Otehotnenie iba s darcovskými spermiami?

vve
12. júl 2020

Ahojte, sme v pociatkoch riesenia priatelovej neplodnosti. Moj gynekolog na zaklade spermiogramu povedal, ze na umele mozme ist jedine s darcovskymi. Je to celkom sok. Uz zly spermiogram sam o sebe bol sok a nie to este toto sa dozvediet.
Otazka znie je tu moznost volby skusit umele opl. s jeho spermiami? Alebo v CAR proste povedia ze inak to nejde len darcovskymi a mam smolu? Som zmatena. Nakolko vsade sa pise ze otehotniet sa da vzdy atd a vsetko sa da aj neda a clovek uz neviee pomooc. Dakujem ❤

buducamama
12. júl 2020

@vve ak ma uplne zle spermie, ako ta s nimi oplodnia?

77daniela77
12. júl 2020

@vve U spermii sa posudzuje zakladne ich struktura,mnozstvo a pohyblivost......no tak asi to nebude u neho dobre,preto od darcu ak chcete dieta.

vve
autor
12. júl 2020

@77daniela77 no unho je najhorsie to, ze maju zlu morfologiu.

77daniela77
12. júl 2020

@vve No,teda strukturu.....takze potrebujes darcu ak chces dieta,mali by ti ho dat vybrat zo spermobanky,snazia sa aby sa co najviac podobal na partnera fyzicky.....on nenamieta voci tomu?

vve
autor
12. júl 2020

@77daniela77 nie nenamietame ani jeden, ide skor o to rozhodnutie, ze či..... neni to len tak ze idem do toho hned..

77daniela77
12. júl 2020

@vve Preco?Naco mas stracat cas?Ak to dieta chces,tak do toho chod co najskor,nie?Co ta odradza?

vve
autor
12. júl 2020

@77daniela77 asi mam iny nazor trosku ako ty. Odradza ma vela veci. Hlavne to ze chcem aby moje dieta malo lrv môjho partnera.
Chapem, ze mozu byt zeny, pre ktoré toto nie je prekazka. Pre mna ale je.

77daniela77
12. júl 2020

@vve Ved dobre,pokial je nadej na zlepsenie spermiogramu je to logicke.Ja som to brala ako nemenne.Jasne,je to len vasa vec,posudzujem to preto teda inak.

jaskolka
12. júl 2020

Tak keď partnerove spermie majú kompletne zlu morfológiu, ani umelým oplodnenim z nich neotehotnies, jednoducho "sú zlé". Bohužiaľ, keď je jedina možnosť oplodnenia darca, tak bud ti akceptujes, že "nebude mať jeho krv" alebo sa zmieriť s tým, že vlastne dieťa mat nebudete. CAR teraz skutočne sú veľmi na urovni, čiže ak tam ti tak povedali, už na veľký výber nie je, jedine možno čakať, či sa spermiogram možno neupravi

anna777115
12. júl 2020

Ja,osobne by som zvažovala v tomto prípade adopciu,neviem si predstavit aby som mala biologické dieťa s iným chlapom.V budúcnosti sa aj tvoj partner na to bude možno inak pozerať,ako teraz ked je tá túžba po dieťatku veĺká.Ale,chápem ťa tiež ,ako ženu a tvoju túžbu bo biologickom materstve.Ťažšké rozhodnutie...

77daniela77
12. júl 2020

.....no ja by som v tomto pripade dala prednost mat aspon na 50% svoje dieta.....ved to nie je nevera to oplodnenie darcom sa predsa nedeje sexom.....

vve
autor
12. júl 2020

@77daniela77 ano ale ja chcem skusit v prvom rade mat dieta partnerove. Ked to nevyjde potom budem zvazovat. Mam 26 rokov.

vve
autor
12. júl 2020

@anna777115 no ja si neviem predstavit mat dieta ktore neni ani moje ani jeho. Nechapem tejto tvojej logike. Ale ano kazdy mame iny pohlad. Ale darcovskymi ma aspon 50% moju krv, kdezto pri adopcii je 100% cudzie to dieta. Takze hovoríš ze radsej by si mala 100%cudzie geny, namiesto toho ze by mohlo mat aj tvoju krv tvoje geny tvoju povahu???
A vynosit dieta. Ved ta adopcia ved to jako co mi pride akoze si kupim niekde dieta a vezmem si ho k sebe neviem. To je uplne ale ze uplne nerealna moznost pre mna. Jediná zo vsetkych nerealna. Takze o tom tu uz ani polemizovat zbytocne nebudem je to mimo tem.
Ps vsimni si tie rozdielne nazory v komentaroch 🙂

vve
autor
12. júl 2020

@77daniela77 a ja nehovorim ze to nechcem kvoli nevere nic take som nespominala.

vve
autor
12. júl 2020

@jaskolka v car mi este nic take nepovedali ani na spg v diagnoze to nemam. Je tam odporucenie co uzivat atd.
Mna tym dojal moj gynekolog, ked sa na to pozrel, prve co vyblafol zo seba boli darcovske spermie. A to som uz 2 tyzdne mala doma spermiogram a nastudovany, nikde som sa nedocitala ani nic ze by to bolo na darcovske az on mi to povedal. Tak uvidime v car. Lebo oni nam vysledky len mailom poslali

sofia1
12. júl 2020

@vve
@vve si dosť mladá ešte,skúste nejaké vitamíny,zlepšiť životosprávu a počkaj a ísť zase na testy

vve
autor
12. júl 2020

@77daniela77 este doodpovedam. Bol to prvy a jediny spg zatial. Takze este sa modlíme ze sa cosi pomeni.

vve
autor
12. júl 2020

@sofia1 ano ano 🤪🍎🍎🍎🥰🥰🥰 skúsime presne tak mame v plane, len chvilku sa tomu musim povenovat, nech vieme aj dobuducna sa porozpravat s priatelom aby sme vedeli ci mame podobne nazory nieze o 2 roky pojdeme na umele a zistim ze on nechce darcovske alebo co. Preto to teraz riesim si takto v hlave vsetko zatial. Je tazke a s tym vyrovnavat.

77daniela77
12. júl 2020

@vve Urcite si to musite spolu dobre premysliet,pripadne ak je nadej tak skusit dat partnera doporiadku......

ceklis
12. júl 2020

@vve tak v prvom rade nádych a výdych. Nič sa neje take horúce ako sa uvarí. Gynekológ je jedna vec a nejaký špecialista v car druha. Pekne choďte do centra a tam to rieš. Ja si myslím že určite treba skúsiť aspoň dvakrát ivf a vlastnými spermiami. Máš 26 rokov, tak máš ešte dosť času na to aby to vyšlo. Spermií je milión neviem koľko a ver, že v tom car vyberu macs metódou vhodnú. Netuším akú zlu máte tu morfológiu, čo je konečná diagnoza, ale za pokus to určite stojí. Pozri, mne hneď pri prvých výsledkoch povedali darované vajíčka a mám dve deti z vlastných. Dokonca to jedno úplne prirodzene na prvú supu. Netreba hneď riešiť jeden záver ako ten konecny a správny.
Tak hor sa na úpravu stravy, nejaké vitamíny a popri tom pobehajte a vyberte si nejaké centrum.
Tri ivf ti hradí poisťovňa, tak ja by som skúsila určite dva pokusy s vlastnými a keď tak tretí s darovanymi.
Držím palce

lussinda2
12. júl 2020

@vve tak toto citam 1x, ze ak ma chlap tvarovo zle spermie, tak jedine darcovske. Moj ma 0,5% tvarovo dobrych a riesili sme IVF, sice nevyslo ktovie kde bola pricina, na dalsie sme nesli. V prvom rade treba zistit pricinu zleho spg, pretoze kazdy zly spg ma pricinu. My sme ju riesili teraz a snad to bude uspesne. Dozvieme sa o 3mesiace....co su 3mesiace oproti 9tim rokom? Vydrzime a ak nebude zlepsenie, vyskusame este jedno IVF a koncime. Ja dieta mam z prveho vztahu a manzel sa bude musiet zmierit, ze vlastne mat nebude

vve
autor
12. júl 2020

@ceklis dakujem za nazor super 🥰 ano jasne mas pravdu vo vsetkom.
V spg mame viac veci zlých. Pohyblivost , morfologia, hlavne hlavicka, aj podiel pohyblivych. Ja ale niekde citim este ze sa to zmeni. Bol to prvy spg. Takze nejdem ja este hned na umele. Mozno aj potrebukem chvilku casu na to spracovat to. Ale chapem niekto a mojom mieste by nevahal a bezal by hned na umele lebo aj to nieco trva. Uvidim

vve
autor
12. júl 2020

@lussinda2 ano ideme patrat po pricine najskor. Uz vybavujeme jedneho specialistu na mužskú neplodnost takze dufame, ze tam sa niečo vysomari. A ako ste to riesili co ste poriesili?
U nas spg motilita 15% s normal.morfolog 2% motilne 35% patologia 98%

vve
autor
12. júl 2020

@lussinda2 a ano aj ja to prvy krat som pocula ze ked su zle spermie tvarovo.. ze musim ist na darcovske.... hned
akoze prve odporucenie no zaujimave ten moj gyndak ze takto ma hned pochoval😀
A citala som ze so zlou morfologiou ze su akoze uz nenapravitelne...a ze take spermie tazko vitaminmi zlepsit.
Ze zlepsit sa da skor to mnozstvo, rychlost. Ale tvar nie.
Ale samozrejme uz som tu aj citala ze moze sa naaahodou stat ze sa polepsi aj ten tvar.

vve
autor
12. júl 2020

@lussinda2 ako to zvlada tvoj chlap?

lussinda2
12. júl 2020

@vve boli sme az v CR u uznavaneho dr na muzsku neplodnost dr Kubicek. Tam mu zistil varikokelu. Najpr mu dal lieky co sa bezne beru na krcove zily no bolo to nehorazne mnozstvo liekov denne, takze z dlhodobeho hladiska nemozne brat, nakolko by trpela pecen. Po 3mesiacoch spg o 300% lepsi, takze sme vedeli, ze je isto problem vo varikokele. Bohuzial sa nepodarilo behom tych mesiacov co mal spg dobry nakolko aj pracuje v zahranici a asi sme sa nikdy netrafili do plodnych dni. No minuly tyzden podstupil operaciu v Brne mikrochirurgickou metodou, teraz musime 3mes cakat ako ci sa sermie zlepsia, to tiez pojdeme az do C.Budejovic ku Kubickovi aj sono mu porobi a potom sa uvidi co dalej. A ako to zvlada? Asi dobre a v pohode ked mu trvalo tak dlho sa rozhybat 😂

vve
autor
12. júl 2020

@lussinda2 fuuuuuuu nooo toto je to cakanie riesenie ale stale lepsie diagnoza ako "bezdovodne zly spg"takze verim ze aj nam sa "postasti" s nejakou dg. Blbo povedane ale je to tak. Radsej podstupit nejaku liecbu a potom mat lepsi spg a väčšiu sancu, ako ist na umele. Tak vam drzim palce. A co a tyka tej varikokely, citala som ze vacsinlu muzi netusia ze ju maju, ze je to bezpriznakove. Bolo to tak aj u tvojho?
A v com myslis ze mu trvalo sa rozhybat

lussinda2
13. júl 2020

@vve nie problemy nemal ziadne, az na to, ze ked dlhsie soferoval mal neprijemny tlak dolu, no nepripisovali sme to niecomu spojeneho s tym, ze sa nedari, myslel si, ze preto, ze dlho sedi. Co si myslela tym, ako to zvlada chlap?

ikuska187
14. júl 2020

@vve ahojky, najprv to potrebuješ spracovať, ten spg co píšeš na IVF je - ale so spermiami tvojho manžela. My sme mali ešte oveľa horsi, v CAR ti určite nenavrhnu z fleku darcovske, pri takomto SPG určite nie, ani nám to nenavrhli, my sme sa cielene pýtali s odpoveďou, že dáme 2 cykly s naším matrosom a potom uvidíme (ivf vyšlo na 1x). Sú chlapi, co majú vo vzorke 0 spermií alebo 100 percentnú patológiu, to je niečo úplne iné. Nepočúvaj, co ti treskne do ksichtu obyčajný gynekolog, oni problematike umelého oplodnenia nerozumejú.

91monika91
14. júl 2020

@77daniela77 máš pravdu, my s manželom mame darcovske a sme s tým obaja úplne stotozneny, keď ze velmy túžime po baby a manžel je neplodny tak iná možnosť ako, založiť si rodinu pre nás nieje. A vôbec to nevnímame ci sú to jeho alebo niesu jeho spermie. 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre