Spokojnosť a skúsenosti s adopciou

12. dec 2023

Ahojte, prosím, kto máte vlastné skúsenosti s adopciou, bolo všetko OK? Alebo poznáte niekoho v okolí, kto má skúsenosti? Ďakujem.

lucka_ke
12. dec 2023

v mojom okolí negatívna skúsenosť

ibatanecnica
12. dec 2023

@lucka_ke aj v mojom,

janetinka27
12. dec 2023

ahoj, v com myslis negativna skusenost? myslis vybavovanie alebo potom zivot s dietatom? mozes sa opytat aj tu:
forum:
https://www.modrykonik.sk/forum/adopcia-a-nahradna-rodina/adopcia-aka-bola-vasa-cesta-k-dietatku/?page=1318#post-87044340
skupina
https://www.modrykonik.sk/group/8771/

patrisaa
12. dec 2023

Poznám dve baby v mojom veku ktoré boli adoptované a tiež to bolo negatívne. Úteky z domu, drogy, alkohol a cigarety v mladom veku. Jedna utiekla ešte pred 18tkou za svojou "priateľkou" a druhá veľmi skoro otehotnela.

mane01
12. dec 2023

V mojom sirsom okoli poznam 6 adoptovanych deti, tri dospele baby po 40tke, zvysne deti od 10-18 rokov. Vsetky pripady su take, ze normalne deti, normalne rodiny…

autor
12. dec 2023

Ďakujem zavaše odpovedě.

simona20201309
13. dec 2023

Poznám 7 deti ktoré boli adoptovane. Len v jednom prípade z tých deti vyrástla úžasná zodpovedná žena, matka a vyštudovaná Ing. Takže nejaká mala šanca tam je, že to môže dopadnúť aj dobre. (Lenže ona mala aj sestru, ktorá dopadla paradoxne VELMI zle a ona možno kvôli tej sestre sa snažila celý život byť jej druhou mamou, oporou)

kikuska_wedge
15. dec 2023

Ahoj. Ja mam adoptovane 3 deti a pracujem v detskom domove. Deticky su take, ako ine deti, ale nesu si zo sebou traumu z detstva. Moje starsie deti maju za sebou aj tyranie, takze tam je to o kusok zlozitejsie. Treba im pomoct zahojit tieto rany. Aki ludia z nich vyrastu, to neviem. Prave vstupuju do pubery. Ale zatial mozem povedat, ze som na nich strasne pysna a do konca zivota ich budem bezvyhradne milovat.

lev26
6. feb 2024

Tak isto sme čakatelia odrádzali nás s manželom od toho nakolko ja nemam ešte ani 30 a že si neviem predstaviť čo to je .. V rodine mame dve deti a su uplne super … a čo čitam že pisali vyššie že cigarety ,alkohol a podobne je to bežne aj pri neadoptovaných deťoch len žiaden rodič sa nepochváli čo pri adoptovanych sa to už hroti.. Ja odporučam za mňa super skusenosť ,samozrejme musiš mať na toho povahu a ísť tam s tým že ste zmierený s tým že stať sa môže čokolvek samozrejme dosť je to aj o tom ako si vychováš sama to dieťa ..určite v tomto pripade ja by som sa neradila druhych každy ma iny nazor skuste navštivit centrum ktore sa venuje takymto deťom možno zmeniš nazor k dobremu alebo zistiš že to nieje nič pre teba ..

veronika33
8. máj 2024

v rodine máme, žiaľ veľmi zle to dopadlo, veľmi mi je ľúto adoptívnych rodičov, čo všetko museli prežiť a stále prežívajú za trápenie, keby sa dal vrátiť čas, tak by si toto dieťa nevybrali, ale žiaľ to sa nedá, aj napriek tomu, že sa veľmi snažili z toho dieťaťa nikdy nebude dobrý človek ....

vanilka3
8. máj 2024

Zial aj moja sestra ma a adoptovanym dietatom negativnu skusenost. Zobrali si 4-rocneho chlapceka, vsetci sme ho milovali, venovali sa mu, nerobi sa ziadne rozdieli ci je vlastny alebo nie, ale zrejme geny boli silnejsie. Najmä v puberte drogy, uteky z domu, kradnutie doma i vonku, bol umiestneny do reedukacneho centra, po navrate bol chvilu klud, ale po case sa to vsetko opakovalo, az sa sestre so svagrom vyhrazal ze ich da zabit. V dospelosti skoncil 2x vbase, za kradeze, teraz ma 37 a partnerku a dieta, nevie sa zamestnat, nalomene zdravie, kazdemu sa ospravedlnoval zato ako sa spraval, ale vztahy su narusene, aj ked sa s nim snazime vychadzat.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre