Pohyby v 18. týždni

5. nov 2022

Ahojte, začínam mať trochu obavy aj keď možno zbytočne. 18.10 som prvý krát cítila babo co som si 100% istá ze to bolo ono. No odvtedy som možno raz - dva krát cítila také steklenie. Myslíte že je to takto zo začiatku normálne ze ho necítim už každý deň? Som 18 tt ale podľa babatka 19 tt.

Ešte dodám že je to moje prvé tehotenstvo.

majamat
5. nov 2022

babatko sa hybe aj predtym, nez citime pohyby, ide o to, ze ich necitime, elbo su este malo intenzivne a baabtko je malinke a slabe. to kedy ich ucitme je individualne a zavisi to aj od nasej vnimavosti a aj od toho, ako velmi sa babo hybe ( su aj lenivejsie babatka pripadne aj babatko v brusku spava ked ho hojdame pohybom ) aj mozno od nasich tkaniv ( maternica u prvorodicky/ prvotehulky je tuhsia a aj stenu su pevnejsie ) aku maju hrubku, kde je ulozena placenta a pod.
cize teraz je obdobie, ked tvoje babo narastlo viac a ma vacsiu silu, kludne je mozne, ze sa nehybe stale rovnako, iniekedy su pohyby len take jemne a inokedy si viac kopne a ty citis najviac len tie intenzovne a tie slabucke este tolko necitis. si este v nizkom tt a pohyby si zacala citit nedavno, cize to sa este zintenzovni.
vsak pockaj, mozno ti bude raz riadne tancovat bruchu. nieekdy vedia urobit aj riadne vlny

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre