Predpôrodná príprava na Antolskej

basomira
2. jún 2014

Ahojte,
som v 28.tt a rada by som rodila na Antolskej.Neviete mi nahodou poradit, ako sa tam zapisat na nejaku predporodnu pripravu? resp. kedy je vhodny cas sa zapisat?
Na nete som nenasla nic konktretne, ze kde a ako tam kurzy prebiehaju, preto by som bola vdacna za radu. Mate s tymto skusenosti? boli ste spokojjne/nespokojne?

vopred vdaka

mandica
2. jún 2014

Ahoj, treba zavolat p. Jezikovej, ktora kurz vedie. Telefon najdes na stranke nemocnice. P. Jezikova ti na vsetky otazky ochotne odpovie, je to velmi mila pani. Treba volat medzi 7 a 8h rano, lebo potom uz nie je v kancelarii. Ja som sa prihlasila na najblizsi poobedny kurz od 17.6. (som teraz 30tt).

rebeka11
2. jún 2014

Psychofyzická príprava na pôrod
sa koná na Klinike fyziatrie a rehabilitácie LFUK, /na prízemí vedľa bufetu/ v telocvični č. dverí 18.
Termíny:
Pondelok, streda a štvrtok o 8.00
Utorok o 11.00 hod
Piatok o 13.00 hod

Prihlásiť sa dá telefonicky denne od 7.00 do 7.45 hod na čísle 02/68673403 u p. Ježíkovej.
Psychofyzická príprava je spoplatnená – 5,50 EUR za jedno sedenie.
V rámci prípravy je možnosť aj plávania pre tehotné v bazéne Fyz. – rehabilitačnej kliniky, každý pondelok od 13.00 hod. do 14.00 hod.

basomira
autor
2. jún 2014

velka vdaka za info 🙂 a ak sa smiem spytat, o ktorej hodine poobede to zacina? len tak pre info. 🙂

rebeka11
2. jún 2014

@basomira Urcite tam chod, da ti to vela... je to dvojhodinovka. Volaj tam tak 9 tyzdnov pred porodom...narok mas na 8 stretnuti. Je to cvicenie a teoria ohladne porodu napr. sestonedelie, dojcenie, prva doba porodna, druha doba porodna, naucis sa tam spravne dychat pri porode atd... vela stastia

rebeka11
2. jún 2014

@basomira
Pondelok, streda a štvrtok o 8.00
Utorok o 11.00 hod
Piatok o 13.00 hod

basomira
autor
2. jún 2014

@rebeka11 vdaka za info, nik zo znamych to totiz neabsolvoval, ale ja by som chcela mat aspon predstavu co a ako sa bude diat 🙂

basomira
autor
2. jún 2014

@rebeka11 mam este jeden dotaz, ono staci ak zena absolvuje par tychto sedeni
? neviem ci tych 8 bude mozno aj vzhladom k tomu v akych hodinach su zvladat totiz 🙂 mala som na mysli tak 2-3 navstevy, vdaka

emocia
2. jún 2014

@basomira ahoj. NIe som budúca matka, už som matka, a to dospelého syna 🙂 ale som aj poradkyňa pre dojčenie a život s dieťaťom. Dúfam, že ma Antolská neukameňuje, ak napíšem, že kurz v nemocnici matke nestačí. Ba čo viac, môže matku zbytočne učičíkať. Hovorím to z praxe, lebo matky mi hovoria, že kurz tento či z inej pôrodnice sa viac tvári ako skutočne dá. Z pohľadu poradkyne, ktorá pomáha matkám, ktorých problémy veľmi často spôsobila nemocničná mašinéria a poradkyne, ktorá sama vedie kurzy, rozumiem týmto matkám. Každá očkakáva osobný prístup, ale to býva pri pôrodoch skutočne výnimočné. ŽIAĽ!! Snažíme sa to meniť... ale to bude dlhý proces, žiaľ... Takže ako si udržať svoju integritu aj v zložitých podmienkach a prípadne zažiť pekný pôrod? Alebo si ho dokonca aj užiť. Lebo – áno – aj to sa dá 🙂 Dokonale pripravíme mamičku (aj budúceho ocka) na príchod bábätka na svet. Povieme a ukážeme vám všetko, čo pomôže porodiť čo najprirodzenejšie a najmä to, čo je potrebné po pôrode pre hladký štart dojčenia a fungovania s bábätkom. Nie je to všetko samozrejmé... preto je prezieravé sa o tom, nielen o pôrode, ale aj a najmä o tom, čo bude po pôrode – dozvedieť od ľudí z praxe s matkami. Nie od zdravotníkov, ale žien s empatiou a širokými vedomosťami z praxe. Vieme, čo funguje, vieme čo matky a bábätká potrebujú, aby sa vyhli možným nekonečným komplikáciácm 🙂 Tešíme sa na vás...! Vitajte u nás...!

poloprudska
2. jún 2014

@mandica jeej aj ja mam termin 14 augusta 🙂 moznosa stretneme na antolskej 🙂

mandica
2. jún 2014

@basomira ten, na ktory som prihlasena je od 15 do 17h. Na stranke maju asi stare terminy.

rebeka11
2. jún 2014

@basomira ja som bola asi na 5tich... ale mozes ist na tolko kolko chces, max 8... Skus sa porozpravat s pani Jezikovou co ta zaujima a ona ti povie kedy bude taka tema, alebo priamo na hodine jej navrhni to co ta zaujima... nemusis absolvovat zbytocne vela kurzov... aj tak vsetko pride mozno tak trochu samo, priamo v praxi... ale je dobre sa aj pripravit (no nic nemusis prehanat ;D) ... Niekedy ta reklamy len zbytocne rozrusia , ze nerobis dostatok pre svoje babo..ale neboj sa .. zvladnes to ;D

basomira
autor
2. jún 2014

@rebeka11 dakujem este raz za ochotu, pekny den prajem 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre