HAK bez krvného vyšetrenia

17. apr 2024

Ahojte baby, tie co beriete antikoncepciu, dava Vam gynekolog vysetrit krv? Pripadne pred prvym predpisanim Vam dal vysetrit krv? Ide o to, ze som sa dozvedela, ze moja mala sestra berie antikoncepciu a ked som sa jej pytala, tak ze jej ju lekar len tak predpise, krv jej zatial nikdy nebral. Neviem ci je to takto v poriadku, ja som antikoncepciu nikdy nebrala a co som sa pytala kamosky, jej lekar bral krv pravidelne, ale ze to bolo uz davno a poslednych 8 rokov antikoncepciu neberie, tak nevie ako to je v sucasnosti. Toto je nejaka nizkohormonalna antikoncepcia, co berie sestra. Vobec sa v tom nevyznam a tak ma to znepokojuje. Sestra ma 19 rokov. Viete, prosim, poradit?

trgypadl
17. apr 2024

Ahoj,krv by sa mala brat,aj spisat podrobna anamneza. Zial vela lekarov to nerobi

janai1
17. apr 2024

Krv sa podľa odporúčaní brať nemá. Dôležitá je rodinná anamnéza

neferneferuaton
17. apr 2024

Mne krv tiez neberie. Len pred zaciatkom zobrala

veronika2316
17. apr 2024

Nie nikdy

sara07
17. apr 2024

berie, kôli pečeni, zaleží aku berie
skus to poriešit cez klasiku preventivnu prehliadku, berie sa to aj tak že krv a všetko sa kontrolovalo na preventivnej u všeobecnej

michaela329
17. apr 2024

Kedysi sa brala, starší gyn stále berú. No posledne roky sa už neberie. A sestra nie je malá, ma 19 a očividne je zodpovedna.

sisska96
17. apr 2024

To neznie moc dobre, keď nesledujú krv. Čo ak dostane trombózu alebo hocijakú chorobu. HAK vie robiť riadny bordel

lula3108
17. apr 2024

Mne moja doktorka povedala, xe gynekologovia prestali brat krv a robit tieto vysetrenia pretoze su drahe a poistovne to nechcu preplacat. Sleduje sa tam iny parameter - geneticka predispozicia na trmbofilne stavy a teda uz maju dovolene to vysetrovat len ak tym trpi jeden z rodicov, kedze to je dedicne. Ja som teraz zistila ze moje dieta tuto geneticku predispoziciu ma, ideme obidvaja s partnerom na testy ale musime ist na hemato.

autor
18. apr 2024

dakujem pekne za vsetky komentare 🙂