Pohyby bábätka v 19. týždni tehotenstva

barbora0308
9. feb 2022

Ahojte, chcela by som sa poradit. Dnes som v 19+5tt a uz tyzden citim pohyby v brusku. Od zaciatku ich vsak citim velmi nizsko, uplne dole v podbrusku a je to celkom neprijemne, vacsinou mi nejako kopka smerom na mechur a intimne partie. Okrem toho moje babatko je neskutocne aktivne, vecer som skoro nic nespala, kedze neustale kopkalo alebo som chodila na toaletu, kedze mi brutalne tlacilo na mechur. Cez den je to OK, citim iba zopar kopnuti, no po veceroch mam pocit, ze sa mrvi furt. Kedze som prvorodicka, tak vobec neviem, ci je toto v poriadku. Je normalne vobec, ze citim takto intenzivne pohyby uz takto skoro? Je OK, ak je babatko taketo aktivne, moze to naznacovat aj nejaky problem? Mozu byt nejake problemy, ak pohyby citim iba velmi nizsko v podbrusku? Poradnu mam az buduci tyzden, tak neviem, ci mam volat gynekologovi alebo je to vsetko v norme. Dakujem pekne

majamat
9. feb 2022

kazda zena je inak citliva, neiktore citia pohyby uz velmi skoro, a neiktore intenzivnejsie a neiktore menej intenzivne, aj kazde babatko je ine. moja dcera bola akcna,a j ked nie az takto skoro,a le kamoska am 2 deti a akzde bolo ine, pra akcna a druha, pri nej skoro necitila pohyby vobec.

anonymnasnazilka
9. feb 2022

zalezi aj od umiestnenia placenty. prve tehotenstvo som mala placentu vzadu a syna som citila uz v 17tt, druhe tehotenstvo som mala placentu vpredu a syna som citila az 22tt a tiez skor tak nizsie, lebo vyssie bola ta placenta.. a presne tak, kazda zena je inak citliva na kopanceky. poznam aj take, ktorym to nie je vobec prijemne, skor bolestive. mne prisli bolestive az ku koncu,ked deti nemali miesto.

nikolani
9. feb 2022

Súhlasím s majamat. Plus rozdiel v pocitovani pohybov urobí aj to ako je bábätko otočené a do čoho vám kopka, prípadne poloha placenty 🙂 ja mám drobca ulozeneho tiež dosť nízko, tiež je najaktívnejší v noci a tiež to vie byť pekne nepríjemné. od takého 20 tyzdna mi zároveň stále tvrdne bruško a bolesti podbruška mám hádam od začiatku tehotenstva. Som v 9 mesiaci a bábätko nikdy nemalo žiadny problém, len ja sa musím vysporiadať s nepohodlim. Veľa noci som strávila v sede a čakala kým sa prestane hmyrit a prestane to bolieť a potom dospavala keď drobec dovolil 🙂 spozornieť treba až keď nastane nejaká zmena v správaní babatka - typu neobvykle výrazné pohyby alebo zrazu žiadne pohyby

adrbat
9. feb 2022

@barbora0308 V tomto týždni som aj ja cítili veľmi dobre pohyby (prvorodička). Tiež bol najaktívnejší večer a v noci, keď som kľudne ležala talze zaspať bol problém. Tiež som cítila kopance akoby naspodu - to je podľa mna normálne lebo je ešte malý - teraz cítim aj pod rebrami 😂. Ale zas niekedy som ho aj 2 dni necítila 🤷🏻‍♀️. Čo sa týka mocenia, tak to bude iba horšie ja chodím niekedy aj 3-4x. Čím je väčší, tým chodím častejšie - v mojom prípade.

barbora0308
autor
9. feb 2022

Dakujem baby za prispevky, celkom ste ma upokojili. Tazko sa mi sudi co je okej a co nie...asi zbytocne stresujem, nuz ale nikdy som si nemyslela, ze budem pohyby citit takto intenzivne uz takto skoro, no a uz vobec som si nemyslela, ze to bude obcas take neprijemne 😏😅. Uz sa dopredu bojim, ake bude moje dieta akcne ked sa narodi 🤦😁.

majamat
9. feb 2022

inak aj moja kopala najviac vecer, ked som si lahla,neskor pripadne ked som si sadla, ked som ju hojdala pri chodzi, tak si spinkala.

luci_ba
9. feb 2022

@barbora0308 tiež som mala pocit že navecer bolo bábätko viacej aktivne, až sa mi vyduvalo brucho. Ale teda v tomto týždni mi ešte na mechur netlačilo 🤔

aliaray1
9. feb 2022

@barbora0308 ahoj, ja som to mala takto isto. Som tiez 1.rodicka a okolo 20tt som citila slabe pohyby a obcas kopanie rovno do vaginy a konecnika-bolelo ma to. Pomohlo mi polezkat si, hladkat brusko a rozpravala som.
Od 20 do cca 26tt som obcas aj 2 dni nic necitila a je to tiez ok.
Od asi 26-27 tt som citila gulanie, pretacanie a jemne tlacenie a uz skoro stale. Nie je dna keby nezacalo blbnut a je to mile a prijemne. Pri sone ti povedia ako je mimi otocene a ci tam ma dost miesta alebo uz menej.

Nase je otocene uz rovno dole hlavkou a je vacsie ale primerane tomu mam velke brusko (bazen 😂). (v 28tt+2 dni malo takmer 2kg 😳🥴🥴🤦‍♀️😂)

barbora0308
autor
9. feb 2022

@aliaray1 No u mna je to horsie ked zase lezim 😅 akonahle si lahnem, tak ma asi moje dite chce prebrat lebo zacne totalne vyvadzat, ked som v pohybe tak je to okej. Tak ale jednoznacne je to strasne individualne, je naozaj pravda, ze kazde tehotenstvo je ine 🤷 ... Buduci tyzden mam druhy skrining, tak som zvedava, co mi povie doktor, kde sa mi to male natlaca 😊.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre