Som v 20. týždni a cítim menej pohyby

19. dec 2020

Dobrý večer chcem sa opýtať som v 20 týždni som prvorodička cítila som už pohyby neboli extra silne ale trvali aj niekoľko minút teraz necítim už take iste pohyby ako som cítila od vtedy cítim niekedy len že tam babo je a pohybuje sa ale hneď to prestane je to normálne a ešte sa to len rozbehne alebo to neni v poriadku?

lyci
19. dec 2020

ja som necitila takmer ziadne pohyby cele tehotenstvo. aj na pasoch pred porodom do neho furt stuchali, aby sa hybal, ale on aj tak stale spal

raddkka
19. dec 2020

Ja to mám každý deň inak. Som v 33. týždni. Bábo je najviac aktívne, keď som celý deň v kľude. Ak mám aktívny deň, malý spí aj keď už si konečne sadnem a nič nerobím. A niekedy mám počítač, že je to aj podľa jeho nálady. Niekedy je niekoľko dní aktívny a mám pocit, že tam má kolotoč. Inokedy sa celý deň pomaly ani neprehodí a drichme. V dvadsiatom týždni ešte nemusíte cítiť pravidelné pohyb. Pozornejšie to treba sledovať až od 27. týždňa. V 20. týždni je ešte bábo maličké, má veľa miesta

pukanec123
19. dec 2020

V 20 tt je babo ešte veľmi maličké, pokial cítiš pohyby tak je to v poriadku. Má ešte strasne veľa miesta, kľudne sa môže otočiť akoby dovnútra ku chrbtici a preto to necitis alebo cítiš inak. Okrem toho bábätka v bruchu nie sú aktívne nonstop. Majú aj dni kedy sú lenivé a spinkajú, môj to má na striedačku, niektoré dni ho cítim nonstop, niektoré dni len sem tam sa lenivo prevalí. V neskorších štádiách ho budeš cítiť zasa menej, lebo už nebude mat toľko miesta na akrobacie.
Ale v 20 tt som aj ako druhorodicka ešte len začala cítiť pohyby, netreba v tom hľadať ešte nejakú pravidelnosť alebo režim, na to je ešte skoro.

4stanka4
19. dec 2020

Ja som vo všeobecnosti cítila pohyby veľmi malinko lebo som mala v predu placentu a bolo to asi od 23-24tt. Malinka je aj po narodení veľký salamista...ma kludnu povahu a ani neviem ze ju mám... Veľa krát keď bola v brušku som ju musela ukecat nech sa pohne nech viem ze je ok. Hybala sa spravidla ráno-vyhnala ma z postele nech sa idem najesť,na obed keď som sa s nou rozprávala a večer keď som šla spat. Inak som cez deň pohyby nejako neregistrovala lebo som sa na to cielene nezameriavala.

florianabotosova
20. dec 2020

Ja som tiež v 20tt a cítim pohyby niekedy iba také jemne a niekedy také ze mam pocit ako by som bola boxovacie vrece. Ale sú zas také dni ze za cely deň som cítila iba pár krát.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre