Preventívne užívanie Clexane po vklade, keď sú výsledky v poriadku

8. dec 2023

Ahojte, chystáme sa na naše prvé IVF, doterajšie výsledky sú všetky v poriadku, dali sme si spraviť komplet všetko, muž má odchýlky v SPG ale nie je to nič strašné. Ja mám 33 a muž 37. Hormóny v poriadku, ovulácia pravidelne, genetika v poriadku, endokrinologia tiež, hematológia tiež, na reprodukčnú imunológiu ideme o pár dní.
Na hematológii som bola pred dvoma rokmi a teraz znova. Aj vtedy aj teraz som mala všetko v úplnom poriadku.
Hematológ mi však teraz naposledy hovoril, že napriek dobrým výsledkom aj tak odporúča po vklade preventívne začať užívať Clexane a anopyrin, keďže sa nám za 6 rokov nepodarilo ešte nikdy otehotnieť. Mali ste to niekto takto isto, že ste užívali lieky na riedenie krvi, aj keď ste nemali žiadne problémy so zrážanlivosťou? Nie je to škodlivé? Už tak budem rozbitá z hormónov, a do toho si mám ešte 9 mesiacov pichať Clexane aj keď nemám problémy so zrážanlivosťou? A o anopyrine som počula už tiež kadečo, že to pre zdravie bábätka nie je bohviečo.. Neviem, čo myslíte?

olivia_c
8. dec 2023

Ahoj, mne osobne pichanie clexane tiez preventivne nepohlo k otehotneniu, vyslo to len bez neho, ale bolo to biochemicke tehotenstvo... minuli sme vsetky embryjka v reprofite Brno bez uspechu a po poslednom neuspesnom vklade som odrazu prirodzene tehotna 😊

gejb
8. dec 2023

Mala som to presne takto. Clexan nasadeny len preventívne bez indikácie. Neviem ci pomohlo to alebo náhoda ale vklad bol úspešný. V 4.mesiaci tehotenstva som ho mohla vysadiť. Pichanie je sice neprijemne, ale bolo to najmenej co som ešte mohla urobiť pre to aby to vyšlo.

bejbs123
8. dec 2023

Taketo preventivne kombo bez indikacie moze sposobit aj potrat,ja by som do toho nesla

autor
8. dec 2023

@bejbs123 práve tomu sa chce hematológ vyhnúť a preto to odporúča preventívne nasadiť. Myslíš že by mi to nasadil, ak by to mohlo spôsobiť opak?

ksebejka
8. dec 2023

Ja som síce otehotenala prirodzene, ale prvé dva razy som potratila. Pri treťom tehotenstve mi bol preventívne nasadený clexane a progesterón bez indikácie a pichala som celé tehotenstvo - mám z neho dcéru. Pri štvrtom tehotenstve som pichala tiež ale len do 4-5 mesiaca. Tiež som porodila zdravého syna. Moja kamarátka potratila šesť krát a mala rovnaký postup - len fraxiparin a tiež jej to vyšlo.

ivi222
8. dec 2023

Ahojky,ja som otehotnela raz,prirodzene,ale nevyslo to. A raz ivf,prvy vklad, preventivne progesteron a anopiryn a vyslo to, momentálne som v 8.tt.. v CAR sa doktorka sice naposledy čudovala,preco ten anopiryn mam a preto povedala,ze ho mam brat do 3.mesiaca tehu. Tak dúfam ze to bude stacit a bude to ok 🙏

bejbs123
8. dec 2023

Citala som tu niekolkonpripadol kedy s touto kombinaciu liekov nastala skratka krvacanie,ktore stiahlo embryo,ja mam indikaciu lepive dosticky,mam kvoli tomu nasadeny anopyrin,ked som sa hematologicky pytala na fraxiparin/clexan preventivne tak mi povedala,ze na to nevidi ziaden dovod a nie su ziadne dokazy o tom,ze by preventivne pouzivanie pomohlo,ale zavisi to od lekara a od pacienta,je asi spravne doverovat svojmu lekarovi,ja som len napisala,ze aj take pripady som citala

autor
8. dec 2023

@bejbs123 jasné chápem, no som trochu aj ja ma vážkach, skúsim sa ešte poradiť a uvidíme

autor
8. dec 2023

@olivia_c @gejb @xebejka @ivi223 žienky ďakujem za zdieľanie

martaatram
9. dec 2023

Ja praveze mam aj indikáciu a brala som pri vklade vzdy clexan alebo fraxik a 10x nic … 11 vklad nasadený aj anopyrin aj clexan a uspesny 🍀🙏🏻mozno nahoda …

marhulka2022
9. dec 2023

Tiez mam preventivne clexan par dni do vkladu nasadeny teraz som v 27tt a budem pichat do konca 600nedelia...
Uz som si zvykla, neberiem to tragicky..

autor
9. dec 2023

@marhulka2022 a ty si to picháš sama? Ja mám strach z ihiel (teším sa na stimuláciu uf), viem že je to smiešne, veď som dospelá, ale aj tak mám z toho trocha des že sama sebe si pichnúť, keď mi niekto druhý tak to je v pohode ale najlepšie by bolo keby si to môžem sama nech sa nemusím držať na muža, lebo on robí na smeny a nie vždy by mi vedel pichnúť.

martaatram
10. dec 2023

Ja si tiez picham sama 8mesiacov… dste 2 ma cakaju … najprv brucho,potom muz ruky,teraz picham stehna … zvladnes …

marhulka2022
10. dec 2023

Ano picham sama do bokov..zatial dociahnem..uz sa mi ani tak modriny nerobia..ako proficka..teraz aj 4x denne do prsta meriam cukor..

anite9
12. dec 2023

Ahoj,jsem po IVF a clexan jsem si zacala pichat hned na druhy den po vklade a jeste stale picham,dali mi ho pteventivne plus progesteron a brala jsem i estrofem,ale to ti v centru urcite vsechno vysvetli.

jujulip
13. dec 2023

Aj mne nasadili clexan skôr preventivne teraz nie som si istá ci pred vkladom alebo po, momentálne som 27tt a stale si pichám.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre