V 39. týždni + 2 dni uzavretá, bez poslíčkov a príznakov pôrodu

20. nov 2023

Ahojte skúsenejšie dievčatá,
Som 39+2, dnes z poradne so záverom, že uzavretá, krčok bez zmeny, len hlavička nalieha ako posledný mesiac..
Máte niektorá podobnú skúsenosť a porodili ste v termíne, resp. Bez vyvolávania?
Mne nič nie je, neodišla mi zátka, ani poslickovia neviem čo sú, robím všetko v domácnosti, chodím, cvičím jogu, pijem čaje, robím si náparky a jediné, čoho som sa obávala je vyvolávanie pôrodu a už sa bojím, že sa tomu nevyhnem ..

Ďakujem za skúsenosti

anjelicek26
20. nov 2023

Ano takyto nalez den pred porodom, druhy den som porodila do 4h (prasknuta plodovka) a 2h s toho boli len kontrakcie... prve dietatko... niekedy to ide raz-dva... nerobila som nic, mali robit cisarsky, potom ho ani nestihli.

cibinka18
20. nov 2023

den pred porodom som bola na pravidelnej kontrole a doktorka, ze este sa nechystajte a rano na dalsi den sup :D

bolarazjedna
20. nov 2023

ja som mala rovnaký nález v rovnakom čase, nikdy žiadny poslíčkovia, dokonca u mňa aj hlavička do poslednej chvile vysoko...rodila som 39+6, v noci mi odtiekla plodová voda a o 10hod neskôr bol malý na svete. Tiež som sa bála vyvolávania, hodinu pred odtečením plodovky ešte som lúštila na nete, dokedy môžem čakať s vyvolávaním....nestresuj, užívaj si posledné dni 2v1, oddychuj, koľko sa dá.

petronellla87
20. nov 2023

V piatok som bola na poradni a tiwz som mala takyto nalez a v nedelu mi zacal porod😁 prenasala som tyzden. Ani poslickov som nemala ani brucho netvrdlo ani zatka mi neodisla😁 Vyvolavacku neviem po akom case prenasania davaju

autor
20. nov 2023

Ďakujem všetkým za povzbudenie 🙂

cimage
20. nov 2023

Ja som pri prvom nemala ziadne naznaky prichadzajuceho porodu. Porodila som 4dni po termine bez vyvolavaciek. Druhe mi dr hovorila hadam mesiac pred terminom, ze uz to bude a na dalsiu poradnu uz nepridem, prisla som a porodila som den pred terminom. A posledna sa narodila presne v den terminu a to som sa otvarala uz v 7mesiaci. Nalez sa meni z hodiny na hodinu.

maryetta
20. nov 2023

Ja som mala aj vyvolane porody a ani v den porodu mi nic ine nepovedali len ze na porod to nevyzera. A z hodiny na hodinu sa vsetko rozbehlo.

tinka_1807
20. nov 2023

Je to štandardný nález na tvoj týždeň. Ja som robila všetko možné aj nemožné a aj tka som rodila až 40+6. Odtiekla mi voda. Ono to môže byť veľmi rôzne, daj bábätku čas a priestor 🙂

hederamonstera
20. nov 2023

Mas este dva tyzdne cas😊 zmena moze byt z hodiny na hodinu

nevenka
20. nov 2023

Ja som porodila prve dieta 40+8, teda skor 7 a ten osmy den uz bol na svete, v noci sa narodil, mala som uz ist rano na vyvolavacku. Voda mi nepraskla, zrazu len kontrakcie a po 3,5 hodinach bol maly na svete. Pri druhom som bola otvorena na 5 cm mesiac pred porodom a porodila som az po 3 Hamiltonoch v 40+4.
To moze prist z cista jasna.

nika511
20. dec 2023

Ja som mala vyvolany 40+3tt

thoughtfulweirdo
20. dec 2023

Mne sa prvý pôrod sám rozbehol 40+6, dva dni predtým som mala krcok zavretý, dlhý, poslickov som nemala nikdy žiadnych a nijako som si doma pôrod neprivolavala. Proste dieťa dozrelo, prišiel čas 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre