Necítim pohyby a mám obavy

majka4697
11. okt 2017

Dobry večer. Chcem sa opytat ani poriadne neviem v ktorom tyzdni som zenska hovori ze v 24.tt na ultrazvuku mi povedali 20.tt a podla terminu som v 22.tt problem ale je ze mam stale pocit ze pohyby necitim...sem tam len tak pichne ale to ke asi všetko...velmi sa bojim ci je vsetko v poriadku😢

momof3
11. okt 2017

Pohyby nemusis citit :
1. Ak si prvorodička
2. Ak mas placentu vpredu
3. Ak je babatko viac pokojne
4. Ak mas trosku menej plodovej vody a babatko sa nema kde moc točiť.

Ja mam 3 deti , pri každom to bolo inak. Pri prvom som sa normalne pozorovala a ked sa chvíľu nehýbal uz som utekala na pohotovost ked žije. Pri poslednom som citila pohyby az v posledných 2 mesiacoch. Vobec to nerieš. A co sa týka termínu, to sa mení kazdu chvíľu. Podstatná je posledna menstrucia a potom ti budu merať babatko kazdu chvíľu a podla toho sa zariadia. Na konci sa meria aj funkčnost placenty pretože ku koncu tehu uz býva prezreta a podla toho tiez vedia lekári ze uz je "cas".

deti95060810
11. okt 2017

ja som prvé bábo necítila skoro vôbec....bol väčšie bábo a véééľmi pohodlné....

majka4697
autor
11. okt 2017

Strašne ma stresuje kamaratka ktora je tiez okolo toho 20.tt a vravela ze uz aj otec citil rukou ako sa hybe babo...prvorodicka som to je pravda a asi preto sa bojim este viac...a co je potom take to pichanie?

erickatt
11. okt 2017

@majka4697 neboj, kmotru drobec kopol raz za den a to vecer. Fakt. Od kedy sa narodila nezastavíla sa

juli28
11. okt 2017

si prvorodicka, mas pocit, ze citis divne pichanie a pises sem... uz by som bola na pohotovosti..., ved je to tvoje babo a ked ti odbornici povedia, ze je vsetko ok, budes kludnejsia, nie tu zbierat rady, ktore ta aj tak neukludnia...

deti95060810
11. okt 2017

@erickatt raz za deň? ja som necítila pohyby mesiac aj viac....a bola asi v 7 mesiaci....Neutekala som ani na pohotovosť, ani k lekárke. počkala som na najbl. termín poradne. Stres? žiadny.

nika898
11. okt 2017

@majka4697 ahoj ako bolo pisane zalezi od vela faktorov ci citit pohyby alebo nie. Zo zaciatku to mozu byt pohyby ale ty to mozes citit ako skrkanie v bruchu alebo bubinky v bruchu. Ja som sice prveho synceka citila uz od cca 17tt ale on bol macko 🙂 teraz pri druhom som v 19tt utekala na pohotovost ze necitim pohyby, dovod bol ze som mala vpredu placentu. Ak chces mat istotu zajdi bud za lekarom alebo na pohotovost no tam rataj ze aj ked bude vsetko ok tak si ta tam pravdebodobne nechaju na pozorovanie. Co sa tyka kamosky tes sa s nou. Neboj urcite budes neskor citit pohyby a ver ze niekedy budu aj bolestive kopance 😉

bosoriak
11. okt 2017

@majka4697 Termin porodu je vyslovene orientacny. Ak by si bola v 24. tyzdni a ultrazvuk by ukazoval 20. tyzden, som si ista, ze by lekari riesili dalsie vysetrenia. Ak necitis pohyby, chod na pohotovost. Kazdopadne, ja som pri druhej dcere zacala citit pohyby az okolo 23. tyzdna tehotenstva, mala som placentu vpredu.

Dolezite je nechat si vsetko vysvetlit od lekara, nie od ludi na fore, ktori ta ani nevideli.

l3yla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majka4697
autor
11. okt 2017

Nechat poradit od lekara ...to sa lahko povoe...mne lekarka povedala nech sa viac sledujem

janickacrazy
11. okt 2017

@majka4697 Tak si kúp ten angel sound, ktorým sa dá počúvať srdiečko bábatka a možno budeš kludnejšia. Ja som to síce nemala, ale pokiaľ ťa to stresuje, tak možno by to bolo dobré pre teba. Ja som taká, že som si vždy vravela, že všetko bude v poriadku a tým som sa vedela ukludniť. Proste som tomu verila a aj tak bolo.

lenka_samorin
11. okt 2017

ja som ešte dlhšie necítila pohyby, ale keďže som chodila na pravidelné prehliadky, nemala som obavy. Ak ťa niečo pichá, určite zájdi k lekárovi, bude ťa to stáť len chvíľu času a budeš kľudnejšia.

cecilia68
11. okt 2017

@majka4697 Stále počúvaj kamarátky a priateľky a známe......a potom si to hoď :( Trošku zdravého a sedliackeho rozumu by neuškodilo :(

majka4697
autor
12. okt 2017

@cecilia68
No pardon ze som sa chcela najprv poradit so skusenymi

oskvarka
12. okt 2017

@majka4697 moje prve dietatko sa tiez hybalo minimalne bola som prvorodicka a on bol lenoch ak by bola pochybnost doktorka by to musela riesit neboj... a to sledovanie to sa im niekedy povie niektore deti su spachtosi.. nas bol tiez ale len kym nevysiel z brucha :D

jonnie
12. okt 2017

Skus sledovat po jedle. Napr. som zjedla cokoladu a dostal energy a bolo veselo. To uz tak neskor. Ale mozno ti pomoze pre vnut.pokoj fakt ten pristroj na pocuvanie babatka. Kedy mas najblizsiu poradnu?

cecilia68
12. okt 2017

@majka4697 Sama si napísala, že kamarátka ťa strašne vystresovala :( Tak to ti moc neporadila, že?

majka4697
autor
21. okt 2017

@cecilia68 ona mi ale neradila pen opisovala co uz vsetko zažíva a ja som rozmyslala prečo ja nie...ape moja mala princeznicka uz sa zobudila a citim ju nie stale nie kazdy den ale citim😍

zuzkabeno
21. okt 2017

@majka4697 tak už cítiš pohyby? Priznám sa, ja som tie pohyby cítila až od 8.mesiaca nejak jasne, vtedy som ich aj videla na bruchu keď som si vyhrnula tričko. Inak predtým som ani nevedela, či to črevá, žalúdok alebo čo je.

majka4697
autor
30. okt 2017

@zuzkabeno ano konečne citim....rozbehla sa po odbere cukru este viac🙃

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre