Tabletka po nechránenom pohlavnom styku

luciaa77
15. jan 2022

Prosím vás viete mi poradiť.Som zúfalá s priateľom sme mali pohlavny styk no dával si pozor,no niesom si ista či to stihol včas.Za 2dni mi ma prísť MS nato prvá tabletka antikoncepcie.Pocula som o nijakej tabletke ze ked proste ujde tak sa da kupit v lekárni no neviem o tom nič viac za každú odpoveď vám budem vďačná.

sweet20
15. jan 2022

@luciaa77 asi myslis tabletka po co sa da kupit v lekarni

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
leskovael
15. jan 2022

GOOGLE - TABLETKA PO NECHRANENOM SEXE a čuduj sa svete do 10 sekúnd vieš aj názov aj ako vyzerajú 🤷🏽‍♀️

luciaa77
autor
15. jan 2022

@sweet20 Ano ano presne tu myslim

luciaa77
autor
15. jan 2022

@leskovael ano to ma hneď aj napadlo,aj som to urobila.Pytam si radu tu pretože chcem poradiť od takých žien ktoré uz taku skusenost mali ďakujem za odpoveď

luciaa77
autor
15. jan 2022

@sweet20 Mate vlastnú skúsenosť?bojim sa toho či ta tabletka po určite zaberie, som pred MS a akurat mam začať brat od prvého dňa ms antikoncepciu.

luciaa77
autor
15. jan 2022

@leskovael Ano nasla dom,len som zmätená pretože som ju nikdy nebrala a zajtra mam dostať ms a aj začať brat levonille antikoncepciu prvý krát,tak netuším či stym nijaky problém nebude.

sisaka
15. jan 2022

@luciaa77 chod do lekárne a keď je tam čo k čomu nejaký lekárnik, tak ti odpovie na všetky tvoje otázky. Ja som takúto tabletku potrebovala raz, u nás sa vola Plan B, je ju dostať v každej lekárni aj supermarkete. Ja mám dobrú skúsenosť neotehotnela som. Tabletku treba brať čím skôr, nie niekoľko dni nad tým rozmýšľať a rozhodovat sa a potom sa čudovať, že nezafungovala, keď si si ju dala neskoro.

ukulela
15. jan 2022

@luciaa77 za prve, kedy ste mali sex? Tabltka sa berie len do urciteho casu
Za druhe, vies, kedy mas ovulaciu? Tabletky funguju rozne a zalezi v akom case ju uz vezmes. Za tretie, ak das teraz tabletku neodovodnene, rozhadze ti cyklus a zabudni na HAK o 2 dni. Za stvrte, fakt, ako fakt sa nechas nahovorit na nechraneny sex, ked sa bojis tehotenstva?

luciaa77
autor
15. jan 2022

@sisaka Ďakujem, sla by som aj hneď no stalo sa to okolo 21.00 lekárne zavrete sla by som hned.No pojdem hneď skoro ráno.Urcite sa informujem, len ma hneva to ze akurat od MS mam začať brat prvu antiku a to mi ma začať zajtra.Ci to problém nieje atd ale opýtam sa určite v lekárni.Naozaj velmi pekne ďakujem

luciaa77
autor
15. jan 2022

@ukulela Ja uz 6r dceru mam,mala som danu ktorú mi vytiahli v utorok,stym ze mi dr predpísala antiku ktorú mam začať brat od prvého dňa ms ktorú mam dostať zajtra,manzel si dal pozor no niesom si ista preto radšej to chcem riešiť s tabletkou po,nemám snou ziadne skusenosti ziadne preto sa snažiť informovať zatiaľ tu keďže lekárne su zavreté.Sex som mala dnes pred hodinou a pol.

ukulela
15. jan 2022

@luciaa77 aj tak mi hlava neberie.... ty sa chranis, tak je problem1x si dat kondom pre muza? V tvojom pripade by tehotenstvo bolo zazrakom rovnajucim sa neposkvrnenemu pocatiu. Tabletka po je naloz hormonov. Ja som za 20r sexovania vzala 2x, ked sa zvliekol a praskol kondom. A teda odpalilo ma fest z toho. U teba je to aktualne stres ... necudovala by som sa, keby ti ms meskal uz len zo stresu.... a twda lwn pripomeniem, zesa treba chranit ajprvy tyzden brania hak.

ysseba
15. jan 2022

@luciaa77 Tak koho máš doma? Priateľa o ktorom píšeš v úvodnom príspevku? Či manžela ako píšeš v komentoch? A inak menzes mávaš pravidelný? Aj keby ten priateľo-manžel nestihol vytiahnuť, tak dva dni pred menzesom je šanca na otehotnenie mizerná. Inak keď už tak, tak tabletka po EllaOne je nehormonálna. Raz v živote som ju užila, my sme mali nehodu presne v plodné dni. Neotehotnela som.

luciaa77
autor
15. jan 2022

@ukulela Pani ja tu nehľadám človeka ktorý mi bude vyčítať to co som urobila.Dcerku uz mam zatiaľ netušíme po ďalšom dieťatku aj ked to je zázrak,bola chyba to dovoliť viem uvedomujem si to,no chcela dom radi nie preco kondom preco sa nechranisatd,stane sa to proste.Ja tu tabletku dom nikdy nebrala.Vzdy priateľ si dal pozor aj dnes ,len neviem ci náhodou mu niečo neušlo preto radšej chcem zobrat tabletku.Nech som si istá.

desore
15. jan 2022

@luciaa77 2 dni pred menstruaciou neotehotnies, absolutne by som bola kludna. Nech mas cyklus kratsi, normalny, dlhsi, toto su 100% neplodne dni.

luciaa77
autor
15. jan 2022

@ysseba Už manžela,je to len o zvyku ze priatel pretože priateľom bol dlho no si myslím ze to je nepodstatné, no ďakujem upokojili ste ma ze 2dni pred MS je šanca mizerná,bála som sa ze prave tie dni sú najlacnejšie no preistotu radsej použijem tabletku po.Nasla som viac druhov no väčšinou píšu ze su hormonálne rozhadzu cyklus,popýtam sa určite v lekárni. Ďakujem

luciaa77
autor
15. jan 2022

@desore fuuu padol mi práve veľký kameň zo srdca, no neviem ci sa môžem držať 100%nato ze teda neotehotniem,alebo radšej ráno tu tabletku po uzit.

azurova99
15. jan 2022

@luciaa77 otázka či máš pravidelnú ms, ja som takú tabletku použila cca pred 5rokmi, praskol kondóm, tabletku som vzala do 7 dní mi dorazila ms

luciaa77
autor
15. jan 2022

@azurova99 väčšinou mam pravidelne,max 2dni meškajú. No ako som spomínala vyššie, mala som 5r teliesko preto cyklus mi trval poslednú dobu 24-25dni koli tomu teliesku,preto mi dr dala antiku aby sa mi upravilo na bežný 28dnovy

azurova99
15. jan 2022

@luciaa77 tak potom ovulaciu by si mala mať približne v polovici cyklu ja mávam napríklad ku konci cyklu

azurova99
15. jan 2022

@luciaa77 a tabletku som brala escapelle zdá sa mi že do 72 h sa má brat od styku, aké ja mám nepravidelne takže

ukulela
15. jan 2022

@luciaa77 ja ti len radim. Napr aj to, aby sa muz chranil aj prvych 7 dni brania HAK. Lebo vtedy ta tabletky este nechrania .... a teda nie som lekarnicka, ale ak zajtra dostanes memzes, urcite nemozes vziat nudzovu tabletku aj zacat HAK.

luciaa77
autor
15. jan 2022

@azurova99 ano tak aj približne mávam,no su to obavy a otázka stále ze čo ak,čo ak.No nieje to iste ze mu uslo,hovori ze stihol no mne sa to nezdá.No radsej ráno zbehnem kupit tabletku nech som si ista.Ked mi začne ms začnem brat antiku ako mi dr prikazala hádam to bude v poriadku.Dakujem vám ❤🙏

azurova99
15. jan 2022

@luciaa77 ale poradiť sa s lekárnikom podľa mňa treba či môžete v deň ms brat, prípadne ako s antikou

luciaa77
autor
15. jan 2022

@ukulela ano to viem tých prvých 7dni,opýtam sa na to v lekárni ráno,no tiež si to myslím ze ak mi zajtra max pozajtra ms začne hneď antiku vten istý deň zobrat nemôžem,tak radšej ju zoberiem na az 2 den.

luciaa77
autor
15. jan 2022

@azurova99 ano určite sa poradím,hádam ma vtom momente vsetko napadne na co sa potrebujem opýtať.

sunshine_18
15. jan 2022

Ak máš mať za 2dni ms je veľmi nízka pravdepodobnosť, že otehotnenies...

deedol
15. jan 2022

hlavne sa opytaj, kolko dni od tabletky po mozes zacat brat antiku - v oboch su hormony, tak nech si nepokasles cely cyklus...

luciaa77
autor
15. jan 2022

@deedol ano urcite sa nato hneď opýtam,ďakujem za rady zeny naozaj ste mi všetky veľmi pomohli Ďakujem

betka233
15. jan 2022

@luciaa77 verila by som na Vasom mieste partnerovi ze to stihol a riskla by som... navyse su to neplodne dni a tabletka po Vam vie riadne rozhadzat hormony (vlastna skusenost ked som este bola mlada a sprosta, uz by som to nikdy viac nespravila, okrem hozhadzania som mala aj prilisne uzkostne stavy, no hrozne...) vyspite sa na to a bude dobre 😉