Prvé pohyby v 18. týždni

11. okt 2020

Ahojte, ako ste citili prve pohyby babatka v brusku? Ja som v 18tt, a vcera som lezala na chrbte a mala som prvy krat pocit, ze citim pohyby. Bol to pocit, ako keby mi rybka v brusku plavala. Predtym som nikdy take necitila. Ale trvalo to viac, ako hodinu. To by bolo dlho na babatko, ze? Tie pohyby babatka, citit len chvilku, ci to moze byt aj hodinu a viac takto v 18tt?

ckatka
11. okt 2020

Môžeš to cítiť kedykoľvek a hocijaký dlho.
Ja.som.napriklad.zacala.citit 15+3 keď som si raz večer ľahla spať. Doktor.mi.ani nechcel veriť lebo mam.nadvahu, placentu vpredu....ale každý deň to bolo jasnejšie takže dnes mam úplnú istotu ze to bolo ono.
A pocit to bol...také steklenie...presne...akoby mi tam taka.rybicka zvnútra drgala do steny bruška/maternice. Zvonka.nic cítiť nebolo samozrejme...ale vnútri som.to.dlho dlho cítila takto jemne a čím ďalej silnejšie.
Teraz som 29tt a teda malý už má skoro 1,5kg a to už keď ma kopne do žalúdka...to vedia všetci 😂😂😂 Už to aj zvonka riadne cítiť keď niekto položí ruku.
Užívaj.

domisha02
11. okt 2020

Ja ako prvorodicka som cítila v 16tt a tiež to bolo dosť dlho najprv som si myslela ze su to len čreva ale nie bolo to bábätko ..to som ho cítila fakt ze skoro cely deň z malymi prestávkami. Keď je bábätko aktívne tak môžeš kľudne tak dlho cítiť 🙂mne maly sa v kuse hýbal bol veľmi aktívny cele tehotenstvo ani lekárka ho nevedela poriadne zmerať na poradni lebo stále sa hýbal 😁

maximilie
11. okt 2020

Áno, ja som prvé pohyby tiež cítila okolo 18t, take bublinky 🙂
Časovo neviem ako dlho, to som neriešila, ale keď ma športový deň tak prečo nie aj hodinku? Možno nacvicuje kontrmelce :D

pseudomonas87
11. okt 2020

Budeš mat aktívne bábätko, ani moju nemohli dakedy poriadne pomerat, čo sa tak hybala na usg

lienka9
11. okt 2020

Presnee , mala rybka ktora bucha do stien akvaria.. tak mi to pripadalo :D neviem v ktorom tyzdni, ale pocit mas spravny 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre