Tehotenstvo v začiatkoch, čomu sa vyvarovať?

strakulanikula
6. júl 2018

Ahojte dievcata. Podarilo sa nam to s manželom na prvý krát po vypočítaní ovulky že sme otehotneli. Vychadza to ze je to tak 2 tyzdne zs chvilu 3. Som mozno az rychlo stastna lebo asi to este nieje vyhrane ale chcem aj tak urobit uplne vsetko preto aby som babatko donosila uspesne do konca. Mam uz 32 rokov,za sebou zmansenie zaludka a pred dvomi mesiacmi mi vyoperovali zlcnik. Chcem aby dietatko bolo zdrave a robit uplne vsetko spravne. Zatial to ani nikomu radsej nenepoviem no mam par otazok. Zijeme v Holandsku a tu je mojim dopravnym prostriedkom casto bicykel. Mam sa mu vyvarovat? Ja velakrat chodim aj do prace aj z prace na bicykli lebo niekedy nemam na vyber. A dalsia vec je ze ja milujem latte machiatto kavu z kavovaru dolce gusto. Mozem ju pit ci radsej uz vobec ziadna kava? Prosim poradte mi nech je vsetko v poriadku lebo keby sa nieco stalo nikdy by som si to neodpustila. Sme 15 rokov spolu a po vsetkych tych problemoch ktore som ja mala nestastiach v nasich rodinach konecne by sme mohli mat rodinku s manzelom. Dakujem za vase rady.

pininka
6. júl 2018

@strakulanikula bicykel by som obmedzila, kavu mozes, pokial nevypijes 6 za den. A drzim palce. Nezabudni ze najviac skodi stres, takze klud a ber to tak ze to nieje choroba.

pribinak
6. júl 2018

zlatko, kym som zistila, ze som tehotna, tak som bola v 10tt, na bicykli som jazdila asi do 7 mes. chodila som plavat a cvicila aerobik pre tehotne. chodila som asi 1000 schodov denne, lebo mi smrdela podlaha vo vytahu.
kavu si kludne daj, aby ti napadal tlak.
vela stastia a hlavne, drz sa toho, ze tehotenstvo si treba uzivat a ze tehotenstvo nie je choroba. nepozoruj sa a uzivaj si zivot

titla
6. júl 2018

Pokiaľ nemáš žiadne komplikácie, tak bicykel ako pohybovú aktivitu môžeš, ja by som sa skôr bála zranení v prípade pádu.

strakulanikula
autor
6. júl 2018

@pininka dakujem. Budem sa snazit obmedzit bicykel ale od augusta neviem ci budem mat ako chodit do prace hlavne na rannu smenu lebo kolega bude mat mesiac dovolenku co s nim chodievam. Skusim cosi vymysliet. A dakujem no kavu tak 2 vypijem a niekedy 3 ale tak tam je viac mlieka ako kavy inac nepijem ziadnu inu.

strakulanikula
autor
6. júl 2018

@titla tak tu nemam kde padnut. Akoze su tu cyklisticke chodniky vsade a su niektore hopkate a tak sle tak bicykel je moj kamos. Nakupy si v nom vozim a je to niekedy lepsie ako bus lebo si idem kedy chcem.

strakulanikula
autor
6. júl 2018

@pribinak presne tak. Aj som si povedala ze ked sa to nepodari teraz tak na buduce. Vela sme toho s manzelom zazili a ja som vseobecne nervak tak akurat toto mi bude robit problem sa nenervovat stsle ale inac kym mi nebude nejako zle tak to bude v pohode. Pockam mesiac este a az tak budem volat doktorke.

cingi
6. júl 2018

Bicykel uplne v poho, kava 1 salka denne tiez ok

slniecko35
6. júl 2018

Bicykel obmedzovat nemusis ak si zvyknuta, moja suseda chodila na bicykli este aj tesne pred porodom, lebo to bolo pre nu pohodlnejsie ako ist peso.
Kava sa odporuca nie viac ako 2 salky denne. Ja kavu trochu obmedzujem, lebo ked mi je nevolno dam si colu a aj tam je kofein.

strakulanikula
autor
6. júl 2018

@slniecko35 no ja po operacii zaludku kedze ho mam o 70% zmenseny vobec nesmiem bublinkove vody takze colu nepijem uz od aprila 2017 ani nic podobne. Kavu jednu az dve a aj to len to latte.

terez01
6. júl 2018

@strakulanikula mne doktor povedal,že pokiaľ som doteraz jazdila a som zvyknutá,tak kľudne môžem,mám dávať len väčší pozor a nepadnut. Ak by ma potom bolelo bruško,krvácala som,resp.mi prekážalo,mám prestať. Káva 1neuskodi,ja som ju napr.nemohla cítiť a to som bola predtým veľký kavickar. Držím palce,nech to dobre dopadne. Hlavne sa tráva tešiť a pozitívne myslieť.

strakulanikula
autor
6. júl 2018

A ako ste na tom boli so sexom. Mozeme ci radsej nie

pininka
6. júl 2018

@strakulanikula ak nemas gynekologicke problemy mozes az do konca.

strakulanikula
autor
6. júl 2018

@pininka nemsm. A chce sa mi a mojmu tiez 😁
Ze to oslavime

soldi
6. júl 2018

@strakulanikula mozes robit uplne vsetko ako netehotna, pokial sa na to citis 🙂

ja som v 18tt, dennodenne chodim na bicykli par km, dva krat tyzdenne mam po dve hodiny treningy pole dance, nosim 15 kiloveho syna, ked uz nevladze kracat, plavam, aj nabytok som dokonca stahovala a vobec som sa nesetrila (to som bola v 6tt a netusila som, ze som tehotna).

ked to ma vyjst, tak to vyjde.

keby si mala nejake problemy, tak to je ine, ale v normalnom, fyziologicky prebiehajucom tehotenstve mozes naozaj vsetko, kym sa na to citis.

jedine, co striktne dodrzujem je, ze ani kvapka alkoholu a ani cigarety samozrejme.

a len male upozornenie, tehotenstvo sa pocita od prveho dna poslednej menstruacie, nie od oplodnenia, takze v prvy den vymeskanej menstruacie zacinas 5tt.

drzim palce nech sa citis dobre a fit az do konca 🙂

pininka
6. júl 2018

@strakulanikula ja som v prvych dvoch tehotenstvach chcela az do konca a hlavne v druhom trimestry to bolo teda riadne tempo. Ale v poslednom som na konci uz vsetko dolu citila a bolelo ma to, tak sme dva mesiace nemali nic.

strakulanikula
autor
6. júl 2018

@soldi dukes. Tak to dnes som uz mala dostat menstrua ciu a je ako hodinky. A som sa inac citila a robila som si digitalne testy a tam ukazalo tehotna 1-2 tyzdne kedze sme mali sex presne pocas ovulky tak mi to tak aj sedi. Ale dobre vediet ako sa to pocita.myslim ze tu budem casto chodit po rady.dakujem

soldi
6. júl 2018

@strakulanikula ano, to pocitanie je dolezite, aby potom nenastali zmatky 🙂

na nete najdes tehotenske kalkulacky, tam si zadas prvy den poslednej ms a hned Ti vypise v ktorom si tyzdni. pripadne su na to aj aplikacie v mobile, ktore Ti to rataju automaticky 🙂

zvacsa posielaju aj nejake info o babatku rovno 🙂

strakulanikula
autor
6. júl 2018

@soldi ano uz som si to stiahla. Ja som roky pouzivala app na menstruaciu. Potom na ovulku a teraz na tehotenstvo. A kedy je dobre sa objednat k doktorke?

soldi
7. júl 2018

@strakulanikula idealne az okolo 8-9tt 🙂

strakulanikula
autor
7. júl 2018

@soldi no lebo na konci mesiaca mam ist na krv ale kvoli kontrole v auguste u chirurga a to mi maju vsetky vitaminy kontrolovat a tak. Len tu to nefunguje ako na sk ze ides ku gynekologovi rovno. Najprv k svojej doktorke a potom ona ta musi odporucit ku gynekologovi. A dlho sa caka niekedy. Tak clovek bude trpnut ci he vsetko ok a ci nsozaj sa mozeme tesit z nasej rybičky alebo ako povedal moj manzel z naseho semienka maleho.

strakulanikula
autor
7. júl 2018

@strakulanikula Srdiecko je kedy vlastne pocut a vidiet aj nieco na ultrazvuku? Kedze sa tehotenstvo pocita od zaciatku poslednej MS a my sme utcite otehotneli 17ty alebo 18ty den pocas ovulacie ako sme sa snazili.

strakulanikula
autor
7. júl 2018

Mozete mi este niekto povedat ci smiem pit ladove caje kupovane v obchode ako lipton ice tea a tak. Su to myslim zelene caje

soldi
7. júl 2018

@strakulanikula ak si mala ovulaciu na 18dc, tak plod je o cca 4 dni mladsi, ale to je par dni hore dole, to je jedno.

srdiecko byva vacsinou v 6tt, ale pre istotu je ist lepsie neskor, nech nie su ziadne pochybnosti, ideal ten 8tt sa chodi prvy krat, dovtedy tam gyn aj tak nic moc nevidi.

co sa tyka jedla a pitia - staci sa vyhybat surovemu masu, alkoholu, drogam, cigaretam, nepasterizovanym mliecnym vyrobkom.

inak mozes vsetko s mierou, ako normalny netehotny clovek 🙂

beky1813
7. júl 2018

@strakulanikula poradim ti, nesledujem a necitaj, co mozes a co nie. Lebo budes na suchych rozkoch. A ku doktorovi tak v cca. v 8-9 tyzdni

strakulanikula
autor
7. júl 2018

@soldi no len vravim. Budem musiet skor ist k mojej lekarke aby som sa objednala potom ku gynekologovi. No nefajcim ani nepijem,drogy urcite neuzivam a k nepasterizovanym vyrobkom pristum nemam. Len nebudem nic tazke dvihat hlavne v praci. Doma mi to ani muz nedovoli. Cely dom prerabame a vela robime. Akurat sme dotapetovali a ideme ukladat podlahu nech mame konecne spalnu.

luccy89
7. júl 2018

Ja som bola prvykrat v 8tt a srdiecko bolo vidiet bit. Preco by si nemohla pit ladove caje? Ked mas chut preco nie, ja pijem colu ked mam chut a dokonca aj pomahala ked mi bolo tazko v prvych tyzdnoch. Jasne, ze urcite sa najde niekto, kto ti povie, ze je to nezdrave, vela cukru atd, ale urcite nepijes cele dni len to. Ja som sa vzdala akurat sushi a viem, ze by sa nemali plesnove syry. Alkohol som nepila ani predtym, takze inac si dam vsetko na co mam chut😊 drzim palce nech je vsetko ok🍀

cecilia68
7. júl 2018

@strakulanikula Také hlúposti, či môžeš piť čaj sa ani nepýtaj....si tehotná, nie chorá 🙂 Užívaj si to a nestresuj sa hovadinami....môžeš v podstate všetko 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre