Veľký strach o dieťa

lulina14
26. sep 2016

Ahojte, som v 13 týždni a pred týždňom mi nečakane umrel otec pri dopravnej nehode. Musela som brať Grandaxin na upokojenie aby som zvládla pohreb. Od piateho týždňa som na PN kvôli zvracaniu. Veľmi sa bojím o bábätko, pretože to naozaj nenesiem dobre. Máte niektorá skúsenosť s tým ze ste prežili velmi veľký emočný stres a vaše dieťa sa narodilo zdravé?

sibalka21
26. sep 2016

je mi to strasne luto, chapem ze to nesies velmi tazko... ja osobne skusenost nemam, ale prajem vela sil a nech vsetko dobre dopadne... Hlavu hore a mysli na svoje babo 🙂 Verim ze sa narodi zdravucke... Uprimnu sustrast

waikikiijuri
26. sep 2016

Ahoj ja som bola tehotna a zazila som stres vdaka rodicom kt.sa takmer rozviedli pre otcovu 2.pubertu a jeho nocny zivot.Raz sme sa strasne pohadali ked som necakane prisla k nim a na pohovke som nasla cudziu podprsenku a otec ma vtedy ako tehotnu vyhodil z domu.Viem ze to nieje to iste ako prezivas ty ale pre mna to bolo strasne emocionalne silna situacia.Brusko mi akurat tvrdlo dost ale inak som bola tiez na rizikovom od zaciatku Pn.Ale dieta mam zdrave hyperaktivne.Myslim ze to na nom nezanechalo ziadne stopy.Verim ze to zvladnes a babo bude zdravucke ..uprimnu sustrast.Viem ako bolí strata ja som prisla o vl.mamu.

priora
26. sep 2016

Kamaratkin otec zomrel ked bola v 7 mesiaci.,, znasala to velmi tazko :( mal problemy so srdcom zomrel v aute pred nemocnicou.,, zaparkoval a bolo.,, este s nim bola aj zena.,, oblbovaky na pohreb nechcela.jej otec jej slubil, ze sa postara o dieta :( uz ma 6 rokov a je zdrava ale bolo to tazke obdobie :( prajem ti uprimnu sustrast

priora
26. sep 2016

Bez toho prajem

standusina
26. sep 2016

@lulina14 je to velmi smutna sprava a prajem uprimnu sustrast. Ale verim ze ty si silna a musis to dokazat uz len kvoli babatku ktore mas v brusku. Musis teraz v prvom rade brat ohlad na neho aj ked viem ze to mas velmi tazke

simsalabim
26. sep 2016

@lulina14 moja mama sa zo dna na den zmenila z cloveka plneho sil na bezvladneho cloveka. Bola som v 8.mesiaci, dcerka sa narodila zdrava a bola dobrulinka, vobec nijako sa tie stresy na nej neprejavili. Drzim ti palce!

dorotka202
26. sep 2016

Kamaratka otehotnela a jej manzelovi hned na to zistili rakovinu.v poslednom stadiu.cele tehotenstvo prezivala take stresy ze az.sama,tehotna,muz v nemocnici bez nadeje na vyliecenie a tri deti doma.bolo to strasne. Babatko sa narodilo zdrave.ked mal maly tri mesiace,manzel jej umrel.videl ho len v nemocnici.chlapcek je zlaty a velmi pripomina ocka.obdivujem ju ako to zvladla.ako to prijala.je veriaca.a. pomohlo jej aj to ze ostal v ich zivote.rozpravaju o nom,s nim,spominaju.....pytaju sa co by urobil,ako by rozhodol.beru to tak ze aj ked tu uz nieje,je niekde inde,vidi ich a chrani.ty musis mysliet na babatko.aby ste bi v pohode.aj ked ta to stale bude boliet.mne zomrel otec ked som mala 19. Teraz mam36 a chyba stale rovnako.ale aj teraz detom o nom vela rozpravam,pozerame fotky....

katrinka8
26. sep 2016

Ahoj, osobnú skúsenosť nemám, ale môjho kolegu dcéra bola tehotná, keď jej mama sa liečila na rakovinu. Bohužiaľ, svoj boj prehrala, keď bola dcéra asi v 7. mesiaci (už si to presne nepamätám, ale bolo to takéto vyššie štádium). Nechápem ako, ale dokonca napísala a predniesla na pohrebe aj príhovor o mame (asi to bol spôsob, ako sa s tým vyrovnať). Synček sa jej narodil zdravý. Je to už niekoľko rokov. Držím Ti palce, aby ste Ty aj bábätko boli v poriadku.

sashka22
27. sep 2016

Prajem Ti úprimnú sústrasť. Mojej mame som sedela v 8.mesiaci na smrtelnej posteli. Celé tehotenstvo sme riešili chemoterapie, ošetrovanie rán, jej prebalovanie. Utlmovák som si nikdy nedala, zvládla som to bez neho. Dcérka je zdravé, spokojné a hlavne pokojné bábätko. Ber to tak, že už teraz je bábo s Tebou a na smútok niesi sama, vlastne s tým malým pokladom už nikdy sama ani nebudeš i keď blízky človek bude chýbať vždy. Daj priechod emóciám, neobmedzuj svoj smútok, keď veľa plačeš je to normálne, predsa už smútiš za dvoch.

lulina14
autor
2. okt 2016

Velmi pekne Vam ďakujem za podporu a sústrasť. Naozaj sa Snazim kvôli babu.

anjelic
2. okt 2016

Ja som zažívala veľmi silný stres, dokonca mi z toho zablokovalo aj krčnú chrbticu, nevedela som sa takmer pohnúť, golier na krku, zvracanie celou cestou k lekárke po 5-10 krokoch, lekárka mala dokonca podozrenie na krvácanie do mozgu... no nakoniec sa narodila krásna zdravá dcérka.
Moja sestra zas bola tehotná, keď sme náhle prišli o našu milovanú babičku, bola z toho hotová aj na pohrebe aj pár týždňov po ňom... a zas sa narodilo krásne zdravé dievčatko.
Matka vie byť veľmi silná kvôli svojmu aj nenarodenému dieťatku, len to netreba vzdávať a netreba sa báť.

mrva
16. sep 2020

V prvom rade prajem úprimnú sústrasť :( Moje štvrté tehotenstvo bolo plné stresov. Šialené ataky zbláznenej klientky - útoky na mňa aj moju rodinu. Do toho manželova mama dostala rakovinu. V 7. mesiaci sme ju odprevádzali na smrteľnej posteli. Celý čas som sedela pri nej a hladkala ju. Vybavovali sme pohreb, kar. Bolo to hrozné obdobie, mylý sa narodil zdravý a usmievavejšie a šťastnejšie dieťa sme nevideli 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre