekologicky sestričku... A Mi vravela ze akurát riešili prípad ze žena zistila ze je tehotná všetko bolo ôk a rozhodla sa letieť na dovolenku po pristátí začala krvácať a bola v zahraničí hospitalizovana a potratila... A keďže vedela o tehotenstve mala ho potvrdene tak jej poisťovňa nič nepreplati všetko si musí hradiť sama pretože vraj neviem presne podľa čoho tehotné nemajú lietať... Ako jasne ze milión žien lieta a nič sa nestane len ti hovorím ze co mi vraveli 🙂 je to na zváženie ja som zrušila let pri prvom hneď ako som vedela ze som tehotná. Kamoška počas tehotenstva letela 3krat a nič

babyttcirl
autor
3. okt 2018

@ksulka tiez dobra odpoved 🙂

ksulka
3. okt 2018

@babyttcirl ja osobne by som neletela, a myslim, ze to iste by mi aj moj gyn. odporucil 🙂

dskjhfdlkdjhl
3. okt 2018

@babyttcirl jasne, tak to je ine, to plne chapem a aj chapem, ze nechces dopredu velmi oznamovat. Tak potom naozaj zalezi od toho, aky mas vztah so sefom. Ak je normalny, tak pochopi, ked mu to normalne vysvetlis a nebude to sirit dalej a bude na to mysliet aj pri rozdelovani uloh. Ak nie je taky, tak potom by som to vyriesila PN-kou.

babyttcirl
autor
3. okt 2018

@dskjhfdlkdjhl ok, dobre vediet. Velmi pkene Vam dakujem 🙂.

janickacrazy
3. okt 2018

@babyttcirl No tak pokiaľ máš dobrého šéfa, tak by to mal pochopiť, ale na druhej strane neviem, kde v zahraničí žiješ, ale ja mám napr. takú skúsenosť, že tam sa s tým veľmi nepárajú a tehotenstvo nepovažujú za prekážku v práci, takže sa ti kludne može stať, že na tú služobku ťa aj tak pošlú. Ja som lietala do 24tt a veľa krát na začiatku tehu a nič sa nestalo. Moj dr. mi povedal, že pokiaľ je tehu v poriadku, tak let ho vôbec neohrozí a pokiaľ máš potratiť, tak môžeš aj doma sedieť a aj tak potratíš. No už je na tebe, ako sa zariadiš.

dskjhfdlkdjhl
3. okt 2018

@janickacrazy toto iste si myslim aj ja a v podobnom duchu som odpisala, ale kedze ona uz raz potratila, tak je jasne, ze sa boji a asi by som uvazovala podobne.

babyttcirl
autor
3. okt 2018

@janickacrazy Dakujem pekne za info. No uvidime. Pozkam do pondelka a ked bude vsetko ok tak poviem sefke asi pravdu, Ona tu moju hostoriu pozna takze snad to bude ok. Nahradu za mna maju, bola by to cista vymena.. tak dufamze to bude v pohode. a som v Irsku! Tu vacsinou ludia su mili..

sense
3. okt 2018

Neviem teda v kt krajine zijes ale ja som za otborenost voci sefovi.. urcite by som to nenechavala na posl.chvilu,a vymyslala si ine diagnozy

janickacrazy
3. okt 2018

@babyttcirl ja som bola tiež v Irsku a mna vykopli z práce v skúšobnej dobe kvôli tehu, takže nič moc skúsenosť, ale tá práca bola v tehu zakázaná, takže inak sa ani nedalo, ale tak ja som tam bola krátko

najinka
3. okt 2018

Ked mas ok sefku, preco im rovno nepovies, ze si tehotna? Ja som tiez povedala hned na zaciatku, aby som nemusela dvihat tazke veci, atd..to som bola asi 6 tyzdnov tehotna , a vsetko ok (som v uk, teda, nie zeby na tom zalezalo 😀) inak mne gyn.povedal, ze lety take 2hodinove su v pohode, ale ja som na zaciatku tiez nechcela riskovat, po 3.mesici som uz letela..

babyttcirl
autor
3. okt 2018

@najinka No vsak to aj urobim.. ale som paranoidna kvoli predchadzajucemu potratu. Zatial nic necitim, len chodim na akupunkturu a tu len ti urobia potvrdenie z mocu.. v pondelok , ked to bolo 5 tyzdnov mi potvrdili... ale oni tu neriesia krv ani nic.. no des, co ti poviem.. vsak priroda to zariadi :D clovek aby mal paniku 2 mesiace...

najinka
3. okt 2018

@babyttcirl hej, viem, ja som bola na sukromny scan v 6.tyzdni, lebo som nechcela cakat az do oficialneho prveho v 12.tyzdni..tiez som bola paranoidna, kedze sme cakali 3 roky na babetko 😊

babyttcirl
autor
3. okt 2018

@najinka a vsetko dobre dopadlo? 🙂 paradaa. uvazujem nad tym aj ja.. vsak sa zblaznim do 12ho tyzdna !!! Urcite pojdes skorej...

janka279
3. okt 2018

@babyttcirl kolegyna v praci riesila presne tento isty problem. Lekar jej povedal, ze v prvom trimestri by bol opatrny ohladne lietania. Sla za sefom, kde mu to oznamila na rovinu. On to pochopil a nemusela ist na sluzobku. Oficialne na HR oznamila neskor. Zalezi od toho, aky mas vztah s nadriadenym.

misinka0611
3. okt 2018

Ja by som bola úprimná ak pozná tvoju situáciu ze si o babatko raz prišla o to, bude chápavejšia. Od dr. by som si vypytala este nejaky papier kde neodporučí lietanie a hotovo. Ono ked jej tehotenstvo neskôr oznamis kľudne si zráta 2 a 2 a ten tvoj vymysel / klamstvo nemusi zobrat v dobrom 🙂

babyttcirl
autor
3. okt 2018

Ok, velmi pekne dakujem! 🙂

najinka
3. okt 2018

@babyttcirl som v 37mom tyzdni, zatial vsetko vyzera dobre, tak dufajme, ze prezijem aj porod 😀 ten sukromny scan urcite odporucam, sice £100, ale aspon budes pokojnejsia. A drzim palce!

babyttcirl
autor
3. okt 2018

@najinka jasne, peniaze nie su problem 🙂 . tak drzim palce nech vsetko dopadne ako maa!!

lejka01
3. okt 2018

Ja by som im to oznamila, ze som tehu...ked som bola ja tehotna a vtedy na vyssej pozicii, kde ma nevedeli len tak nahradit a mala som 2 za sebou noci nonstop prevracane tak som im to hned povedala, aby ratali s tym, ze jednoducho nebudem moct prist do prace...a to som bola tusim tiez nejak 5/ 6tt...zachovala som sa korektne a aj moj zamestnavatel. Nastastie mi uz potom zle nebolo a chodila som riadne do prace.

babi81
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre